Nannerl, la soeur de Mozart

(2010)

Nannerl, sora lui Mozart

Poster Nannerl, la soeur de Mozart

Sinopsis Nannerl, la soeur de Mozart

Mai mult

La o mănăstire de maici din Franța, poposesc niște persoane deosebite care cer să fie găzduite câteva zile, până când își repară căruța care are osia crăpată de la mersul îndelungat pe pavajul multor drumuri. Așa începe povestea filmului despre Nannerl, pe numele ei oficial Maria Anna. Nannerl era luată de tatăl ei, împreună cu fratele Mozart și cu mama lor, în numeroasele tururi ale multor orașe din Franța unde dădeau reprezentații muzicale. În unul din aceste tururi,…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: radu3455
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
2 păreri
sub 5 voturi
Nota IMDB: 6.4

Caseta tehnică

AKA

  • Mozart's Sister

Tip Ecran

normal

Țara

Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Haruka pe 22 Ianuarie 2013 19:28
Aşa cum reiese din titlul filmului, Nannerl este sora lui Wolgang Amadeus Mozart.. Până la vârsta de 15 ani Nannerl a compus muzică clasică şi a mers în turnee prin Europa cu fratele ei, concertând la diferite case şi evenimente regale. De la 15 ani n-a mai compus şi se dedică tatălui ei. La vârsta de 32 de ani, a fost de acord să se mărite cu un bărbat de peste 50 de ani care avea deja cinci copii, astfel devenind baronesa de Berchtold zu Sonnenburg. Şi-a încredinţat singurul copil, pe nume Leopold, tatălui ei. Acesta a încercat zadarnic să găsească o sclipire ca a lui Wolfgang şi în el. Nannerl a murit la vârsta de 78 de ani, săracă şi oarbă, după ce şi-a petrecut viaţa adunând creaţiile fratelui ei.
2 0
violeta_todica pe 29 Aprilie 2017 20:35
Nannerl
Bun filmul!
Este vorba de cei trei ani(1763 - 1766) cand familia Mozart a facut un turneu in Europa. Accentul este pus pe perioada pariziana,si pe "rascrucea" la care se afla Nannerl. Datorita varstei nu mai putea fii considerata copil,si fiind femeie i se limita libertatea.Este nevoita datorita conventiilor sociale ,sa se indrepte spre viata "harazita" unei femei.
A fost o femeie extrem de talentata;din pacate nu a avut libertate de a se exprima artistic.
Nu stiam ca ar fii existat o simpatie intre ea si Delfinul Frantei.
In film se da de inteles ca acea compozitie a lui Mozart ,inainte de a implini cinci ani ar fi fost facuta de Nannerl.Cei doi copii s-au inteles foarte bine in copilarie,posibil sa fii avut conversatii pe teme muzicale, sa se fii consultat reciproc,dar nu cred ca fost compozitia ei.
Biografia,viata ei este interesanta si destul de… citeşte

0 0

Spune-ţi părerea despre Nannerl, la soeur de Mozart

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Nannerl, la soeur de Mozart
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells