Păreri Melancholia

(2011)

Melancholia

Ordonează după
Haures pe 29 Septembrie 2011 14:27
Filmul e o drama dinaia penala boring, despre fata asta emo cu o boala depresiva care nu stie ce vrea de la viata si atinge topicuri ca regretul, nesiguranta, indecizia bla bla bla. Da! E un poem vizual, dar mie nu-mi plac poeziile. Nu e un film la care te duci sa te distrezi. Bun am inteles-o si pe asta cu "opera de arta", dar lafel, este exact ca la opera, multi se duc la film sa arate cat de intelectuali sunt ei dar defapt atipesc pe scaun. Dar hey cine's eu sa judec. Thumbs up pt voi. Bine ca va place. Eu unu nu inteleg carei zarva.
33 60
VampiresOnly pe 13 noiembrie 2011 14:05
La fel. Poate e un film pentru oameni mai batrani sau ceva de genu, fiindca eu nu am inteles mare lucru, adica da frumos jucat Kristen dar atat! Coloana sonora m-a inspaimantat sincer, nu mi-au placut scenele fiindca erau toate taiate si puse impreuna, asta e parerea mea nu cred ca este un film exceptional, poate unii dintre voi zic ca este genial dar asta doar pentru ca au vazut ca toti il lauda, insa nu e pe genul meu si nu mi-a placut!
faur_chris pe 26 februarie 2015 22:05
daca nu ai inteles filmul nu comenta aiurea
Bart_Simpson pe 18 Septembrie 2011 23:35
Lars von Trier? Toti hipsterii sunt invitati la film! Nu va uitati palariile "cool", barbile neglijente (ei, da...) si esarfele "chic" - scafarliile neimpanate in acest mod vor fi intoarse de la usa cinematografului si trimise frumos acasa.

Dupa vizionare, neaparat explicati muritorilor de rand in mod exhaustiv, de cate ori aveti ocazia, cam ce a vrut domnu' regizor von Trier sa transmita printr-o simbolistica absconsa, dar atit de incantatoare, desigur...

28 26
Lelouche pe 22 septembrie 2011 11:30
Mare om, mare caracter...
Alex.M pe 16 noiembrie 2011 11:48
azalea, trancegirl, puteti citi aici o definitie: http://en.wikipedia.org/wiki/Hipster_%28contemporary_subculture%29
Liviu- pe 30 Septembrie 2011 23:08
Lars von Trier reuseste inca o data sa faca ceva unic, un film care se deosebeste nu numai de cinematografia ca intreg, dar chiar si de creatiile sale precedente. E bizar modul in care s-a potrivit cu Malick sa faca in acelasi an filme cu teme partiale la dimensiunea macrocosmosului, americanul despre inceputul vietii pe Terra, iar danezul despre sfarsitul ei. Dar legatura dintre ei se opreste aici, pentru ca cei doi abordeaza stiluri foarte diferite, comparatia fiind cam aceeasi pe care am facut-o pentru a-l delimita pe Malick de Kubrick. Trier abordeaza sfarsitul lumii distantandu-se de personajele sale, el e mai rece, cumva mai sec, pare sa trateze viata dintr-o perspectiva pesimista, de fapt chiar depresiva, spre deosebire de Malick care vroia sa arate frumusetea vietii. Ziceam ca tema macrocosmica e una partiala si asta pentru ca ambii regizori aleg sa puna in contrast dimensiunea… citeşte
26 8
Costirik pe 5 octombrie 2011 00:00
ar fi indicat sa si spuneti de unde furati comentariile astea;)
Liviu- pe 9 octombrie 2011 12:36
Da, Solaris si parca are si ceva din Nostalghia si Offret tematic. Din Andrey Rublyov n-am prins decat scena calului din inceput, dar in schimb aia e foarte evidenta.
radu3455 pe 24 Septembrie 2011 11:17
un film de-a dreptul plictisitor nu se merita sa va pierdeti 2 ore uitandu-va la asa ceva
18 47
cosmin171985 pe 5 decembrie 2012 20:34
esti varza!!!
BenPC pe 28 Septembrie 2011 02:57
Melancolicul Lars von Trier
"But I tried, Claire." spune cu ochii inlacrimati Justin (Kirsten Dunst)

"You did. I know you did." ii raspunde sora ei, Claire (Charlotte Gainsbourg)

Cam asta e sentimentul cu care am ramas dupa ce am vazut "Melancholia", Lars von Trier a incercat .. si il cred, filmul arata bestial .. uneori .. si intentia in general e buna dar povestea pentru un film de 2 h este foarte subtire cu putine lucruri care sa surprinda in special cand - SPOILER .. sau NU - stii din primele 5 minute cum se va termina filmul, probabil in cazul asta totul se concentreaza pe cum reactioneaza psihicul uman atunci cand realizeza ca sfarsitul este inevitabil sau la depresie in general dar problema e ca personajele lui Trier nu reactioneaza deloc cum cred eu ca ar fi normal sau natural sunt ori prea apatice -Dunst, si e de inteles in cadrul povestii, ori prea isterice -Gainsbourg ...… citeşte

15 6
Liviu- pe 1 octombrie 2011 11:14
Ok, nu crezi ca reactioneaza normal, dar atunci spune cum ar fi fost normal :P Diferenta intre Portman si cele doua nu e de talent, ci de rol si cu toate astea Dunst a jucat foarte bine (eu nici nu o consideram actrita pana acum). Apropo, de ce nu scrii pe forum unde te baga lumea in seama si scrii aici unde vin toti ratacitii care nu stiu sa lege doua cuvinte? :P (desi pagina asta e uimitor de curata de astfel de specimene momentan)
maria_tudor pe 8 octombrie 2011 14:28
"as lua o punga de popcorn si m-as uita la tine si la familia ta cum v-ati caca pe voi de frica si as fi ultra fericit ca universul a scapat de niste paraziti ca tine si altii ca tine." mea culpa, esti de necontrazis pe subiectul boli psihice. pari sa stii mai bine despre ce e vorba.esti vulgar si sinistru.
anonymous.60416fe8ceca4 pe 08 Octombrie 2011 22:18
Comentariu șters
13 3
cezarika21 pe 08 Iunie 2014 14:03
O viziune ateistă a Apocalipsei
Un film ca "Melancholia" nu este uşor de văzut şi nici uşor de înţeles. Este un film care se adresează în primul rând simţurilor şi abia apoi intelectului. Imagini plasate de-a valma, aparent fără legătură, acţiuni inexplicabile, comportamente stranii, toate acestea fac filmul dificil de înţeles. Regizorul Lars von Trier adânceşte şi mai mult misterul, preferând să nu se implice prea mult în partea epică, lăsând fiecare spectator să înţeleagă ideea filmului după propria putere. Date fiind simbolismul şi gradul de dificultate epică, "Melancholia" necesită în mod obligatoriu o a doua vizionare.

În rezumat, este vorba de un sfârşit apocaliptic al Pământului, datorat impactului cu o planetă rătăcitoare (cu un diametru de 10 ori mai mare) pe nume Melancholia. Contactul celor două planete va fi devastator pentru planeta noastră,… citeşte

12 1
Sergiu.Lobont pe 08 Mai 2012 14:39
Un aparent abstract şi expresionist cu tendinţe de a deveni un narativ apocaliptic minimalist
Din nou acelaşi principiu, aleg cel mai greu film posibil, nu din raţiuni masochiste cât din dorinţa de a-mi uşura viitorul sacrificând confortul prezent. Aleg „Melancholia” şi parcă acea dorinţă redevine masochism în momentul în care descopăr că regizorul este Lars von Trier, unul din regizorii abstracţi, expresionişti şi lirici pe care încerc să îi ignor, din aceeaşi categorie făcând parte Ingmar Bergman, Stanley Kubrick sau Milos Forman. De ce îmi ignor acum principiile? Din nevoie de o provocare, din dorinţa de a-mi tensiona răbdarea şi pacienţa.

„Melancholia” porneşte la drum în maniera aleasă de majoritatea filmelor abstracte şi anume printr-un colaj de scene ce jubilează între planul individual şi cel cosmic, colaj acompaniat de o coloană sonoră greoaie ce are tendinţa de a hipnotiza privitorul, în această situaţie… citeşte

12 9
xerses pe 27 Mai 2011 13:12
Un film extrem de interesant prin tema abordata, prin regie si interpretare.Un film profund, care te pune pe ganduri.Ma bucur mult ca am avut ocazia sa-l vad.
12 10
Lelouche pe 22 septembrie 2011 11:31
ce de profesori sunt pe acilea. care de care mai istet in arta persiflarii
danvictrie pe 7 ianuarie 2012 22:03
omule "Lelouche" daca iti plac filmele de actiune dc mai stai peaici ........ :| mie imi plac aproape toate genurile de filme si chiar vreau sa stiu daca filmu asta are o logica si e bun ........ daca esti interesat afla ca pe imdb ocupa locul 2 in topul filmelor din anu 2011 asa ca taci si uitate la MANCHETE
roxxynonfiction pe 03 Octombrie 2011 00:03
ce sa mai ..... o gramada de filosofi pe aici:)) cata patima puteti sa puneti intr-o descriere!
11 8
sabinalin pe 19 Octombrie 2011 17:29
Intoarcerea unui mare creator
Lars von Trier a trecut, dupa propriile declaratii, printr-o depresie profunda. Am crezut ca a sa cariera a ajuns la final, ca "Antihrist" va fi ultima pelicula. Din fericire n-a fost asa, marele regizor s-a intors si pare "mai verde" ca niciodata. Cunoscatorul CTP vorbeste despre secventa din final ca fiind una "dintre cele mai puternice din istoria cinematografului". As extinde afirmatia la intregul film:sfarsitul vazut prin ochii lui von Trier iti taie pur si simplu respiratia. Probabil ca, fara declaratiile imprudente ale regizorului care inca traieste iluzia unei lumi libere, "Melancholia" ar fi avut sanse sporite la Palme d'Or. Chiar si fara premiul suprem al festivalului de la Cannes excelentul poem vizual e rascolitor, plin de semnificatii, demn de semnatura unui mare creator...
10 6
Piratu pe 08 Octombrie 2011 16:07
“The earth is evil.We don’t need to greve for it…Nobody will miss it.”
Lars Von Trier ne aduce prin Melancholia finalul apocaliptic a ceea Malick prin The Tree of Life a creat.

Printr-o abordare europeana Lars Von Trier ne pune in carca un SF dramatic a carui tensiune e usor sesizabila, suferinta continua intrerupta de cateva licariri de speranta, atmosfera sufocabila alimentata de-o “melancolie” prezenta per ansamblu in subconstientul personajelor…

In prima parte avem afisat intreg scenariul apocaliptic corelat cu personajele intr-o imagine de toata frumusetea unde mai incape si un slow motion simbolistic care ne arata calmul depresiv si agonia in fata sfarsitului.

Daca introducerea filmului parca e de pe alta lume…continuarea are parte de doua “acte” care ne prezinta doua diferite acceptiuni…

O noua abordare a apocalipticului dar de data aceasta cu o infatisare artistica superba, ca o… citeşte

9 2
darkangel_4U pe 07 Octombrie 2011 13:45
super
un film mai mult psihologic foarte reusit,super,la sfarsit cand se vedea planeta,nu prea ar fi posibil in realitate sunt f putine planete calatoare
8 4
azalea pe 03 Octombrie 2011 02:43
aaaa
Pai, ce sa zic, chiar n-am ce sa zic:). M-am uitat la el, am inteles pe alocuri ce vrea domnul asta sa zica (nu in totalitate), dar mi-e greu sa-l apreciez ca pe un film de neuitat :). Prea trist as zice eu, intr-o lume nebuna ca a noastra sfarsitul ar trebui sa fie ultimul lucru la care sa ne gandim.
7 14
Jenny_pisica pe 02 Octombrie 2011 12:14
ma rog e un film cam plitisitor si eu nam itales nimic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7 37
MAliceeee pe 3 octombrie 2011 00:19
Ce trist....
Crynick pe 4 februarie 2012 21:52
poate e chioamba
psihologu pe 18 Decembrie 2011 14:43
Pentru: cinefili de categorie grea
Primele 10 minute, un colaj de momente suprarealiste, filmate in slow motion si cu o coloana sonora oferita de preludiul primului act din opera Tristan si Isolda de Richard Wagner – tema care insoteste in permanenta pelicula, e unul dintre cele mai puternice, captivante, subtile si atotcuprinzatoare videoclipuri pe care le poti vedea intr-o viata de om. Microcosmosul in cadere libera – pasarile cad, corpurile umane se scufunda in gesturile lor banale – si macrocosmos in imagini incredibil de spectaculoase a planetelor contopindu-se in distrugere.
Prima parte, dedicata lui Justine, e portretul cinematografic al depresiei. Justine e iubita, mireasa si proaspat promovata in cariera. Privirea exterioara ar echivala asta cu fericirea. Schismele familiale cu nuante grotesti sunt primele care prefigureaza realitatea interioara. Zambetul aparent autentic e inlocuit de cel fals… citeşte

6 0
Ammelie pe 22 Martie 2012 17:33
Melancholia (2011)
Ok, putem sa cadem de acord ca este un film dificil de privit si de inteles? :)) Macar atat...
Mie fimul mi s-a parut interesant, dar mult prea pretentios. Prea spune Von Trier: 'Uitati, uitati ce film am facut eu!'
We get it, filmul se vrea o drama profunda si subtila. Dar nu reusesta sa fie decat superficial, paradoxal. Personajele care se vor a fi explorate raman opace pentru privitor, iar jocul de-a ghicitul dramelor din substrat nu este intotdeauna placut. Vreau sa spun, oamenii mai au nevoie si de raspunsuri, nu numai de intrebari.
Insa personajele - ce doua surori - raman niste enigme pana la sfarsit, nu le intelegi, nu empatizezi cu ele. Iar evolutia asteptata nu vine niciodata.
Totusi, l-as fi catalogat ca fiind un film decent, daca nu ar fi fost atat de exagerat si fortat-artistic. Asa ca, doar 5.5/10

6 2
Alexandraanda pe 23 Septembrie 2011 09:28
de vazut
Imi place tema pe care o trateaza filmul, e reusit.
6 6
mtraianc pe 4 octombrie 2011 23:53
tema e cam banala si uzata ,, in schimb filmul e bun
mazette pe 09 Octombrie 2011 15:07
Catastrofa iminenta este ceea ce face publicul curios, dupa cum spune si regizorul. Acesta marturiseste ca seamana mult cu Justine, personajul depresiv, care ramane calm in fata pericolului. Moartea este inevitabila, insa este acceptata cu greu de catre Claire, de catre o persoana obisnuita.
Finalul te zguduie, te face sa-ti pui intrebari si dupa ce pleci de la film iti ramane intiparit in minte..

5 0
dido pe 12 Octombrie 2011 21:33
Parerea mea...
Oricum nu conteaza dar va recomand acest film si mai ales va spun din prima:la final sa revedeti primele 5 minute din film,cred ca nodul din gat va deveni si mai greu de inghitit...Partea cu nunta mi s-a parut cam prea lungita si accentuata si isi gaseste intelesul mult mai tarziu,in schimb pe masura ce actiunea curge spre final am simtit ca incep sa ma sufoc si sa rezonez puternic cu Claire...inchipuiti-va cam ce ati simti in atare situatie si avand un copil...Insuportabil!Genial finalul!
5 4
Kos_min pe 18 octombrie 2011 00:29
adevarat,e bine sa urmariti din nou primele 8 minute ale filmului!agonia e mult mai mare la inceput decat la sfarsit,sau iti dai seama de importanta imaginilor de inceput de abia la sfarsit!
Pantaleon pe 07 Noiembrie 2011 21:47
Nu sunt un fan al lui Lars von Trier, dar am vazut cateva din filmele sale: Breaking the Waves, Dogville, Antichrist si acest Melancholia, care mi se pare un film slab. Se spune despre regizor ca e un vizionar, un geniu al cinematografiei, dar eu cred ca este un regizor pentru oameni fini, mai degraba. E ca si cum te-ai uita la o pictura abstracta incercand sa iti dai seama ce o fi vrut sa spuna artistul. Filmul nu exceleaza prin nimic, e banal, monoton, fiind totusi salvat de final. De ce? Pentru ca nu am vazut in nici un alt film o abordare atat de originala a sfarsitului acestei planete. Trei fiinte asteptand mana in mana ca o alta planeta sa le loveasca, asta da... e ceva inedit. In rest... doar pentru fanii lui von Trier.
4 4
elmedico pe 10 Octombrie 2011 15:22
Destul de superficial tratat subiectul, iar personajele alese nu stiu daca sunt cele mai potrivite, fiind persoane foarte colorate in exprimare!
4 6
cristi88 pe 27 Septembrie 2011 17:52
Lars von Trier regizor pentru pseudointelectuali
alt film din categoria alora ''greu de inteles'' In care este amestecat un subiect banal din viata cotidiana cu scene revoltatoare ( vezi antichrist) Am tot dat skip pana aproape de sfarsit, cand situatia a devenit cu adevarat tensionata intr-un mod uman si realist. Pana atunci nu ne-a aratat-o decat pe mireasa aia depresiva si bolnava. Sincer actorul asta este mult supra apreciat si prea bate toba pe laturile umane de care toti ne-am saturat. Un film cu adevarat psihologic este Cubul, dar ala nu a primit atatea aprecieri ptr ca are mult sange si hipsteritelor nu le place asta
4 16
irogozan pe 28 septembrie 2011 19:33
"Sincer actorul asta este mult supra apreciat si prea bate toba pe laturile umane de care toti ne-am saturat.".....??????
cristi88 pe 20 octombrie 2011 00:04
le-am vazut aproape pe toate;)
otonis pe 11 Aprilie 2011 14:34
Eu nu stiu de ce nu adopta si ei un subiect precum, de ex., colonizarea unei planete din sistemul nostru solar pe care noi o consideram improprie sustinerii vietii, de catre o rasa extraterestra, si de-aici sa plece panica, suspiciunile, temerile de a fi atacati de ei, bulversarea teoriilor stiintifice si multe alte repercursiuni. Cat priveste subiectul din filmul asta, nu-mi pare unul de mare interes si realism, totusi vreau sa vad despre ce e vorba.
BTW, denumirea filmului e chiar ridicola.

Later edit on 11.11.11
Dupa cum ma asteptam, PLICTISITOR !!!! Am incercat sa-l vad cap coada, dar plictiseala a fost mai puternica si-am apasat pe derulare ca sa-nteleg catusi de putin povestea motivat de izul apocaliptic. Majoritatea scenelor parca se derulau cu incetinitorul, si rolul blondei a fost apogeul enervarii. Daca personajul jucat de blonda nu era atat de… citeşte

4 22
irogozan pe 26 aprilie 2011 11:22
Eu nu stiu ce crezi tu ca ai spus mai sus. Concret.
pe 8 octombrie 2011 22:22
Comentariu șters
evanescence_ pe 24 Februarie 2014 03:11
Un film greu, cu substrat. Lasa de gandit si interpretat..
Fiind un film mai greut, fara prea multa actiune si dialoguri, reducandu-se doar la un fenomen cu repercursiuni majore, demn de studiat de catre un astrolog si psiholog, inteleg de ce multi il considera ciudat.. Pentru multi filmul se reduce la o simpla nebuna cu familia ei ciudata si sfarsitul Pamantului. In realitate filmul surprinde altceva. O planeta numita "Melancholia" curand descoperita ca aflandu-se in spatele Soarelui ameninta sa loveasca Pamantul. Toate simple pana aici. Claire si Justine, personajul "emo" din viziunea multora, par sa fie foarte afectate de aceasta Planeta si miscare ei planetara. Denumirea cu semnificatie sugestiva "Melancholia" isi lasa puternic amprenta asupra celor doua surori. Justine , beneficiind de o capacitate energetica extraordinara, dar si de intuitie, rezoneaza puternic cu schimbarea produsa in Galaxia noastra , lucru vizibil inca din momentul… citeşte
3 0
gbanescu pe 25 Iunie 2013 12:29
“The Earth is Evil ! Nobody will miss it !”
“The Earth is Evil ! Nobody will miss it !”
Cred ca afirmatia lui Justine reprezinta chintesenta acestui film si, implicit, mesajul lui Lars Von Trier. Si, bineinteles, felul in care reactioneaza omul in fata unui deznodamant implacabil – aici, cel suprem, moartea.
Filmul are o magie aparte, iar ceea ce se intampla DUPA ce Justine ii spune sorei sale “I know things” (simte anumite lucruri, in mod extrasenzorial), te face sa derulezi filmul inapoi, cu ochii mintii, pana la scenele de inceput, cele cu nunta. De fapt, te face sa-l revezi efectiv, pe de-a-ntregul. Asta pentru a intelege prin acest filtru – “I know things” – comportamentul de “neinteles” al lui Justine din seara si noptea nuntii sale. Este, probabil, cel al unui om care face lucruri aparent absurde, insa sincere prin prisma eu-lui sau, STIIND ca sunt printre ultimele lucruri pe care le mai… citeşte

3 0
mattila pe 03 Martie 2013 17:25
o experienta de neuitat
Desi filmul este putin lent, lipsit de actiune si dinamism, succesiunea fascinantelor imagini gandite si realizate de Lars von Trier se cumuleaza usor intr-un colos de emotie si pasiune in ultima scena absolut fenomenala a dramei. Recurgand la uvertura din "Tristan si Isolda" a lui Wagner, o bucata muzicala ce se muleaza perfect pe nucleul filmului, von Trier atinge punctul sensibil al spectatorului facil. Kirsten Dunst si Charlotte Gainsbourg portretizeaza intr-o maniera fantastica doua surori aflate la sfarsit de lume. Iar revenind la scena de final care m-a bantuit saptamani intregi dupa vizionarea filmului, pot spune ca e cea mai memorabila si originala din cate am vazut. O reala capodopera!
3 0
aayana pe 16 Noiembrie 2011 16:20
Filmul ar trebui privit ca atare, fără să ne entuziasmeze că este opera lui Lars von Trier. Chiar și așa, este imposibil să nu-i recunoști stilul după felul în care zboară camera de pe un personaj pe altul, după prim-plan-uri, muzică, atmosfera ce dă senzația că totul se întâmpă pe stradă. Ideea este bună (sfârșitul și depresia) dar se diluează în cele 130 de minute. Efectiv până înțelegi nepăsarea și disperarea din ochii personajelor, te apucă de mai multe ori căscatul. Prea lungită faza cu nunta, prea lungite cam toate secvențele. Finalul face totul, este magistral. Ar mai fi și scena cu mireasa ce curge lin pe râu. Fără să vreau am făcut analogia cu personajul Grace, din Dogville (scena unde Grace era ascunsă în camion, pe lângă mere și-și aștepta cuminte soarta).
3 2
sabinalin pe 18 noiembrie 2011 17:29
E bine ca Lars von Trier nu si-a incheiat cariera cu "Antihrist"...
aayana pe 18 noiembrie 2011 19:46
Dar de ce spui de sfârșitul carierei, nu va mai face nimic?
into_the_labyrinth pe 23 Octombrie 2011 21:16
In prima parte, filmul lui von Trier prezinta viata unei familii in preajma unui eveniment care ar trebui sa fie fericit - prilej insa de a construi un adevarat spectacol absurd, in care personajele se ineaca in formalism, replici standard, goana dupa bani si putere, ceea ce ii prilejuieste Justinei (si nu doar ei) o profunda nefericire, ce nu o va parasi pana la sfarsit. Apoi, cand ciocnirea cu planeta Melancholy devine iminenta, personajele cauta disperate un sens si o salvare, ramanand totusi incapabile sa isi rezolve conflictele chiar si in fata sfarsitului. Daca nu vom invata sa traim altfel, vom muri nefericiti - cam acesta este mesajul filmului, poate nu foarte original in tema, dar cu o realizare interesanta si un mesaj care te pune pe ganduri.
3 2
canonistul pe 23 Octombrie 2011 19:12
un film greu de tot !
film de nota 10 . Am trait sentimente ca-n Stalker " al lui Trakovsky.de vazut... pt cei carora le plac impuscaturi , urmariri normal ca e un film slab (idem cu neuronii activi).
3 2
iglazar pe 12 noiembrie 2011 23:41
Iti dau dreptate ca este o oarecare asemanare cu "Stalker" referitor la feedback, doar ca "Stalker" chiar este de nota 10, iar asta este ceva mai slabut lucrat in simbolistica.
Kos_min pe 18 Octombrie 2011 00:25
bun
l-am vazut ieri la Studio si pot spune ca este un film bun,dar nu este filmul vietii-asa cum au spus unele persoane!
3 2
Melancholia – Demiurg von Trier ciocnind pahare, persoane, planete
CoolRank: 8.5/10
- atmosfera & entertainment: 8/10
- regie: 9/10
- actori: 9/10
- scenariu: 8.5/10
- montaj: 9/10
Nota IMDb: 7.8/10




Regie: Lars von Trier
An: 2011


Actori: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland
Genul: drama



 
Initial, nu vezi cel mai recent film al lui Lars von Trier depasind conturul: cand un montaj in slo-mo, pe Wagner, ne intampina cu tablouri noi si vechi (Pieter Bruegel cel Batran), simti déjà-vu-ul. Curand, insa, pleosc, in moalele capului, un cadru parca rupt din Tree of Life, si-ti sare o spranceana – asta daca nu stii dinainte ca filmul apocaliptic isi ia numele ... citeşte

3 2
Sorin87 pe 29 Noiembrie 2011 19:34
Melancholia
mi-a placut foarte mult filmul Melancholia, filmele de genul acesta le ador, finalul a fost exceptional.merita vazutttttttt
3 4
mmmfie pe 20 Noiembrie 2011 19:51
mie personal nu mi-a placut deloc acest film! chiar asteptam sa fie ceva mai interesant, dar deloc...chiar regret ca am pierdut 2 ore uitandu-ma la filmul asta! urat si inceputul si sfarsitul! vad ca pe aici sunt cativa care dau copy/paste la diverse articole...mai bine s-ar spune parerea personala despre film!!!
3 6
zincagabriela pe 19 Noiembrie 2011 16:51
Mie mi s-a parut pierdere de timp , chiar din primele 10 minute ale filmului era cat pe ce sa adorm . Ma asteptam la ceva mult mai interesant .
3 6
cosmo_girl pe 09 Octombrie 2011 18:46
porcarie
Mare porcarie,mare! filmul este despre nimic.......n-am inteles nimic.....o mare pierdere de vreme! l-am vazut pana la final doar din ambitia mea de a vedea filmele pana la capat!nu va pierdeti vremea...e pt oameni deranjati la mansarda!
3 8
animeunleashed23 pe 25 Septembrie 2011 20:22
Dmne il astept d vre'o juma' de an:D abia astept:D si kirsten si alexander^^
3 8
simotea pe 05 Octombrie 2011 20:19
nu va mai dati interesanti!!!!
filmul e mult mai slab decat ma asteptam

3 14
Stephen2D pe 12 Ianuarie 2016 23:13
              voltaire sucks long live ubu roi    
“Le procès d'une malheureuse qui n'a ni crédit, ni protection, est promptement fait dans un pays où l'on croit la vertu incompatible avec la misère.” 
2 0
MikeNight pe 12 Octombrie 2011 18:57
Ending Story
Un sfarsit (micro/macro) ... ramane tot un sfarsit, indiferent de scara la care se produce.
2 2
dumimihai pe 21 Octombrie 2011 23:08
parerea mea
Cei care spun ca asta e un film frumos inseamna k erau foarte plcitisiti cand l-au vizionat. A fost cel mai plictisitor, fara sens, jalnic film pe care l-am vazut in viata mea. Si am vazut f multe filme. Sper doar sa nu raman cu cosmaruri dupa aceasta experinta Si soundtrackul e genial..iti vine sa o iei la fuga. Cam atat de zis..daca aveti dusmani recomandati-le filmul ..o sa va atingeti scopul. Va multumesc..o parere sincera
2 4
GalvaniseMe pe 25 Noiembrie 2011 23:54
De regula, ador sa ma uit la filme cu inteles, mai aparte, mai profunde. Oricum, un nume mai bun decat Melancolia ar fi fost Depresia, pt ca, sincer, dupa ce am vazut filmul, asa am ramas, cu depresie, cu un gol in stomac. Nu pot spune ca regret ca l-am vazut, dar nu l-as recomanda nimanui. E deja prea multa tristete si depresie in lumea aceasta, nu avem nevoie de inca un film care nu iti ofera nici macar o speranta, orice. Adica, a fost ceva de genul, pe langa ca o sa murim toti, meritam pentru ca lumea oricum e prea rea. Asta cred eu ca este mesajul filmului. Si deja intrece bariele melancoliei. Deci filmul acesta ma face sa spun: brr!!!
2 6
xxxxxxx pe 12 Octombrie 2011 22:03
o mizerie
va pierdeti timpul daca mergeti. prost filmat. prost gandit. proasta coloana sonora. prea lung. intr-un cuvant "o mi-ze-ri-e"
2 8
Crynick pe 28 octombrie 2011 10:37
astea is doua cuvinte.... un exemplu de cat de destepti sunt cei care dau acestui film nota 1.noroc pentru ei ca americanii vor face multe filme proaste in continuare.
flopozippo pe 13 Ianuarie 2012 19:33
Se vede amprenta lui Lars von Trier, stilul inconfundabil, emotia transmisa prin fiecare centimetru de pelicula derulata, iar finalul vine cu o si mai mare incarcare emotionala.
1 0
rusmihaivlad pe 21 Decembrie 2011 15:10
Un film european
Un film foarte bun, incarcat de simboluri...un raspuns european la filmele americane de tip Armageddon sau Deep Impact.
Il recomand cu multa caldura.

1 0
reivan pe 24 Martie 2013 13:02
Bacovia in culori
A fost prea mult din toate , prea putin din ce trebuie.
Mie personal imi placea Von Trier , era genul ala de regizor care incerca sa-si puna amprenta mai putin pe lucrarile lui , sa nu induca privitorului senzatia aia ca filmul a fost mult prea muncit si ca regizorul a fost foarte implicat , stia sa te sufoce cu atmosfera si sa te tulbure.
In Melancholia nu a fost asa , a fost un poem trist , simbolsim in culori , spectacol vizual dar ..cam atat. Atmosfera e cu siguranta partea pozitiva a filmului , e chiar mai apasatoare decat in Eraserhead a lui Lynch , despre care credeam ca are cea mai buna atmosfera de film ever , ei bine , cum la Lynch a fost romantism in alb-negru asa a fost aici simbolism in culori vi.
Cum o spune si Ptibull , eterna cautare a sinelui , doar ca in opinia mea sinele se cauta mai mult cu mintea , dialogurile puteau foarte bine sa nu apara in film… citeşte

1 2
Floryn06 pe 29 Decembrie 2012 01:45
Consider ca este un film reusit desi poate fi plictisitor datorita accentului pus pe detalii . Insa tocmai datorita acestor detalii se poate surprinde intr-un mod amplu latura psihologica a celor doua personaje. Cele doua surori , cu perspective diferite asupra vietii , incerca sa se adapteze unei vieti de familie , ca in final sa fie puse in fata unui scenariu apocaliptic.
1 2
alin.cristian pe 18 Iulie 2012 14:28
O abordare originala
Desi tema este, intr-adevar ubicua in cinematografia moderna, in film se exploateaza trairile care preced un eveniment inedit, o abordare care te incurajeaza sa incerci vizionarea apocalipsei vazuta de Lars von Trier (cred) in detrimentul stereotipului apocaliptic. Daca consideri cinematografia mai mult decat un mod superfluu de a-ti ocupa timpul, orice drama de calitate iti poate oferi ceva, in schimbul timpului pe care il consumi.
1 2
mishu88 pe 19 Mai 2012 14:16
O scena dureroasa...
... nu-i asa ca a fost aceea cand mireasa isi ”varsa” nervii in ”castravetele” noului angajat la agentia de publicitate?! Per total, un film exotic, interesant, e ALTCEVA. Personal imi place Kirsten Dunst si de aceea l-am considerat un film interesant.
1 2
Ultimul_Mohican pe 08 Martie 2012 21:34
Superb
Filmul e superb, unul dintre cele mai reusite filme pe care le-am vauzt pana acum.
1 2
Go1 2

Spune-ţi părerea despre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

jinglebells