Obsluhoval jsem anglickeho krale

(2006)

În slujba regelui Angliei

Poster Obsluhoval jsem anglickeho krale Postere Obsluhoval jsem anglickeho krale

Sinopsis Obsluhoval jsem anglickeho krale

Mai mult
I Served the King of England

Ecranizare a romanului omonim semnat de Bohumil Hrabal, filmul prezinta povestea unui marunt ospatar praghez, urmarind in flash-back-uri tumultoasa sa viata, de-a lungul primei jumatati a secolului trecut.

Jan Dite (Oldrich Kaiser / Ivan Barnev) este un tanar complexat dar ambitios, care isi doreste cu ardoare sa se imbogateasca. Incepe sa lucreze ca ajutor de ospatar intr-un hotel de provincie si reuseste sa faca o cariera frumoasa in restaurante din ce in ce mai selecte, inclusiv in perioada nazista. Primii ani ai…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Vezi pe Hbo Max
Un premiu şi o nominalizare Berlin
Vezi toate premiile
Se difuzează la TV.
CineMAX
Miercuri, 24 Apr 02:35
Cinemax HD
Miercuri, 24 Apr 02:35

Caseta tehnică

AKA

  • I Served the King of England

Produs de

AQS

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

AMA Films

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

Cehia
Film disponibil pe DVD în România

Box office Obsluhoval jsem anglickeho krale

Weekend premieră (07.01.2008)
  • Loc 19
  • Spectatori 249
  • Încasări (RON) 4.304,10
Total
  • Spectatori 2.837
  • Încasări (RON) 25.384,16
  • Încasări (USD) 10.132,05

Părerea criticului

Gloria pe 18 Martie 2009 17:48
Ultimul film al lui Jiri Menzel, propunerea Cehiei pentru Oscar 2008 - "In slujba regelui Angliei"/ "I Served The King of England" - se bazeaza pe un roman al unui scriitor ceh, Bohumil Hrabel. E despre un mic ospatar care viseaza ca intr-o zi sa devina milionar, vrajit de imaginea oamenilor pe care ii serveste la masa. El aude ce nu trebuie sa auda, si in felul acesta afla cum e sa fii bogat, gustand firimiturile de la mesele lor, mirosind vinul si privindu-le iubitele.
Filmul e satiric, acid contra decadentei Europei interbelice, unde bogatii erau mai presus decat imparatii, capabili sa-si cultive placerile la maxim. Menzel scoate la iveala uratenia acestei paturi sociale...dar reuseste asta fara a fi moralizator; mai mult, scenele pe care le realizeaza au un pictural aparte: camera aluneaca pe deasupra meselor pline de mancaruri si bauturi de lux, pahar dupa pahar si halba… citeşte

4 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 22 Iunie 2013 19:43
Satiră a vieţii din Cehoslovacia interbelică
"Obsluhoval jsem anglickeho krale" este un film ceh cu un aer boem ce prezintă destinul tragic al unui omuleţ naiv a cărui singură dorinţă este să devină milionar. Într-un final, el ajunge milionar atunci când, în perioada inflaţionistă de după cel de-al doilea război mondial, milioanele nu mai valorau aproape nimic. Considerându-l pe nedrept un exploatator al maselor, comuniştii îl bagă la închisoare.

Stilul filmului este însă surprinzător: filmul evoluează de la comedie mută în alb-negru la film vorbit şi în culori în concordanţă cu evoluţia tehnicii cinematografice din perioada interbelică. Jiří Menzel realizează un film minunat, o cronică satirică în imagini a vieţii din Cehoslovacia interbelică.

Critica regizorului se îndreaptă în mai multe direcţii, fiind prezentate cu aciditate fascismul și iredentismul… citeşte

6 2
a_anywhere pe 28 mai 2014 23:23
"(...) Omul, chiar împotriva vointei sale, atunci devine om când se împotmoleste, când viata-i lipsitã de ordinea obisnuitã deraiazã. (...)"
DragonMaster pe 18 Iulie 2012 16:56
Merita vazut
Este un film care m-a uimit avand in vedere ca este ceh iar pe durata sa am observat ce bine au fost inbinate genurile iar scenariul este destul de original.Ofer nota 8 filmului si il recomand cu placere.
2 0
Florin pe 20 Februarie 2008 17:59
AS vrea sa ii corectez pe cei ce au scris inaintea mea, consider ca nu-i duce capul sa judece un asemenea film.

O sa fiu scurt: imaginea e de Oscar, regia e de Oscar, actorul principal e de Oscar, story-ul e dragut, seamana in abordare, cu Amelie.

Merita vazut, GO !

2 2
boddy84 pe 24 Ianuarie 2008 12:42
nu pot sa spun k am vazut "tone" de filme la viata mea..dar cateva sute am vazut.m'e greu sa cred k am vazut o aberatie mai mare si ca atat timp cat ma mai voi uita voi vedea o asemenea aberatie cinematografica.dezastru total!!!
1 13
MrJuVe pe 22 iunie 2013 17:05
Ce te-a deranjat atât de mult la filmul ăsta? I-ai înţeles premisa?
Iulidesprefilme pe 10 Ianuarie 2019 11:02
Cred că filmul este epopeea unui ospătar, care traversează vremuri grele cu gândul de a fi milionar și, când ajunge...își pierde libertatea, căci omul devine marioneta istoriei necruțătoare...O satiră nuanțată, cu accente lirice, cu tentă metaforică uneori...motivul oglinzii, al medaliei, al focului reflectă o lume în care poți fi cineva, poți fi nimeni...
0 0
Aishor pe 07 Mai 2019 23:00
Plictisitor! Nu am putut urmari nici jumatate din film. Nu inteleg notele mari acordate, dar, pana la urma, gusturile nu se discuta. Eu il consider un film slab. Pierdere de vreme.
0 1
lili22 pe 05 Martie 2019 21:12
Ce ajunge un om cand isi doreste sa devina milionar....
Nu pierdeti acest film.

0 1
Vegetarian pe 23 Martie 2012 22:22
Lam servit pe regele Angliei ( la restaurant , la masa ) , nu In slujba regelui Angliei !
Un picolo ajunge sa devina proprietaru celui mai renumit hotel restaurant din Praga . Isi intalneste fata pe care o iubeste , dar ea e o fanatica admiratoare a lui Hitler . Are o avere de 15 mil iar dupa venirea comunistilor la conducerea tarii , primeste 15 ani de inkisoare .
0 5
Vegetarian pe 23 martie 2012 22:26
Viata este suma alegerilor noastre .
ghidanac robert pe 28 Decembrie 2007 18:37
super fain !!! da vreau sa-l vad !! sper ca e cool altfel am gresit ..... dati si voi posibilitate de dawnload ca asa e aiurea !!!1 ce porcarie ......
0 15

Spune-ţi părerea despre Obsluhoval jsem anglickeho krale

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Obsluhoval jsem anglickeho krale
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells