Articole Nanny McPhee and the Big Bang

(2010)

Nanny McPhee: Marea înfruntare

Despre distribuție și echipa de producție

EMMA THOMPSON (Nanny McPhee/scenariu/ producător executiv) este una din cele mai respectate actrite din lumea filmului. În 1992, Thompson a cucerit toate premiile importante pentru rolul său din Howards End. În 1993 a primit două nominalizări pentru Rămășițele Zilei și pentru În numele Tatălui. Munca sa de scenarist a fost recompensată în 1995 cu Oscarul și Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Filmografia sa vastă include roluri în filme pentru care a primit recunoaștere internațională, precum Last Chance Harvey, alături de Dustin Hoffman, Stranger Than Fiction, alături de Dustin Hoffman, Will Ferrell și Maggie Gyllenhaal, dar și două filme din seria Harry Potter – Prizonierul din Azkaban și Ordinul Phoenix.
În prezent, Thompson scrie scenariul pentru o nouă versiune a filmului My Fair Lady.

Născută la Londram, cu părinți regizor, respectiv actriță, Emma Thompson a studiat engleza la Cambridge, unde a fost invitată în faimoasa trupa de actorie Footlights, care a ales-o vicepreședinte, președinte fiind Hugh Laurie.

De-a lungul anilor ’80 are o activitate susținută în televiziune, cu roluri în cele mai importante seriale produse de Granada sau BBC, iar în 1985 i s-a oferit propriul serial, pentu care a fost și scenarist. De cât ori a avut ocazia a făcut și stand up comedy, perioadă despre care își aduce aminte cu cea mai mare plăcere.
Cariera sa a continuat și pe scena de teatru, iar în film a debutat în 1988 alături de Jeff Goldblum în comedia The Tall Guy.

MAGGIE GYLLENHAAL (Mrs Green), nominalizată la Oscar, este una din cele mai talentate actrițe tinere ale momentului. Cu rolul său din Secretary, în 2002, a obținut unanim aprecierile criticilor, fiind nominalizată la Globurile de Aur și Independent Spirit Award și laureată cu premiul Criticilor din Chicago și din Boston. Pentru SherryBaby a fost din nou nominalizată la Globurile de Aur, iar pentru Happy Endings, alături de Lisa Kudrow și Tom Arnold a fost nominalizată la Independent Spirit Award în 2006.

Cele mai recente filme în care a putut fi văzută sunt marele succes de box office The Dark Knight, precum și Crazy Heart alături de Jeff Bridges, pentru care a fost nominalizată la Oscar.
Filmografia sa include titluri precum Trust the Man cu Julianne Moore, Billy Crudup și David Duchovny, World Trade Center, în regia lui Oliver Stone, cu Nicholas Cage, Stranger Than Fiction, cu Will Ferrell, Dustin Hoffman, Queen Latifah și Emma Thompson, Adaptation, în regia lui Spike Jonze, Cecil B. Demented și Donnie Darko.
Maggie Gylenhall a debutat în film în 1992 în Waterland, alături de Jeremy Irons și Ethan Hawke.

RHYS IFANS (Phil) este născut și crescut în Țara Galilor. Înainte de a-și începe cariera în film, a jucat în numeroase programe de televiziune în limba galeză.
Lansarea sa internațională a venit cu Notting Hill, alături de Julia Roberts și Hugh Grant, pentru acest rol primind o nominalizare la premiile BAFTA.
Din 1999 a jucat în mai mult de 20 de filme, precum You’re Dead, Rancid Aluminium, The Replacements, Human Nature, Hotel, The Shipping News, etc.
Recent, Ifans a jucat în Informers, Mr Nobody, Elizabeth: The Golden Age.
Cel mai recent proiect al său este Greenberg , alături de Ben Stiller.

MAGGIE SMITH (Mrs Docherty) a evoluat de la roluri de comedie, la cele mai importante roluri dramatice, devenind una din cele mai mari actrițe britanice.
A debutat pe scenă cu Oxford University Drama Society (OUDS) în 1952, iar în 1959 s-a alăturat prestigioasei Old Vic Company. A interpretat roluri în cele mai importante piese ale repertoriului britanic și internațional, a jucat alături de mari nume precum Laurence Olivier.

Fără îndoială că Maggie Smiteh este cel mai bine cunoscută pentru rolul din The Prime of Miss Jean Brodie, care i-a adus Oscarul în 1969; al doilea Oscar vine odată cu rolul din California Suite (1978).
Filmografia sa include titluri precum: A Room With a View, Hook, Sister Act, The Secret Garden, The First Wives Club, Gosford Park, seria Harry Potter,

Distincțiile cu care i-a fost recompensată cariera de teatru și film includ premii prestigioase precum premiul Hamburg Shakespeare, în 1991, premiul BAFTA pentru întreaga carieră. Este membră a Institutului Britanic de Film, doctor honoris causa la Unviersitatea din Cambridge și patronează societatea Jane Austen.

ASA BUTTERFIELD (Norman) este actor de când avea 8 ani. Acum are 12 ani și roluri în filme precum The Boy In The Striped Pyjamas, alături de Vera Farmiga, Omul-lup, alături de Anthony Hopkins și Benicio del Toro,


LIL WOODS (Megsie) are 11 ani și trăiește într-o mică fermă alături de părinții, fratele și sora ei, împreună cu câinii, purceii, caprele, puii și rațele de la fermă. Vorbește fluent galeza, cântă la pian și flaut. Este o susținătoare înfocată a campaniilor de salvare a câinilor abandonați.

Numele meu e OSCAR THOMAS GEORGE STEER (Vincent). Unii îmi spun George “Iepurașul” Steer. Dacă vrei să știi ceva despre mine, ai ajuns în locul potrivit. Trăiesc în Kent, cu mama și tata, cu sora mea Lottie și cu fratele meu Ollie. Am un cățel pe care îl cheamă Maggie, și două surori mai mari care trăiesc în Țara Galilor. Pe vecinii mei îi cheamă Mel și Callum. Când filmul o să fie gata, o să am 7 ani.

EROS VLAHOS (Cyril) are 15 ani, sau, dacă ați dat peste acest document peste miliarde de ani în viitor, cel mai probabil că e mort deja. Trăiește la Londra, iar hobbyurile sale preferate sunt să dărâme piesele Lego ale fratelui său, să calce din greșeală peste cățelul lui chihuahua și să aterizeze în acvariu. Eros scrie și face stand up comedy; a avut spectacole în săli celebre precum The Comedy Store sau la eveniment faimoase precum The Edinburgh Festival și la ziua de naștere al lui Greg, care stă mai jos pe strada lui.

ROSIE TAYLOR-RITSON (Celia) e un copil talentat, în vârstă de 12 ani. Rosie înoată, cântă, îi place moda și să cânte la chitară. Recent a intrat într-un cor internațional.


SUSANNA WHITE (regizor), laureată cu BAFTA și dublu nominalizată la premiile Emmy, a regizat mini seria în șapte părți produsă de HBO, Generation Kill, care a primit 11 nominalizări la premiile Emmy, inclusiv pentru categoria Cel mai bun regizor. White și-a început cariera ca realizator de documentare, iar în 1997 a regizat filmul Bicycle Thieves, după povestirea lui Blake Morrison. În 2000 s-a întors la documentare, primind o nominalizare la premiile Emmy pentru Tell Me The Truth About Love. A realizat și un documentar despre PL Travers, creatorul lui Mary Poppins, ocazie cu care care i-a luat autoarei printre ultimele interviuri.

LINDSAY DORAN (producător) colaborează cu Emma Thompson de 20 de ani și a lucrat la filme precum Dead Again, Sense and Sensibility, Nanny McPhee, Stranger Than Fiction, Nanny McPhee and the Big Bang, This Is Spinal Tap, The Naked Gun, Ghost. din 1996 este președinte și CEO la UIP, unde a supervizat filme precum Tomorrow Never Dies, The World is Not Enough, Ronin sau The Thomas Crown Affair.

TIM BEVAN și ERIC FELLNER (producători) sunt președinții companiei Working Title Films, una din cele mai mari din domeniu, responsabilă pentru mai mult de 90 de filme care au încasat în total mai mult de 4.5 miliarde de dolari, au primit șase premii Oscar și 26 premii BAFTA.
Compania are în portofoliu titluri precum Burn After Reading, Fargo, The Hudsucker Proxy, The Big Lebowski, O Brother, Where Art Thou?, The Man Who Wasn’t There, A Serious Man, Four Weddings and a Funeral, Bridget Jones’s Diary, Bridget Jones: The Edge of Reason, Notting Hill, About a Boy, United 93, Green Zone, Frost/Nixon, Billy Elliot, etc.

MIKE ELEY (director de imagine) și-a început cariera cu documentare, lucrând, printre altele, și la seria Into the Wild, care a avut-o ca invitată pe Julia Roberts.

PETER KING (coafura si machiaj) a primit Oscarul, împreună cu Richard Taylor, pentru Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui, ca și o nominalizare la premiile BAFTA. King a lucrat și la primele două filme din trilogie, pentru care a primit o nominalizare, respectiv un premiu BAFTA. recent, King a colaborat cu Peter jackson la Din Raiul meu și King Kong.

SIM EVAN-JONES (monteur) a lucrat la marele succes de animație Shrek, pentru care a dost nominalizat la premiul Eddie al monteurilor americani, ca și la Shrek2. Au urmat apoi Leul, vrăjitoarea și dulapul, Prințul Caspian, Cronicile din Narnia.

Despre producție
jinglebells