Afterimage

(2016)

Imaginea de apoi

Poster Afterimage Postere Afterimage

Sinopsis Afterimage

Afterimage

Filmul spune povestea carismaticului pictor Władysław Strzemińsk, care s-a opus realismului socialist și a reușit să își păstreze libertatea artistică, în ciuda obstacolelor de ordin politic de care s-a lovit.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0

Caseta tehnică

AKA

  • Powidoki

Produs de

Akson Studio

Distribuitorul international

Albatros Film

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Polonia

Box office Afterimage

Weekend premieră (03.07.2017)
  • Loc 15
  • Spectatori 1.452
  • Încasări (RON) 16.707,00
Total
  • Spectatori 2.212
  • Încasări (RON) 25.261,00
  • Încasări (USD) 6.312,18

Părerea criticului

Gloria pe 17 Iulie 2017 15:10
despre căutata libertate
Ultimul film al lui Andrzej Wajda susține încă o dată două dintre temele dragi ale defunctului regizor polonez: omul și libertatea. Personajul său, pictorul și teoreticianul artelor plastice Wladyslaw Strzeminski, o figură celebră de talie europeană, a fost și una dintre victimele stalinismului din Polonia. Salutăm, prin aceste rânduri, incursiunea într-una dintre cele mai negre perioade ale Europei de Est, cea a anilor 50, „obsedantul deceniu”, așa cum avea să fie numită în România teroarea stalinistă.

În filmele sale de debut Wajda trata drama luptei polonezilor contra ocupanților germani, având o atitudine mai nuanțată în criticile la adresa regimului comunist (Omul de marmură, Omul de fier). Subiectul filmului Afterimage și personajul real - cunoscut în Polonia - al pictorului celebru care moare în mizerie doar pentru că nu a vrut să… citeşte

1 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
blackmore pe 05 Iunie 2019 22:39
Andrzej Wajda este un fel de Andrei Plesu polonez cu deosebirea ca are si creier.In timpul regimului comunist l-au pupat in cur, acum isi varsa vituperatiile.
0 0
borisvultur pe 11 Iulie 2017 18:39
Clădiri oarbe
La 91 de ani, Waida uimește prin aceeași rigoare. Pictorul fără un braț, fără un picior, încearcă să-și păstreze verticalitatea în vârtejul malefic al realismului socialist, pe străzi reci, între clădiri oarbe, cu oameni în negru în marș robotizat . O culoare : paltonul roșu al fetiței în fuga haotică a supraviețuirii.
0 2
lili22 pe 23 Februarie 2018 18:30
Un film foarte bun, departe de filmele de varf care l-au consacrat pe Wajda, oricum , imaginea acelor ani e perfect redata.
0 3

Spune-ţi părerea despre Afterimage

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Afterimage
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells