Ningen no jôken /II

(1959)

Ningen no jôken /II

Poster Ningen no jôken /II Poster Ningen no jôken /II

Sinopsis Ningen no jôken /II

Mai mult

În prima parte a filmului Kobayashi arată drama tănarului Kaji (Tatsuza Nakadai), un tănar ambițios care lucrează ca supervizor intr-o inchisoare din Manchuria și lupta sa cu societatea japoneză, aflată la acele vremuri sub influența nefastă a fascismului. Dacă în prima parte Kaji este invins de sistem, ideologii, preconcepții și este trimis pe front, în partea a doua regizorul urmărește drama acestuia pe timpului serviciului militar și în războiul la care ia parte direct. Kaji, cu…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: Narcis_1976
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.5
Minoru Chiaki Minoru Chiaki Onodera Heichô (segment "Dai 4 bu") Susumu Fujita Susumu Fujita Naruto Nitôhei (segment "Dai 4 bu") Michiyo Aratama Michiyo Aratama Michiko (segment "Dai 3 bu")
Hisashi Igawa Hisashi Igawa Masui Ittôhei (segment "Dai 4 bu") Kei Sato Kei Sato Shinjô Ittôhei (segment "Dai 3 bu") Shoji Yasui Shoji Yasui Minarai Shikan (segment "Dai 4 bu")
Kunie Tanaka Kunie Tanaka Obara Nitôhei (segment "Dai 3 bu") Jun Hamamura Jun Hamamura Doi Chûi (segment "Dai 4 bu") Keiji Sada Keiji Sada Kageyama Shôi (segment "Dai 4 bu")
Vezi toata distributia

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 11 Decembrie 2017 02:50
Omul inseamna dragoste, dragostea inseamna sacrificiu, sacrificiul e principala conditie umana.
Nu este un film greu de urmarit ( 3 parti, fiecare avand cate 2 capitole, in total peste 9 ore ), in pofida multitudinii de pareri care afirma asta si pe care o sa le gasiti exprimate pe marginea acestui film, asta in cazul in care o sa cautati recomandari sau detalii despre calitatea operei lui Tobayashi. Actiunea decurge bine, naratiunea neavand momente de lancezeala iar ritmul este alert, atat de alert cat ii e necesar unui film dedicat introspectiei si analizei firii omului ce vrea sa isi depaseste conditia. Exceptie poate sa faca ultima parte, cea in care filmul capata un caracter meditativ pronuntat, usor poetic si unde reflectia este omniprezenta. Dar si acolo, doar capitolul al 2-lea in partea lui finala. Pentru ca in rest intriga ia o turnura surprinzatoare de la scena la scena iar actiunea gradual dozata atinge climaxuri greu de imaginat cu doar o secventa mai inainte. Insa,… citeşte
1 0
cosmin_kedii pe 10 August 2013 15:15
Un film remarcabil, care lasă o impresie puternică, si care merită o descoperire de urgență.
1 0
lili22 pe 06 Septembrie 2019 15:49
Un excelent film de razboi, cred ca e cel mai bun vazut demine pana acum.
0 0
stalex pe 18 Mai 2013 17:11
Ca si prima parte a trilogiei, este foarte interesanta dar da, in multe locuri, senzatia de neterminat. Sunt multe cadre filmate ciudat si taiate brusc, iar intre scene uneori pare ca nu exista nicio legatura. Ca si cum Kobayashi ar fi filmat totul si ar fi facut montajul la sfarsit, in graba, fara sa mai ordoneze cadrele. Cu toate acestea, filmul este, cu siguranta, unul de vazut, oferind o imagine fabuloasa asupra armatei japoneze din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Si, bineinteles, o perspectiva interesanta asupra conditiei umane.
0 2
Narcis_1976 pe 22 Aprilie 2012 14:36
Parte a doua a trilogiei, în opinia mea este mai buna decat prima, personajele sunt mai bine conturate iar filmul primeşte mai multă consistenţa .
0 2

Spune-ţi părerea despre Ningen no jôken /II

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells