Lumea văzută de Ion B.

(2009)

Lumea văzută de Ion B.

Poster Lumea văzută de Ion B. Postere Lumea văzută de Ion B.

Sinopsis Lumea văzută de Ion B.

Mai mult
Lumea văzută de Ion B.

Cine este Ion B.? Ion Bârlădeanu, în vârstă de 62 de ani, este, probabil, singurul reprezentant autentic al popart-ului (în timp ce acest curent artistic de origine britanico-americană făcea ravagii prin expozițiile anilor ’50-’60, în România se sărbătoreau primii ani de împliniri mărețe) mioritic. În acealași timp, Ion Bârlădeanu nu are casă. Doarme pe o saltea murdară la capătul unei ghene de lângă un bloc de pe Calea Moșilor. În „locuința” sa, Ion adună tot ce…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • The World According to Ion B.

Produs de

HBO România / Alexander Nanau Production

Distribuitorul international

HBO

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
manina pe 24 Aprilie 2010 19:33
surprinzator
Artistul nea Ion Tomberon (cum ii mai zice o vecina) e un personaj asa inedit, comic si spiritual ca pare a fi mai mult personaj fictiv. Aleg sa cred ca faptele sunt reale si sa ma minunez de colajele exceptionale si pline de creativitate. E o poveste trista, Ion B. are momente cand realizeaza cat de jos l-a dus viata si nu e constient de valoarea lucrarilor lui. Poate in alte conditii, cu putin noroc, ar fi fost un Picasso al Romaniei.
6 0
silv_xd_tweety pe 1 iulie 2010 21:06
bine ai spus-o ..;) e comic rau Ion : "io no speak english" :)))
miere pe 10 august 2011 12:07
ce interesant... era vecin cu mine
Kable pe 01 Iulie 2010 22:14
Este surprinzator faptul ca in Romania sunt oameni cu talente care inca nu au fost descoperiti si la televizor apar "vedete" (Ma rog asa isi spun ele) fra nici un talent .
In acest documentar am vazut o femeie care a spus :Nu aveti ce sa gasiti bun la acest om(Ion Barladeanu)" , insa acea femeie s-a inselat deoarece Ion Barladeanu a ajuns si la Londra cu acele opere ale sale.
Dar acest documentar mai arata cum cultura este ingropata de criza.

3 0
MESSE pe 30 Martie 2012 21:01
Moldovean
Am plans!...N-am mai plans de vreo 5 ani...............................................................
2 0
Iamsaved pe 16 Octombrie 2010 12:25
Un documentar chiar foarte bun,cand te gandesti ca omul acela chiar avea un talent special si ca acest lucru il facea "nul" pe vremea comunismului...Da,uite,ca acum a avut expozitii si in sfarsit ma bucur ca au reusit sa gaseasca un artist pierdut.
2 0
edinaa pe 18 Decembrie 2010 20:25
O excelenta cronica a omului de pe strada si cum se poate schimba viata lui intr-o clipita.
1 0
PaginadeFilm pe 08 Octombrie 2010 10:31
Ion B. nominalizat la Emmy
http://paginadefilm.com/televiziune/documentarul-lumea-vazuta-de-ion-b-nominalizat-la-emmy-1381.html
1 0
Alexx pe 25 Decembrie 2009 01:17
- ca documentar, nu exceptional, e loc de mai bine, obligatoriu de vazut. O bucatica fidela de realitate, nici daca ar fi fictiune nu ar iesi atat de bine.
- ca poveste ... super, diferenta dintre un om ratat al strazii si un artist poate fi nocorul. Norocul lui se spune in film ca a fost un proprietar de galerie de arta, cel mai slab ca personaj de film.
- despre personaj si opere ... nu pare a sti ca ceea ce face e considerata de unii arta, dar ii place ceea ce face. Nu sunt consumator inrait de cultura, chiar deloc ce mai Cheesy, au o poveste exprimata destul de bine, iar pretul pus pe ele e cel corect

1 0
ciprian34 pe 24 Mai 2012 22:22
Nu-mi vine sa cred ca acest om a ajuns sa aiba expozitii la Londra si Paris.Ion B.este doar unul din multele personaje de pe plaiurile noastre care au talent la ceva si traiesc in mizerie,nebagati in seama de nimeni.
1 1
Marginal pe 10 Mai 2015 14:43
Un documentar remarcabil, dar poate merita adaugat:
- prezentare cateva poze de la expozitia londoneza (ce a avut loc in perioada postproductiei)
- discutat intr-un context psihanalitic despre modul in care arta sa reflecta conflicte si traume personale & colective
- mentionat daca artistul a fost recompensat adecvat de catre galerie (vezi discutii aparute ulterior pe aceasta tema)

0 0
elmedico pe 10 Noiembrie 2011 21:02
Felicitari celor care au facut documentarul, care este mult mai interesant decat cele 70% din filmele nou facute in Romania! Ar fi bine sa mai apara povesti degenul, cu talente care nu sunt ajutate sa ajunga la lumina din cauza lipsei banilor sau a dezinteresului celor care ar trebui sa se ocupe cu asa ceva.
0 0
BalanFlorin pe 28 Martie 2012 02:03
Printre cele mai bune filme romanesti vazute vreodata !
0 1
cosmin742000 pe 09 Octombrie 2012 15:22
Un film excelent. In el ne este prezentat singurul anticomunist autentic , zic singurul pentru ca altul nu mai e. Cei care au trait pe vremea aia si acum se bat cu pumnul in piept ca sunt anticomunisti nu sunt decat niste ipocriti , care faceau pe ei la cel mai mic ordin .Despre cei fatati dupa Cernobil si care se dau anticomunisti , nu e nimic de precizat ca ei reusesc sa se faca singuri de ras .Eu pe vremea comunistilor imi dadeam seama ca nu e bine , nici nu ridicam osanale regimului , nici nu ma plangeam , acum insa in societatea capitalista multilateral subdezvoltata , am realizat ca era muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai bine atunci din ABSOLUT TOATE punctele de vedere.Ar fi bine sa vada si nimeni in drum sau nimicdinceparafi sau asa ceva filmul asta , sa vada si el ce inseamna sa fi anticomunist. Tot respectul pentru nea Ion .
0 2
cosmin742000 pe 9 octombrie 2012 21:22
Nu ma intreseaza de loc cati ani ai , nici nu sunt curios din fire . dupa cum judeci as zice ca ai vreo 6 luni Cat despre citit ,tabloidele nu sunt lectura :)))Nu era vorba ca cei care sunt nascuti dupa Cernobil sunt niste mutanti retarzi (asta poate consideri tu , dar vorba aia cine zice ala este), era vorba ca cei ce se dau anticomunisti si sunt nascuti dupa Cernobil se fac singuri de ras. Nu mai interpreta tu ce scriu eu ca nu te pricepi.
eduard_stratan pe 15 decembrie 2022 19:32
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!

Spune-ţi părerea despre Lumea văzută de Ion B.

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu Lumea văzută de Ion B.
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells