Articole Nanny McPhee and the Big Bang

(2010)

Nanny McPhee: Marea înfruntare

Prezentare

O să vă explic cum stă treaba.
Când aveți nevoie de mine, dar nu mă vreți.... atunci trebuie să stau.
Când mă vreți, dar nu mai aveți nevoie de mine ... atunci trebuie să plec.

Dna Green este la capătul puterilor. Cei trei copii ai săi, Norman, Megsie și Vincent se ceartă și se bat tot timpul, de soțul ei, Rory, plecat la război, nu mai știe nimic de luni de zile, cumnatul său, Phil, o bate la cap să-i vândă lui partea din ferma familiei care ii revine soțului ei, iar dna Docherty, șefa ei, a început să se poarte foarte ciudat. Ca și cum nu era de ajuns, se trezește pe cap cu Celia și Cyril Gray, nepoata și nepotul ei, doi copii extrem de răsfățați, trimiși de la Londra ca să stea la fermă nu se știe pentru cât timp.
E prea mult pentru dna Green! Dar ce nu știe ea încă, dar va afla in curând, este că are mare nevoie de bona McPhee și puterile ei magice!

Situația dnei Green e mult mai gravă decât își închipuie. Phil i-a spus că are un cumpărător care le va da un preț foarte bun pentru fermă, însă adevărul e că are o datorie la jocuri față de dubioasa dnă Biggles. Dna Biggles și-a trimis două complice, Miss Topsey și Miss Turvey, să-l amenințe pe Phil și să încerce să pună mâna pe fermă dacă acesta nu-și plătește datoria. Dacă planul celor două va reuși, familia Green va pierde totul.

Cyril și Celia sosesc cu o zi mai devreme, în timp ce dna Green este plecată la serviciu. Cei doi răsfățați bogați și verii lor de la țară nu se suportă, așa că, de cum dau cu ochii unii de alții, începe un scandal uriaș. Când dna Green ajunge acasă, găsește iadul dezlănțuit. Când aude că cineva bate la ușa casei ei, degeaba înceacă să facă liniște. Deschide ușa pentru a se trezi față în față cu dădaca McPhee. E de ajuns ca aceasta să arunce o privire spre micii scandalgii ca să-și dea seama că în casa aceea e nevoie de ea. Repetă fraza ei binecunoscută: “Când aveți nevoie de mine, dar nu mă vreți.... atunci trebuie să stau. Când mă vreți, dar nu mai aveți nevoie de mine ... atunci trebuie să plec.”

Odată ajunsă la ferma familiei Green, bona McPhee trece imediat la fapte. Când răsfățații familiei refuză să împartă paturile cu verii lor, spunând că mai degrabă s-ar culca cu purceii în pat, ei bine, bona le împlinește pe loc dorința: în paturile lor apar purceii cu pricina, iar copii așa vor dormi! Căci bona McPhee nu glumește cu copiii obraznici!

EMMA THOMPSON (An Education, Stranger Than Fiction, Nanny McPhee, Love Actually, Sense and Sensibility), laureată cu Oscar, interpretează rolul dădacei Nanny McPhee. MAGGIE GYLLENHAAL (Crazy Heart, The Dark Knight, Stranger than Fiction, SherryBaby, ), nominalizată la Oscar, este dna Green, iar RHYS IFANS (Notting Hill, The Boat That Rocked) este cumnatul acesteia. Din distribuție mai face parte și Lady MAGGIE SMITH(Becoming Jane, seria Harry Potter), laureată cu Oscar.

Filmul este regizat de SUSANNA WHITE, de două ori nominalizată la premiile Emmy, după un scenariu de Emma Thompson, bazat pe personajul din seria de cărți pentru copii Nurse Mathilda, de CHRISTIANNA BRAND.

Sinopsis Despre producție
jinglebells