Articole Minte-mă frumos

(2012)

Minte-mă frumos

Note de producție

Ce poate ieși din colaborarea perfectă dintre un as al regiei‚ Iura Luncașu, un scenarist care știe cum se fac cărțile, Adrian Lustig, un careu de actori talentati: Diana Dumitrescu, Andi Vasluianu, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, și un producator cu fler - Ducu Ion?

Prima comedie romantică românească în stare să umple sălile de cinema. Un film de nota 10, Minte-mă frumos, este o producție MediaPro Pictures și îi are în rolurile principale pe Diana Dumitrescu și Andi Vasluianu. Ideea inițială i-a aparținut lui Andrei Boncea, iar scenaristul Adrian Lustig a reușit să creeze o savuroasă și întortocheată poveste de dragoste. Ducu Ion, producător al unor producții consacrate ale Media Pro Pictures, precum „Îngerașii” sau „Doctori de mame”, s-a îndrăgostit de scenariu și a decis să dea startul unui proiect cu totul inedit.

Minte-mă frumos spune o poveste de dragoste cu năbădai, din ciclul: „Nu e pentru cine se pregătește, e pentru cine se nimerește... pe rețelele de socializare”. Minte-mă frumos prezintă, într-o cheie comică, consecințele dictonului contemporan: socializez, deci exist. Dani, personajul interpretat de Andi Vasluianu, în timpul liber gigolo cu jumătate de normă, este în viața civilă angajat la o companie de cablu.

Când prietenul lui cel mai bun, Toni (Marius Damian) - hacker de mare vocație - îl trimite în locul lui la o întâlnire cu Oana (Antoaneta Zaharia), femeia visurilor lui agățată pe net, Dani nu-și imaginează că-și va întâlni jumătatea.

“Personajul meu este inteligent, are simțul umorului, e întreprinzător și prieten loial până dă peste o femeie frumoasă. A fost o experiență foarte interesantă. Orice text pe care l-am avut sau pe care l-am primit, l-am învățat ad litteram, dar dacă nu-l simt ca fiind natural sau simt că are probleme de logică, vorbesc cu scenaristul și îl schimb. De multe ori așa se întâmplă, altfel arată textul când îl verbalizezi”, spune Andi Vasluianu.

De cealaltă parte, Dana, personaj interpretat de actrița Diana Dumitrescu, este forțată de prietena ei, Oana, care se rușinează cu kilogramele în plus, să meargă la întâlnirea cu Toni, bărbatul de care s-a îndrăgostit pe Internet. După multe aventuri, adevărul va ieși la iveală, însă situațiile se vor încurca și mai tare.

Secvențele filmate de cei doi sunt foarte amuzante, iar Andi Vasluianu își aduce aminte de scena în care trebuia să se dezbrace și să-și arate tricoul cu un mesaj foarte clar. „Pe tricoul meu scria Sex instructor, first lesson free. Mie, cinstit, mi se pare o tâmpenie, pe mine daca aș fi femeie și aș întâlni un bărbat care are asta scris pe piept, m-ar bufni rasul. La Dani e o convenție care face parte din umorul lui, pentru că nu cred că este prost, că s-ar culca cu toate femeile cu atâta ușurință, este o glumă”, spune Andi.

Totuși, top 3 al secvențelor preferate de Andi în acest film arată așa: “Locul 3, secvența pe care am jucat-o alături de Marius Damian, din garaj, în care el dansează; pe locul 2 este secvența de la hotel, filmată alături de Diana, cea în care personajele pe care le interpretăm sunt un pic euforice, iar locul 1 este ocupat de secvența cu Toni de la biliard”.

Topul lui Andi este interesant pentru ca sunt trei secvențe din trei genuri diferite: bronzul revine unei scene de comedie pură, în care Marius a fost luat de val iar restul echipei s-a înecat de râs; argintul, unei scene romantice în care Diana și Andi se ridică la nivelul unui cuplu hollywoodian (mai ales că scena s-a filmat la etajul 18 al unui hotel), iar aurul revine – paradaxol pentru o comedie romantică - unei scene de dramă, jucată impecabil. Interesant este că fiecare dintre interpreții principali, ca să nu mai vorbim de regizor și producător, are un alt top, ceea ce înseamnă că filmul abundă de secvențe memorabile.

Scenele amuzante vor face și ele deliciul publicului, mai ales că se derulează într-un ritm trepidant. Iar amănuntele din culise sunt demne de o comedie de nota 10. În rolul lui Toni, Marius Damian a trebuit să stea câteva ore cățărat pe un stâlp de telecomunicații spre uimirea vecinilor din cartier care întrebau pe rând dacă s-a stricat cablul. „A fost ceva chin să stau cocoțat pe un stâlp ore în șir. Uneori, când auzeam că se cere încă o dublă, aveam impresia că râd de mine. Și îi mai vedem și pe vecini prin curți cum ies și mă privesc circumspecți. Va dați seama ce ieșea dacă se strica cablul?”, spune râzând interpretul grăsuțului, dar amuzantului Toni.

Soț și sotie în realitate, colegi pe platourile de filmare de la Minte-mă frumos, Antoaneta Zaharia și Marius Damian au mai avut de trecut un test, pe lângă cel actoricesc: cel de viitori părinți. Antoaneta a filmat însărcinată în 3 luni. „Nu mi-a fost ușor, am avut și câteva momente în care mi-a fost rău, însă Marius a fost mereu lângă mine. Iar Diana a fost ca o soră în momentele mai grele. Am filmat și într-o cofetărie și cu greu m-am abținut să nu dau iama în dulciurile de acolo”, spune Antoaneta.

O bucătăreasă desăvârșită în viața reală, Diana s-a acomodat greu cu rolul său, cel al unei cofetărese neîndemânatice. „Nu e ușor să joci că nu știi să ții un tel în mână când în realitate îl manevrezi cu dexteritate. Spre disperarea lui Iură Lucasu, regizorul nostru, eram mult prea îndemânatică în bucătărie în secvențele în care trebuia să am două mâini stângi, dar ce era să fac, eu ador să fac prăjituri”, spune Diana.

O apariție exotică și aparte o are și Loredana. Ea joacă rolul patroanei severe a Academiei de ciocolată, predând ucenicelor arta savarinei, dar în particular, este ea însăși ucenică a Marchizului de Sade, încercând să aplice învățăturile divinului marchiz către perversele de pretutindeni.

Ținutele din latex, bicele și cătușele au făcut deliciul întregii echipe. Andi Vasluianu își amintește de secvențele în care trebuia să o biciuiască. “Era o încăpere foarte mică, unde erau deja camerele de luat vederi, noi doi, un fotograf. Ce mai, prea multă lume. Era atât de cald, iar eu trebuia să fiu foarte convins de ceea ce fac, și anume un act sado-maso cu personajul interpretat de Loredana. Mă amuza foarte tare situația și am tras câteva duble până ne-a ieșit, cred că sper deliciul colegilor”, spune Andi.

De altfel, în Minte-mă frumos, apariția Loredanei va fi una care îi va surprinde pe fani. Artista a încălțat cizme cu toc foarte înalt, a filmat în lenjerie intimă și a avut la îndemână tot felul de jucării cu tentă sexuală. Mai mult, Loredana a fost supusă, timp de câteva ore, unui machiaj special pe care trebuia să-l poarte într-o secvență în care personajul interpretat de ea apărea cu un ochi vânat, căpătat în urma unei nopți furtunoase. Dar cea mai mare surpriză pentru spectatori va fi că Loredana nu va cânta în acest film, ci va fi numai actriță. O actriță excepțională.

Chimia dintre Andi Vasluianu și Diana Dumitrescu s-a văzut de la prima secvență, ei reușind să creeze două personaje foarte veridice. ”Andi este un foarte bun partener, râdem destul de mult, uneori nu în momentele potrivite, tot timpul este pus pe șotii, mereu îmi pune piedică și cad în plasă. E altfel, e bine. E ocheiuț, cum ar zice Dana”, spune Diana.

Diana a fost cu atât mai dornică să facă un rol perfect cu cât producător a fost soțul ei, Ducu Ion. „Nu mi se pare nimic diferit de cum ne-am înțelege acasă sau aici. Nu a fost cazul de duritate pentru că deja nu mai vorbim de adolescnti începători, suntem oameni cu experiență, facem treaba cât putem de repede și bine; la telenovelă, ne alintăm ceva mai mult, probabil. Când ajungem acasă, el mă întreabă cum mi s-a părut ziua și tragem concluzii dacă a fost o zi fructuoasă sau a fost o zi mai proastă”.

Popularitatea Dianei Dumitrescu le-a dat bătăi de cap regizorului și întregii echipe pentru că prezența actriței în locațiile externe se sfârșea cu un șir lung de autografe și de poze cu admiratorii.
Filmările la Minte-mă frumos au durat trei săptămâni, iar locațiile alese pentru filmare au fost atât în Buftea, cât și în Bucuresti. La filmările de noapte, din zona Baneasa Shopping Center, a fost implicată și o mașină de politie care a creat reale îngrijorări participanților la trafic.

Amplasată într-o zona liberă, unde de regulă se circulă cu viteză, mașina de politie care lua parte la filmări îi obliga pe șoferii care treceau prin zona să frâneze brusc sau să încetinească la limita legală. Așa că, vreme de câteva ore, în zonă, toată lumea a circulat cu 50 de km/h.

Lucrul cu regizorul Iura Luncașu, aflat pe platourile de filmare ale primului său lungmetraj, a fost o plăcere pentru actorii din Minte-mă frumos. Andi Vasluianu a fost de-a dreptul cucerit de modul de lucru al regizorului. “Este foarte ușor să lucrezi cu el, pentru că e actor la bază și înțelege foarte bine ce se întâmplă cu noi, avem discuții ca-ntre doi actori, nu-l iau ca pe un regizor, știm foarte bine cum e meseria asta, întoarce situațiile cum le vedem și noi. M-am simțit ca acasă cu el la treabă”.

Și pentru Diana Dumitrescu prezența regizorului Iura Luncașu a cântărit în decizia de a juca în ultimul lungmetraj marca MediaPro Pictures. ”La prima lectură, nu pot să zic că m-am concentrat la personaj, ci la scenariu; mi-a plăcut foarte mult și m-a cucerit. Tocmai pentru că știam că voi lucra cu Iura, nu am vrut să mă gândesc la personaj, sunt obișnuită cu modul lui de lucru și știu că-i place să construim împreună”, spune interpreta Danei.

Imaginea producției Minte-mă frumos este semnată de Manu Kadosh, cunoscut pentru colaborările sale în producții de la Hollywood, dar și pentru filmul „Modigliani” cu Andy Garcia, filmat în studiourile MediaPro Pictures. Acum, Manu a făcut saltul de la Andy la Andi.

Minte-mă frumos este un film produs de MediaPro Pictures, în regia lui Iura Luncașu („Inimă de țigan”, „Regina”, „Iubire și onoare”), pe scenariul lui lui Adrian Lustig („Nuntă mută”, „Poker”, „Ultimul corupt din România”) și filmat de Manu Kadosh („Modigliani”, „Fire & Ice: cronica dragonilor”, „The Lost City”).

Sinopsis
jinglebells