Vrajeala extrem de alambicata si de neinteles pentru o mare pierdere de timp pentru o mizerie disperata de "film" (in realitate propaganda) de a propovadui inexistenta bomba atomica.
Oppenheimer, o dramă istorică plictisitoare și pretențioasă, este un eșec epic al regizorului Christopher Nolan. Filmul se pierde în detalii tehnice și monologuri interminabile, ignorând complet dezvoltarea personajelor și emoțiile umane. Cillian Murphy, în rolul lui Oppenheimer, oferă o interpretare seacă și lipsită de viață, nereușind să transmită complexitatea și dilemele morale ale personajului. Ritmul lent și structura narativă confuză fac ca cele trei ore de film să pară o eternitate. În plus, accentul exagerat pe efecte vizuale și coloana sonoră asurzitoare nu reușesc să mascheze lipsa de substanță a poveștii. Oppenheimer este o dezamăgire colosală pentru fanii lui Nolan și pentru cinefilii în general
Oppenheimer pentru mine a fost o capodopera in toata regula.
Pe departe filmul anului 2023.
Cillian Murphy. interpreteaza acest rol demential si se ridica la nivelul asteptarilor mele.Nici Robert Downey Jr. nu este mai prejos, dialogurile dintre cei doi fiind de oscar.
Replicile si dialogurile sunt la un nivel extrem de inalt, inteleg de ce "domnii'' care asculta Salam si Tanca spun ca este unul plictisitor, monoton, obositor, deoarece ei chiar nu inteleg nimic.Filmul atinge chiar si partea politica acelor vremuri,si ne face sa intelegem cat de sireata si importanta este aceasta ramura in societate.
POVESTEA SI ISTORIA pe care o descrie acest film este intr-adevar una trista si plina de durere.Americanii incercand sa se scuze din nou pentru ceea ce au facut si sa gaseasca diferite motive sa minimizeze atrocitatea la care a expus Japonia.Traim poate aceleasi… citeşte
Nota 1 cu "felicitari"! Jale impreunat cu suspin. 7 premii Oscar?! Fereasca Dumnezeu. Dar bine, "Hoscarurile" sunt date din burta in ultimii ani. Asa porcarie de film demult nu am mai vazut. Dialoguri internabile si groaznic de plictisitoare, seci si trase de par, o sumedenie de cadre si enspe mii de actori aruncati, actiune te tine in "suspans" doar prin sunetul alert de pe fundal.
Recomand să ocoliți această creație abominabilă anglo-americană. Observ că Cristi Nolan promovează toți criminalii și psihopații. E un film plictisitor, lungit inutil fără să spună absolut nimic relevant, dialogurile sunt trase de păr, actorului principal îi lipsește talentul cu desăvârșire, nu are vână, e ca un drogat care îngână o poezie.
Un film reușit, care este totuși prelungit cam mult cu o lungă parte politică. Este importantă și această parte, este interesant să vedem iluștri evrei care au contribuit la rândul lor pasiv sau activ la crearea acestei invenții (Einstein, Lewis Strauss - de care nu mă gândeam să fie așa influent în societatea americană), se încheie în stil mare, dar poate i-a lipsit acțiunea, un suspans, o ceva dar nu știu ce. E suficient 8.
Cu toata dragostea , am incercat din rasputeri sa urmaresc filmul pana la sfarsit dar nu am reusit . In afara de momentul exploziei bombei si scena cu scaunul :)) a fost extrem de plictisitor si lung .
Christopher Nolan reuseste cu acest film 5 premii globul de aur, printre care cel mai bun film drama, cel mai bun actor film drama (Cillian Murphy in rolul principal) si cel mai bun regizor!
E un film de peste trei ore, deci trebuie multă disponibilitate să-l vezi dintr-o bucata. Dacă crezi că îl poți vedea în "episoade" ai pierdut orice șansă de a te cupla la acest film.
Este o chestie făcută din cadre care durează în general 10-20 secunde. Deci cursivitate zero. Multe personaje "aruncate" în diferite planuri temporale.
Sunt filme (și de Oscar) pe care le-am revăzut cu plăcere de zeci de ori. Pe acesta, nu știu dacă îl voi vedea până la capăt.
