cosmin_kedii pe 01 Noiembrie 2013 09:52
Povestea a două femei din epoci diferite, ale căror vieți sunt la fel de pline de înșelăciune , disperare și teamă
0 1
vangabriel pe 21 Iulie 2013 11:24
Renasterea
Un film coplesitor ce provoaca spectatorului emotii intense pe toata durata filmului!Pentru ce au murit oamenii care s-au luptat cu comunismul?Pentru traficantii de fiinte umane?
Acest film arata impleticirea dintre talhariile comunismului de "ieri" si infractiunile de "azi"!Naivitatea estonilor care credeau ca vor fi salvati de "vestici" si mai ales destinele tragice ale lui Ingel si Zara.
Prima din cauza dragostei pentru Hans a suportat atrocitati inumane,iar Zara nu a fost considerata om ci doar o simpla unealta fara suflet.
Un film despre droguri,prostitutie,durere,comunism,traficanti de fiinte umane,iubire si mai ales despre constiinta si spiritul uman inexistent pana la finalul filmului cand Ingel ii ofera ocazia lui Zara sa renasca!

0 1
zzzzzzz pe 27 Martie 2013 02:41
frumos film.....frumos -.Daca vezi filmul acesta sigur iti vei aminti de Estonia mereu...suferinte,comunism(stalin),iubire si nu in ultimul rand talentul estonilor din acest film ca si actori si tot ce apartine de acest film
p.s.( inceputul si sfarsitul asemanator -''Moara cu noroc'')

0 1
pisicuta1 pe 07 Ianuarie 2014 21:31
un film care nu trebuie ratat,suferinta ,drama emotii
merita vazut!

0 0
a_anywhere pe 02 Martie 2014 22:59
"(...) Oamenii fug si se salveaza atat timp cat au energie.
Cand nu mai au energie incearca sa se ascunda.
Dar nu toti pot fugi suficient de iute,
sau sa-si gaseasca o ascunzatoare buna (...)"

1 0
ornitoring pe 11 Septembrie 2013 01:46
asa ceva nu se rateaza
Acest film este atat de dur incat rămâi marcat de scenele din film, arata duritatea comuniștilor rusi, cat de rai puteau fi, si dramele trăite de tarile estonia, letonia Lituania, care erau sub dominatia comunistilor, un film superb ca scenariu, imagine unde arata pana la extrem cate poate indura omul si cat de tare poate fi... Pacat ca acest film este subevaluat, probabil daca americani reușeau asa film cu siguranta era nominalizat sau câștigător la oscar... Merita vazut!!! P:S eu l am revazut :)
1 0
elmedico pe 21 Iunie 2013 17:43
Un film minunat, merita vazut pe deplin, slaba publicitatea, insa filmul o sa va ia prin surprindere! Foarte bun!
2 0
tottystar pe 21 Februarie 2013 15:22
este un film de vazut intradevar te poate marca; in sinea mea doresc sa fie doar o inventie si sa nu fi existat niciodata aceste atrocitati desi sunt constient ca ele au existat si inca mai exista
In incheiere remarc si jocul bun al actorilor din acest film completeaza povestea foarte bine

3 0
Get0dac pe 15 Februarie 2013 15:41
Este un film pentru cei ce inca nu au aflat ca nordicii fac FILME....FILME scris cu litere mari, din respect fata de cinematografia adevarata. Recomand personal filmul nostalgicilor dupa comunism. Mai tineti minte speranta romanilor ca SUA nu ne vor lasa pe mainile rusilor?...Ei bine, dupa cum veti vedea nu am fost unicii indeajuns de idioti sa credem asta. Acest film prezinta ororile trecutului impletite, ca un blestem cu cele ale prezentului..... Este magistral de bine realizat, visceral, sfasietor de dureros. Sa fie dragostea chiar atat de puternica incat sa sacrifici absolut totul.....? Filmul va castiga cu siguranta Oscarul pentru cel mai bun film strain in 2013. Il recomand cu putere ca pe o capodopera.
8 0
Dacianus pe 27 mai 2013 01:20
De fapt filmul e dovada ca oricat de buna ar fi cartea pe care o ecranizeaza, nordicii reusesc sa o distruga. Acelasi lucru ca in cazul trilogiei Millenium, le lipseste total gena cinematografiei. Cartea "Purificare" de Sofi Oksanen e mult mai mult decat o poveste de dragoste sau un episod de trafic de femei, cat au reusit ei sa stoarca din ea. E o rabufnire de ura fata de comunism si tot ce e rusesc. O descriere clinica a abrutizarii sub teroare, a trairii pentru ideea nationala, a tradarii si a remuscarii. Musca, filonul simbolistic din carte, a ramas neexplicat, desi apare in film asa, ca sa fie. Propagandistul rus seamana cu un predicator baptist pentru ca asta e singurul termen de comparatie scandinav, ei neguistand niciodata comunismul. Greseala suprema a fost ca s-a pus la regie un barbat, pentru o carte scrisa de o femeie, despre femei. Bineinteles ca s-a bagat cu bocancii, facand o serie de modificari masculine ce au stricat toata perfectiunea capodoperei autoarei estonience.
benhack pe 23 aprilie 2015 20:17
vechea poveste carte sau film ...mai ales care pe care o face mai bine.Nu cred ca una o salveaza pe alta sau una o ridica pe alta ...fiecare sta pe locul ei.Cartea-i carte iar filmul e la locul lui in categoria ecranizare cu adaptare.Iar aici vorbim de film ...Ciudat e si ca incercam sa marcam care din ei au mai mult sau mai putin merit in realizarea filmului....estonieni,finlanezi-oh mai ales ca deh le lipseste gena cinematografiei si au mai si facut modificari sexiste in film ?Filmul in genul si locul lui Foarte bun! Trebuie vazut!