Un film bun, chiar foarte bun, cu actiunea plasata in anul 1838, in Germania si in Transilvania.
Este despre "iubirea"(posedarea) bolnava si greu de explicat rational (stiintific) dintre contele Orlok, un demon-vampir care vorbeste engleza cu un accent simpatic, si iubita lui germana.
Multe scene care iti vor intoarce stomacul pe dos (daca esti mai sensibil), etnici din Transilvania care vorbesc limba romana; misticism, costume, machiaj si imagini care redau bine epoca.
Finalul a fost mai putin spectaculos decat m-as fi asteptat, banal chiar, insa poate ca sunt eu cam pretentios!
Filmarile la castelul contelui au fost realizate in Romania, la Castelul Corvinilor.
In concluzie: un film care nu trebuie ratat de fanii genului. Daca ti-a placut Dracula (cel clasic), atunci iti va placea si Nosferatu, cu siguranta!
Anul începe cu o înfrîngere. Eggers ne oferă un Nosferatu gălăgios, impozant și ridicol. Isteric, plin de acțiune și fără pauze, filmul este comandă prin aplicație, impregnat de un unghi de abordare deja recognoscibil al regizorului: cercetarea asupra sexualității, asezonată cu o greutate existențială teribilă, a cărei atingere moralizatoare amenință să-și înece protagoniștii, dincolo de monștrii externi care îi bîntuie. Povestea este bine cunoscută. Friedrich Wilhelm Murnau a preluat romanul Dracula de Bram Stocker, care murise cu zece ani mai devreme, l-a dat scenaristului său Henrik Galeen, care a schimbat unele detalii pentru film, în special finalul, nu i-a plătit drepturile de autor văduvei lui Bram Stoker, Florence Balcombe, și a pierdut bătălia juridică. Studioul german dedicat genului horror, a dat faliment și, după ce a filmat… citeşte
Un fel de alta variantă a filmului "Dracula". Cine a citit cartea sau a vazut varianta din '92 mă înțelege. Filmul este și bine spre foarte realizat ceea ce mă face să-l notez cu nota 8. Iubitorii legendei Dracula cum că el ar fi un descendent alt familei Țepeș poate chiar Vlad , o să îndrăgească acest film. Vă urez vizionare plăcută.
Mie mi s-a părut slăbuț filmul, am avut pretenții mai mari... Nu mi-au plăcut nici actorii, nu au fost convingători. O experiență mediocră către proastă. Multă reclamă pentru nimic!
Pe scurt: CAPODOPERA VIZUALA. Un film horror foarte bun, nu numai din genul horror gotic ci pentru un film horror in general. Are niște scene vizuale extraordinare, filmul te ține în priză din primul minut în care începe până la ultimul minut. Nosferatu nu este Dracula, (in limba romana este denumit Nesuferitul), povestea lui este asemănătoare dar un pic diferită, dacă vă uitați pe Wikipedia o să vedeți care sunt diferențele dintre Nosferatu și Dracula. Mi-a plăcut că este un Nosferatu care chiar aduce a Vlad Țepeș, nu romanticul si fermecătorul Dracula îmbrăcat în costum negru, aici avem un adevărat Vampir, așa cum ar fi arătat Vlad Țepeș daca era vampir, fața lunga, nasul mare, haine de boier putrezit. Mie mi se pare cumva că Nosferatu este un pic mai realist, o poveste un pic mai realistă, nu atât de romanțată. Practic dialogurile în română dau… citeşte
Filmul are imaginea bună si este regizat destul de bine, dar interpretarea actorilor si scenariul sunt în umbra lui "Dracula", al lui Coppola, cu Gary Olman memorabil in rolul contelui. Constructia acestuia in filmul actual este mult prea ștearsă si interpretarea banala.
"Nosferatu" este copiat (cu mai puțin talent, ca majoritatea replicilor) aproape în întregime dupa "Dracula", doar numele personajelor sunt schimbate si mici detalii. Deci, dacă ati urmarit originalul, net superior, nu aveti multe de pierdut dacă il săriți pe acesta.
Un film tare prost, de la regie, poveste, interpretare.
Nu are esență, nu are profunzime, poate fi la orice categorie, dar nu horor. Este previzibil și nu are un conținut bine legat.
Poate sunt eu sensibilă, dar m-a deranjat faza în care locuitorii din Transilvania (știut fiind ca este în România), sunt prezentați drept țigani.
N-au mai găsit țărani. Țigani. Și vorbitori de română, ca să fie clar că practic, românii sunt țigani.
Iar Nosferatu seamănă izbitor cu Vlad Țepeș. Ii mai trebuia turbanul.
Pai, du-te oriunde itu n Romania, chiar in toti Balcanii, si vei gasi familii de rromi in fiecare catun, sat, comuna, oras. :) Am vazut un film danez in care si acolo apar rromi cu aceleasi obiceiuri ca la noi. Rromii sunt universali. :) Nu stiu de ce va suparati atat.
Acest film e o variantă a filmului Dracula, dar fără a avea romantismul filmului capodoperă lansat in 1992. Scenele sunt vădit intenționat copiate, dar scopul regizorului bănuiesc, a fost să dea o alta imagine de vampir in locul lui Dracula, insetat mai mult de sânge decat de amor. O fiară lacomă și barbară, un personaj fantastic doritor de corupere si totodata de distrugere a unei fiinte vii.
Lupta fetei cu demonul Nosferatu in postura de vampir, nu este doar una personala, ci afectează o intreaga comunitate, prezența lui devenind o plagă in lume.
El insusi se recomanda a fi o poftă, iar ea o victima atrasă in lanțurile sale ispititoare, pând când, in final, păstrându-și luciditatea reușește sa-l invinga tot prin acceptare in amor, dar intinzându-i acestuia din urmă o cursă. Eroina moare îmbrațișată de un diavol mort în vederea… citeşte
"Nosferatu" sau "Dracula cu mustață și cușmă de dac". Probabil cel mai slab film cu și despre vampiri din ultimele decenii. Am înțeles că a existat și un consultant român folclorist. Care a făcut ce? A venit cu ideea să-l îmbrace pe vampir ca pe un dac nespălat cu șubă de oaie?
Deci fanii nu sunt de acord ca filmul să fie comparat cu Dracula, dar personajul trebuie să semene cu un Vlad Țepeș mai mustăcios.
Păi hotărâți-va: ori e Dracula ori nu e .
Și oricum , la ce surse istorice vă referiți? Pt că este doar un basm. Pe care unii reușesc să-l îmbrace într-un vizual extraordinar (vezi Coppola).
Vampirul fioros zici că e Borat dar mai mustăcios. Complet ridicolă apariția lui.
Costumele stau ca pe gard pe actorii care joaca f prost și forțat.
Dialogurile pe alocuri par făcute cu Chat GPT.
Singurul film cu… citeşte
Mi-a placut foarte mult! L-am vazut pe cel din 1922 si neaparat am vrut sa il vad si pe acesta. Daca sunteti pasionati de genul horror, recomand sa mergeti sa il vedeti.
Filmul este superb.
Este un film gothic, cu vibe-uri de tip Edgar Allan Poe.
Daca vreti filme cu jump scares nu este pentru voi.
Daca vreti atmosfera faina, vibe-uri,tensiune este probabil cel mai bun film horror facut in ultimii ani.
Corect. Dacă cunoşti legenda Dracula, ştii ce urmează în film. “Nosferatu,” care a fost refăcut și de Werner Herzog în 1979, este așadar oarecum previzibil. Dar imaginile și performanțele sunt atât de captivante încât nu contează. Eu i-am dat nota 8 pentru imagine și actori și atmosferă (mai ales la început).
Filmul este prost ca să nu zic dezastruos
Absolut nimic horror, multe dereglări de la poveste , origini, locație și...mustață!
În ce univers?
De văzut doar din curiozitate!
E un film bun pentru fanii filmelor "întunecate" . Personajul principal, Nosferatu, e incredibil de înfricoșător, machiajul și costumele sunt geniale. Văzut la cinema, sari de câteva ori de pe scaun. Recomand.
Văd că în toate comentariile tale dai numai 1, totul e o mizerie de nedescris - Gladiator 2, A quiet Place 3, Sisu, etc. Poate încerci totusi să descrii, ți se mai pune în mișcare creierul. Chiar așa am involuat încât totul e doar extrem, nu mai exista nuanțe, argumente, raționament?
Nu inteleg ce se dau asa note mari la el. A fost jalnic. Am adormit. Oamenii plecau din sala. Sex cu demoni, saruturi cu mortaciuni. Multa vorba, multi lacrimi si certuri, actiune 10% din film.
Dacă cunoşti legenda Dracula, ştii ce urmează în film. “Nosferatu,” care a fost refăcut și de Werner Herzog în 1979, este așadar oarecum previzibil. Dar imaginile și performanțele sunt atât de captivante încât nu contează. Eu i-am dat nota 8 pentru imagine și actori.
O reinterpretare a mitului Dracula, o fabulă gotică de o frumusețe vizuală tulburătoare. Clar-obscur, umbre, expresionism, relectură spectaculară. Oroare și poezie într-un melanj
credibil, cu un design sonor pe măsură.
Dacă cunoşti legenda Dracula, ştii ce urmează în film. “Nosferatu,” care a fost refăcut și de Werner Herzog în 1979, este așadar oarecum previzibil. Dar imaginile și performanțele sunt atât de captivante încât nu contează.
1. NOSFERATU 2024 constituie o jignire solida pentru imteligenta umana de orice tip; ma indoiesc sa existe ceva similar.
2. Nu va irositi dispozitia, timpul, banii cu aceasta productie ofensatoare pentru standardele minime de calitate al oricarui vizionator de filme. E exagerat si inexact sa fie numita fil.
3. Desi timpul si banii nu au nicio valoare reala, eu mi le respect intr-o anumita masura. De aceea le-am regretat continuu pe ambele in timpul consumarii acestei productii, din primele minute pana la final.
4. Nu am gasit nici macar o scuza care sa ii dea sens si validare pentru vizionarea acestei productii: nimic.
5. Nu deveniti curiosi ca sa il vizionati caci veti regreta curiozitatea, neintelegand deloc cum a fost posibil sa se produca si monteze si distribuie in reteaua mondiala de cinematografe o asemenea ofensa la adresa oricarui spectator cu… citeşte
asa vad ca sunteti un om cizelat cult cu gusturi impecabile in ale cinematografiei, un adevarat cinefil va resepct!
un film bune este Caligula de Tinto Brass
Ar fi fost filmul perfect daca productia era mai atenta la detalii, precum dialogul dintre personaje. Un prin prea modernizat pentru anii 1800. Insa cadrele erau extraordinare, peisajele iti tăiau răsuflarea! Merita vazut de persoanele care apreciaza filmele horror in adevaratul sens al cuvantului, nu doar femei goale tipand in timp ce alearga de un psihopat cu cutit in mana.
Am urmărit filmul strict pentru a o vedea pe Bunica Gherghina în debutul ei la Hollywood. Muzica a fost faină și cadrele. Filmul a fost filmat în Cehia încercând să redea ambianța din România, dar mai bine îl filmau direct aici, actorii au jucat bine, mai ales Bunica Gherghina, dar scenariul a lăsat de dorit în multe aspecte. Durata de 2 ore și 12 minute este exagerată, puteau să îl facă mai scurt. Aveau de unde tăia niște scene. Per total, se poate viziona, dar nu cred să îl mai văd iarăși, poate doar de dragul Bunicii Gherghina.
Film demențial. Eggers pune în scenă o versiune fluidizată a lui Dracula, mai nemțească și mai întunecată ca romanul și ecranizările recente. Reacțiile negative la acest film îmi sunt de neînțeles
Corect. Dacă cunoşti legenda Dracula, ştii ce urmează în film. “Nosferatu,” care a fost refăcut și de Werner Herzog în 1979, este așadar oarecum previzibil. Dar imaginile și performanțele sunt atât de captivante încât nu contează. Eu i-am dat nota 8 pentru imagine și actori și atmosferă (mai ales la început). Povestea o știam dinainte desigur.
O pierdere de timp după părerea mea! Am intrat la cinema cu entuziasm și am ieșit complet dezamăgit. Să nu mai spun că am și ațipit de vreo două ori la un film care promitea să nu respiri mai deloc!
Slab, foarte slab!
Filmul lui Robert Eggers ne îndeamnă să ne predăm întunericului și să i ne supunem, resemnați, cu toată viața din noi. O epopee asfixiantă și impecabilă vizual, Nosferatu — remake al clasicului din '20 a lui Murnau: Nosferatu: A Symphony of Horror — e o experiență totală care te bântuie și-ți provoacă frisoane nocturne și coșmaruri (sau vise; depinde ce-ți dorești și, naiv, pe cine te fac emoțiile să invoci) nesfârșite și acaparatoare. La fel ca în versiunea clasică, orașul ficțional Wisburg e și aici spațiul în care teroarea se dezlănțuie și întunericul mut ucide și manipulează cu tactici viclene.
Aprecierea mea față de creațiile regizorului e veche — am făcut-o deja publică într-o recenzie, la fel de veche (și stângace), pentru The Lighthouse, al doilea film al său din cele 4. Inedit prin abordările tematice care… citeşte
În acord cu user-59 și user-677, filmul oferă prea puțin ca poveste și interpretare, nu începe de nicăieri și nu conduce către nimic, dar mi-a plăcut interpretarea lui Dracula ca descendent sau însuși Vlad Țepeș care nu mai pleacă din această lume. Aș fi folosit chiar un prenume care să trimită, pentru originalitate, fix către acea direcție, nu Orlok. De ce Orlok? Nici măcar nu sună transilvănean.. În fine, apoi, mă așteptam să aibă niște servitori care să îi slujească pe la castel, să deschidă porți, să una-alta, iar contele să fie o figură secretă care să sporească teama, dar el apare din prima, cu aceeași înfățișare de ajungi să te și obișnuiești cu figura lui monstruoasă. Mai mult provoacă scârbă în câteva rânduri.. Slăbuț filmul.
Viziunea neinspirata a povestii lui Dracula / Nosferatu
In general nu ma uit la filme horror dar la acesta m am uitat ( am dat pe repede inainte la scenele scarboase vizual)si nu mi a parut chiar horor , de cateva ori m- a facut sa rad caci este viziunea sexita a regizorului despre femei . Undeva citeam ca se poate interpreta ca pericolul prin care trec adolescente care cauta "dragostea "pe retelele de socializare si dau peste monstrii.Oricum daca nu este viziunea sexista este viziunea fantezista si pusa in aplicare ca sa fie un succes pentru un public care iubeste filmele de la Hollywood. Filmul Dracula al lui FF Coppola mi a parut cu mult mai intresat si mai estetic.Sfarsitul este hilar.
Bun... Nu foarte bun, mai era de lucrat la regie și scenariu. De remarcat pentru nominalizare la Oscar, ar fi pentru imagine! Decoruri superbe, atmosfera noir, de preferat de vizionat pe un ecran de top (acasă), oled, videoproiector dedicat. Bill de obicei la înălțime în rol horror. Dar cu mustață, ce naiba...
Merita
Este despre "iubirea"(posedarea) bolnava si greu de explicat rational (stiintific) dintre contele Orlok, un demon-vampir care vorbeste engleza cu un accent simpatic, si iubita lui germana.
Multe scene care iti vor intoarce stomacul pe dos (daca esti mai sensibil), etnici din Transilvania care vorbesc limba romana; misticism, costume, machiaj si imagini care redau bine epoca.
Finalul a fost mai putin spectaculos decat m-as fi asteptat, banal chiar, insa poate ca sunt eu cam pretentios!
Filmarile la castelul contelui au fost realizate in Romania, la Castelul Corvinilor.
In concluzie: un film care nu trebuie ratat de fanii genului. Daca ti-a placut Dracula (cel clasic), atunci iti va placea si Nosferatu, cu siguranta!