Nota 6
Am perceput filmul ca pe o scuză a americanilor pentru crearea celei mai atroce arme din lume si, mai ales pentru momentele Hiroshima si Nagasaki. Eufemismul e in felul următor: nu se spune im film ,,-Bravo, băieți, ați omorat zeci de mii de inamici si ati pus capăt războiului!" , ci se spune ,,-Bravo, ați salvat viețile a mii de soldați americami, care acum se pot întoarce acasă". Altfel sună, nu? Perfiditate crasă. Ceea ce s-a întamplat atunci a fost, totuși, un genocid, iar filmul ( C Nolan) încearca sa îl justifice. Momentul cu sticluța cu cianura de potasiu arată ca Openheimer avea o doză de nebunie. Genialitatea lui se vrea salvată: Truman afirma ca cel care a lansat bomba ia asupra lui răspunderea și nu cel care a creat-o. Oppenheimer este mai îngrijorat de cursa înarmarilor ce stia ca va veni, decat cele 2 bombe deja detonate.
Emily Blunt la… citeşte
Un film care are 13 nominalizari la Oscar, un film despre situatia in care pasiunea pentru depasirea granitelor stiintei distruge viata oamenilor de rand.
Oppenheimer nu a ramas nepasator la suferinta pe care a provocat-o prin atacul asupra oraselor Hiroshima si Nagasaki, pe 6, respectiv pe 9 august 1945, si la efectele ulterioare produse de radiatii in aceste zone. Prima imagine sugestiva este aceea in care incearca sa-si scoata piciorul din trupul carbonizat al unui copil.
Alte teme ale filmului sunt cea a orgoliului si cea a razbunarii.
Cillian Murphy si Robert Downey Jr. merita Oscarul pentru interpretare.
L-am văzut aseară. Începutul lui a fost ca un videoclip muzical, unde imaginile sunt rulate repede și nu apuci sa realizezi prea mult ce e de înțeles din ele.
Apoi filmul începe sa curgă mai firesc, însă e prelungit de tentativa de a-l descoperi pe Oppenheimer ca fiind comunist. Mie sincer, mi-ar fi plăcut sa fi fost realizat fara partea asta.
Distribuție impecabila, dar totuși, în afara momentului testării bombei în Los Alamos, nu e nici un suspans.
Legat de nominalizările la Oscar... Da, Cillian Murphy, merita sa fie nominalizat. În schimb, Emily Blunt si Robert Downey Jr., nu mi se par ca au interpretat de Oscar.
Aaa, sa nu uit de Casey Affleck. Cred ca e cel mai mare minus, cea mai proasta alegere. Și anume ca nu i se potrivesc rolurile de militar. Vocea nu îl ajuta, nu ii conferă autoritate. Deși joaca cam 5… citeşte
Surprinzător de „clasic” acest Oppenheimer al lui Christopher Nolan. Nicio imagine amețitoare, greu de uitat, cum sunt atâtea în „Inception”, nimic din demența fascinantă a Răului în „The Dark Knight” sau din inventivitatea cinematografică debordantă a lui „Dunkirk”. Imaginarul „Interstellar” rămâne în mine, prin puterea imaginilor și muzicii lui Hans Zimmer, mai real decât realistul „Oppenheimer”.
Două treimi din film sunt o turnare conștiincioasă, documentată, a biografiei omului numit „Tatăl Bombei Atomice”. (Cu mici îngroșări care să sară în ochii spectatorului: în tinerețe, Julius Robert Oppenheimer, suferind psihic, „a pus substanțe chimice nocive pe un măr”, încercând să-și otrăvească profesorul. Nolan îl pune să injecteze mărul cu o seringă umplută cu ce trage dintr-o sticluță pe care scrie… citeşte
Filmul este realizat impecabil, dar subiectul este dureros si va starni revolta multora , activand suferinta celor care au inteles cu adevarat ce a insemnat crearea si lansarea acelei bombe nenorocite.
Un film excepțional cu actori unul și unul ! Este cu adevărat un Thriller în adevăratul sens al cuvântului unde suspansul, tensiunea și emoția joacă ”rolurile principale” . Nu e un film artistic, nu e o dramă clasică nici măcar film de război nu e ... e o viziune asupra evenimentelor petrecute la Los Alamos . P.S. Înainte de a viziona filmul ar fi bine să te documentezi un pic despre prima bombă atomică ( proiectul Manhattan) și astfel o să înțelegi mai bine acținea filmului .
O sa i dau nota 6, de ce? Pentru ca asa simte inima mea
3 ore de propaganda politica 2 scene bune din tot filmul restul numai propaganda,nu ca m as fi acceptat la ceva acțiune, dar politica multă.. Ma asteptam la ceva asemănător The Theory of Everything care în opinia mea a fost film de nota 20...acesta e ceva asemănător cum a fost Lincoln 2012 o mare proste de film.
Singurele scene din film mi a plăcut atunci când au făcut experimentul și detronarea bombei și cea când face sex cu Florence Pugh :) .. Evitați asemenea film și dacă chiar esti interesant citești pe google despre subiect cât vrei.. Nota 6
J Robert Oppenheimer. Prometeul american, cel care a ramas cunoscut in istorie ca fiind ,,parintele bombei atomice,,. O minte stralucita care, impreuna cu alte minti stralucite ale vremii, au valorificat reactii nucleare perfectionand armele care au ucis zeci de mii de oameni punand capat celui de-al doilea Razboi Mondial. E oare de acuzat Robert Oppenheimer pentru ceea ce s-a intamplat la Hiroshima si Nagasaki? Depinde din ce punct de vedere privim faptele, depinde de care parte a baricadei ne aflam. Marturisesc ca, inaintea filmului, nu stiam prea multe despre acela care a fost Robert Oppenheimer. Bineinteles ca dupa vizionare m-am documentat un pic. Pentru ca fizicianul nascut in New York a fost o personalitate despre care merita sa te documentezi, unul dintre acei oameni capabili sa faca lumea sa nu mai fie la fel dupa trecerea lor pe aceasta planeta.
Daca stii deja istoria din spatele filmului, n-are cum sa ti se para cine stie ce. Totusi, filmul este foarte bine facut, nu discut plotul, ca n-are rost, practic e un film istoric si daca stii deja istoria, nu te poate surprinde nimic. Dar e un film bine facut.
Nolan nu s-a mai dat inteligent aiurea, asa cum a facut-o in aberatia aia de Tenet, a mers pe o idee de fapte reale, cu un scenariu absolut corect dtin punct de vedere istoric. Un film prea lung, dar un film bun per total.
Filmul este despre om, nu despre realizările personajului istoric Oppenheimer. Este viziunea artistică a creatorilor filmului care au încercat să dea cortina la o parte pentru a zări oamenii. Mie mi-a plăcut mult portretizarea artistică a lui Teller, creatorul bombei cu hidrogen. Au reușit să surprindă perfect conflictul dintre genialitatea care împinge creatorul pe drumul descoperirlor și teama “omului” în momentul când realizează consecințele.
Lung, obositor și... încărcat cu prea multe informații alandala!
Abia am reușit să rezist până la final! Filmul este static, nu are acțiune...
Nu vă așteptați să fie un nou 'The Imitation Game' .. că nu e! Este total opusul!
invariabil unora le va placea un film, altora nu. daca imi place un film se vor gasi destui care sa-mi dea in cap(exact ca pe retelele sociale) si sa-mi explice de ce sunt prost. chiar si asa doresc sa spun ca mie personal mi-a placut foarte mult, in ultimii ani doat tenet si bohemian rhapsody mi-au mai placut atat de mult
M-a captat de la început până la.final. Nu s-a mai realizat un film despre Oppenheimer, deci a fost o surpriză să intru în contact cu personalitatea marelui om de știință, în viziunea lui C.Nolan. M-am obișnuit destul de greu cu stilul său regizoral... Alternanța planurilor temporale este obositoare, motiv pentru care multe persoane, mai ales adolescenți, l-au considerat pierdere de timp. Pentru cei tineri ar fi fost benefice căteva rânduri la începutul peliculei despre ,,vânătoarea de vrăjitoare "din SUA a anilor '50-'60, despre obsesia unor politicieni americani de a-și denigra conaționalii,acuzăndu-i că simpatizează cu comuniștii... La final erau indicate câteva scene/ imagini reale cu efectele produse de cele două bombe atomice... Un film de nota 8.