Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

(2009)

Precious: După romanul "Push" de Sapphire

Poster Precious: Based on the Novel Push by Sapphire Postere Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

Sinopsis Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

Mai mult
Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

Lee Daniels spune povestea impresionantă a unei tinere care vorbește în numele tuturor minorităților din Harlem, ținând cont că a fost abuzată, nu știe să citească, e obeză, iar toate ușile i-au fost închise în față.

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: klaudya_e
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
2 premii şi 4 nominalizări Oscar, un premiu şi 2 nominalizări Globul de Aur, un premiu şi 3 nominalizări BAFTA, 3 premii Sundance
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Push: Based on the Novel by Sapphire

Produs de

Lee Daniels Entertainment

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

LOOK! Effects

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
daJACK7 pe 02 Ianuarie 2010 00:31
wqqww
Daca s-ar face un film despre viata unei familii sarace DE ROMANI din Romania sunt mai mult ca sigur ca ar ramane o lume intreaga fara cuvinte.
15 12
twinkie pe 8 februarie 2011 19:18
crezi ca numai romanii sunt saraci? in toata lumea exista oameni saraci care nu au ce manca si unde sta...asa ca nu suntem poporul cel mai sarac...sau asa vrem noi sa credem;))
jonny17 pe 27 februarie 2011 11:22
Un film zguduitor.Gandul ca ar putea exista un om in situatia aceea iti intoarce matele pe dos.E un film 30+ pt al intelege nu unul de adolescenti.Nu saracia este mesajul filmului.
omserios pe 22 Februarie 2010 22:40
Filmul clar se adreseaza publicului din SUA. Totusi, trecand peste culoarea pielii, peste fizicul fetei, peste toate acele probleme specifice acelei tipologii de adolescenta din Harlemul anului 1987 si adaptandu-le la realitatea noastra (romaneasca sau oricare ar fi ea pentru fiecare dintre noi) vom putea intelege ceea ce incearca sa arate acest film. Pornind ca o productie independenta, cu actori care au depasit orice asteptare, Precious, film bazat pe romanul "Push" asa cum ii spune si titlul sau complet, ilustreaza in mod direct greutatile si suferintele prin care trebuie sa treaca cei care isi care s-au nascut in situatia in care trebuie sa isi care mai multe cruci decat altii. Poate la un moment dat ti se pare cam falsata toata aceasta imagine din cauza ca esti servit cu ea permanent, insa aceasta impresie apare ca urmare a dorintei lui Lee Daniels de a sublinia cat de dura poate fi… citeşte
7 4
Sorin87 pe 23 Iulie 2011 10:56
Precious
O poveste tulburatoare, plina de violenta si dramatism... tocmai cand te gandesti ca ceva mai rau nu se poate intampla personajului principal, "Precious" te contrazice. Totusi nu am putut sa imi dezlipesc ochii de la filmul asta.
4 0
edy21 pe 31 August 2010 20:26
Foarte bun film si foarte trist ce fel de oameni sunt acesti-a ? nu au suflet ??? Desigur in filmul nostru Monique a fost bolnava mental cred ca !!!
Dar din pacate nu pot spune ca chestiile astea se intampla doar in filme pt. ca exista asa cazuri si asa oameni care chiar nici nu sunt bolnavi, si sunt constienti ce fac !!!
Foarte bun, trist si adevarat film cu prestari excelente mai ales Monique care a fost geniala !!!

4 0
Radu47hitman pe 06 Februarie 2010 15:59
După ce dai de belele, înţelegi cât de preţioasă-i viaţa...
Viaţa este grea. Viaţa este scurtă. Viaţa este dureroasă. Viaţa este bogată. Viaţa este... Preţioasă.
În Harlem, adolescentei analfabete, care suferă de excesul de greutate şi pe lângă asta, gravidă cu al doilea copil, i se face oferta de a intra într-o şcoală alternativă, în speranţa că viaţa ei se va schimba radical...
Un film dureros şi emoţionant. O dramă excelentă prin realizare şi odioasă prin tema dezvoltată. Mi-a plăcut filmul, dar mi-a rămas un nod în gât, după o asemenea poveste... E tragică, desigur e tragică, dar sunt cazuri şi mai dramatice, mult mai copleşitoare, mult mai teribile, decât acesta. Şi când te gândeşti la ele, rămâi doar fără cuvinte. Ce altceva pot să mai zic? Merită văzut, greu de urmărit, dar trebuie, pentru a întelege multe lucruri, unul din care este - Chiar dacă ai probleme mari, totdeună… citeşte

2 4
indiferrent pe 13 Decembrie 2009 14:18
precious
Obeza,analfabeta,discriminata,abuzata brutal de o mama geloasa (Mo'nique ,cu un rol de exceptie),insarcinata a doua oara la 16 ani datorita abuzurilor sexuale ale tatalui si in cele din urma infectata cu sida.Un scenariu de drama impresionant cu o distributie f buna(joaca bine chiar si Mariah Carey).La un asemenea scenariu as fi vrut parca o regie mai spectaculoasa care sa smulga cateva lacrimi ,desi s-ar putea sa smulga unora considerand ca asta ar depinde de cat de mult sensibilizeaza coloana sonora in special de la finalul filmului.Oricum filmul e foarte bun.Avand in vedere sensibilitatea academiei pt problemele sociale cu siguranta va avea un winer la oscaruri.Cel mai probabil Mo'nique(rolul mamei)pt secundarul feminin.Gabourey Sidibe are la agentiile de pariuri o cota de 3,50 pt un oscar si nu e de neglijat chiar daca o are in fata pe "nominalizata de serviciu" Meryl Streep(Julie… citeşte
2 4
chris-T pe 24 Decembrie 2009 15:48
foarte bun filmu'!!
lam vazut si mi se pare ca este o drama care merita cateva premii!
cu Mo'nique eram obisnuit sa o vad numai in comedii si nu ma ateptam sa o vad jucand intr-un astfel de rol !!!
este un film bun si il recomand tuturor iubitorilor acestui gen !!

2 5
bodoknut pe 17 Ianuarie 2010 20:03
cam intins
Filmul este bun, nu pot sa zic ca este o capodopera. Va avea nominalizari la Oscar si probabil va castiga unul.
Subiectul fimului nu mi se pare chiar atat de socant, nu mi-a smuls nici macar o lacrima. Am vazut reportaje cu cazuri de la noi mult mult mai socante. Nu stiu, dar mi se pare ca s-a cam intins coarda cu filmul asta, nu vreau sa cred ca producatorii au avut ca principal scop sa socheze prin subiect tocmai pentru a fi luati in seama la oscaruri. Mai lipsea sa cada un avion pe blocul unde statea si eventual sa fie atacati de extraterestrii ( pe care i-ar fi mancat cele doua femei corpolente ) si filmul avea toate calamitatile naturale si sociale posibile.
Nu zic ca nu exista astfel de cazuri, problema e ca nu prea mai impresioneaza pe nimeni. Toata lumea stie ca exista dar nimeni nu face nimic.
Nu vreau sa o luati in nume de reu, filmul este bun, dar e prea mult… citeşte

2 6
KONIG pe 19 ianuarie 2010 15:03
Mare dreptate ai si cica e si de oscar.:))) Asteptam si o parte a 2-a in care nava extraterestrilor cade exact pe blocul femeii si ii fura biletul castigator la loto.=))))))
StevieGG08 pe 11 Ianuarie 2010 15:55
Impresionant!
Aveti in fata oscarul pentru cel mai bun film!..Bravo Gabby....Bravo Lee Daniels!
2 6
shadowofnight pe 27 Decembrie 2009 22:59
Un film foarte foarte bun, chiar m-a impresionat. Cum a zis si indiferent, as fi vrut sa imi "smulga cateva lacrimi", dar tot ramane un film extraordinar!
2 6
Praetorian pe 31 Decembrie 2009 04:16
Film pentru grasi
Numai oamenii grasi s-ar uita la asa ceva . Daca voi considerati ca sunt rau ca spun asa ceva sa stiti ca nu sunt chiar asa . Daca as avea de ales intre a ajuta un gras si un copil care moare de foame as alege copilul fara nici o remuscare . Pentru mine grasimea reprezinta gradul de nesimtire al unei persoane , chiar daca ziceti ca obezitatea e o boala . In loc sa dati banii sa va duceti la filmul acesta mai bine ii dati unui cersetor , asa umanitatea va avea mai mult de castigat .
2 29
iondindeal pe 1 ianuarie 2010 14:13
tare asta film pentru grasi =)))
bainca pe 15 ianuarie 2021 00:07
comentariul tau idiot dovedeste cat de idioti sunt Romanii si lipsiti de scrupule , de parca aici nu sunt persoane grase si bolnave nu doar de mancare , dar voi cum ganditi cu ce aveti intre picioare , gen penis ca doar asa sunt Barbatii Romani si atractie fizica evident ca nu vedeti dincolo de propiul nas si de aprientele idioate , cum va doare fix in cur , asa va dovediti misoginismul ca barbatii sunt creaturi care inafara de sex , aspect fizic , si sa vada femeia ca pe un obiect sa ca o bucata de carne nu sunt buni la altceva , rar mai vezi unul cu capul pe umeri dar pe cale de disparitie
MNarcis pe 11 Octombrie 2012 20:33
Cand vezi atata mizerie (dar nu in Romania unde este ceva normal) nu are cum sa nu te zguduie din temeli acest film. O drama tragica cum trebuie sa recunosc m-a impresionat, chiar daca scenariul are unele lipsuri pot spune ca este completat de jocul actorilor exceptional (in afar' de Mariah Carey bineinteles), nu-l recomand pt ca nu vreau sa fiu injurat (ce-i drept pt mn a fost interesant filmul) insa fiecare pe cont propriu!
1 0
luciivan pe 25 Iulie 2010 21:54
E un film bunicel, desi subiectul nu e nou deloc. Tocmai asta il face `bunicel` si nu bun. Te pune pe ganduri si te face sa multumesti in gand ca ai o familie normala, cu oameni care te iubesc si care inteleg dragostea cum se cuvine.un film trist cu o interpretare exceptionala!nu orice actor poate fi atat de natural...actrita a interpretat un rol foarte greu dar perfect!oricum i se potrivea!dar am plans!atat de original! cred ca a luat un premiu,. oricum pentru cunoscatorii si cei care apreciaza ceva de calitate acest film merita vazut.
1 0
robbiex2 pe 19 Septembrie 2010 15:49
Plictisitor........ desi are o tema foarte reala si tragica.Prea exagerat personajul principal !!Norma ca a castigat ceva premii...doar atinge sentimentul popular al americanilor, OBEZITATEA !!!!
1 2
Ammelie pe 06 Aprilie 2010 12:58
Precious: Based on the Novel Push by Sapphire
Film ok, solid, mesaj puternic. Totusi, nu mi s-a parut prea bine legat. Ceva a lipsit, dar cu siguranta nu jocul actorilor. Gabourey Sidibe si mai ales Mo'Nique - wow! Impresionant. 6.5/10
1 2

Spune-ţi părerea despre Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Precious: Based on the Novel Push by Sapphire
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells