Văd toate filmele românești - așa se cade. Mă întreb dacă vreun regizor citește ce se scrie aici... Pentru că la unele filme sunt multe comentarii, iar aici...acum...nu prea. Trei persoane eram în sală la proiecție. Cu durere spun că filmul nu e reușit, în ciuda câtorva secvențe bune. Am înțeles : anchetă pe cont propriu, suspans, final deschis. Așa se vrea, dar eu consider că e un final în coadă de pește. Anghel Damian are o figură hieratică și cam atât. Iar sonorul...ca la multe filme românești...lasă de dorit. Ciulești urechile să poți auzi dialogul, mereu înghițit de zgomotele străzii, de parcă acelea ar fi prioritare.
Am văzut filme ...finlandeze, poloneze, rusești, ungurești chiar , care au fost reusite. Au compensat lipsa unor nume sonore prin scenariul, jocul actoricesc, sunetul excelent,etc. Filmul Perfect sănătos a trebuit sa l ascult la casti.
Deci se vrea a fi un thriller, îl încadrez fără remușcări la documentar.
Un film foarte slab si plictisitor. Eroul principal pare robotizat. Anghel Damian (pe care parca l-am mai vazut si parea normal) se misca aici ca un robot. Nimic din ceea ce face si spune nu e firesc. Replicile cad ca din pom si sunt spuse groaznic. Ceilalti actori sunt ok. Vlad Ivanov, Adrian Titieni, Olimpia Melinte, isi fac bine treaba. Cristina Florea face chiar un rol bun. Din pacate partitura acesteia e complet aberanta. E sotia legitima a mortului si totusi se poarta ca o amanta. Dar sunt atatea aiureli in scenariu si atatea scene inutile (de pilda cele doua scene cu taximetristi - absolut inutile si fara nicio relevanta in economia filmului) incat nici n-are rost sa mai insist. Slab, dezamagitor de slab.
Ne pregatim viata pentru astfel de momente insa nu suntem cu adevarat pregatiti niciodata, mai ales ca astfel de lovituri se intampla mai intotdeauna din senin. Nu exista algoritm de manifestare a durerii, fiecare o face in felul lui, pana la urma trebuie sa mergem mai departe, se spune ca timpul le rezolva pe toate, nu e tocmai asa, sunt cicatrici care raman pentru totdeauna. "Jupane, de ce mor oamenii tineri?" "Nu stiu, Zorba". "Atunci de ce iti mai trebuie sa citesti toate cartile alea? ". Un dialog simplu, cinefilii adevarati l-au recunoscut, produce emotie adevarata, aici e problema majora a filmului regizat de Anca Damian, ca emotia lipseste, ca filmul se taraste parca dinspre niciunde spre nicaieri. Nu sunt de vina actorii, i-am vazut pe Ivanov si Titieni in cateva roluri formidabile, aici fac si ei ce pot, asijderea si "Firicel" in rol ingrat de taximetrist absolut irelevant… citeşte
Filmele romanesti sunt un calvar. ..abia astept sa le vad, dar dupa 10 min devin imposibile din cauza sonorului...si probabil si din cauza dictiei actor il or care mormaie si inghit cuvintele fara sa le rosteasca rotund si complet. De ce pe actorii americani, englez I, francezi, etc. ii intelegem si cand stau cu spatele ?
Poate ca subtitrarea in lb.romana ar rezolva problema.
Acesta este ultimul film românesc pe care eu m-am chinuit sã îl....aud!!! Pânã când, regizorii români nu vor rezolva problema sonorizãrii( mizerabilã în aproape toate filmele românești) eu voi refuza vizionarea altor filme autohtone! (indiferent cât de lãudate, tãmâiate, premiate internațional, vor fi). Este incredibil/halucinant ca în sec.XXI sã nu poți înțelege cuvintele unui film vorbit īn limba maternã !(limba românã, în cazul meu). Despre jocul actorilor ( teatral, artificial-isteric, neconvingãtor) și dicția lor deficitarã, voi comenta, poate, cu altã ocazie.
Un film foarte, foarte slab. Iar de sonorizare nu mai vorbesc.. Jalnica, specifica filmelor românești. A trebuit sa apelez la subtitrare, în limba materna, română!?!
Bani aruncați "Pe apa Sâmbetei".
Să nu mai fie sponsorizat Centrul Național al Cinematografiei de la BUGET, adică din buzunarul nostru.
Să piardă bani doar cei cărora le plac porcăriile de filme și care își pun pe lista de pontaj:"făcut film".
Sonorul