Film excelent. Dupa o jumatate de ora de vizionare mi-am dat seama ca filmul asta imi aduce aminte de The Remains of the Day. Nicun actor comun, ploturi diferite (totusi oarecum simlare), regizor diferit, 30 de ani diferenta intre ele. Am google-it si, evident ca am gasit numitorul comun: scenarist al ambelor filme e Kazuo Ishiguro, scriitor nipono-britanic lureat al Premiului Nobel pentru literatura in 2017.
Este complicat sa faci un film, un remake.Sunt foarte putine cazurile in care „copia” sa intreaca originalul. Sa faci un remake dupa un film a lui Kurosawa, este o misiune aproape imposibila. Bill Nighy, pe care eu il apreciez, nu l-am vazut decat in roluri ce implicau o oarecare doza de umor, asa ca aici mi s-a parut oarecum stingher. Si povestea mi s-a parut tratata superficial. Cred ca daca nu as fi vazut Ikiru nu as fi inteles mare lucru din acest film. Una este sa povestesti un lucru in doua ore jumate si alta intr-o ora jumate. Daca nu as fi vazut originalul, poate l-as fi apreciat mai mult, asa nu pot sa-i dau decat 6.
Foarte reușit, are o atmosferă de o profunzime cum rar o văd în filmele ce reflectă atmosfera anumitor ani. Actorii au de asemenea o prestație care m-a uimit,recomand!
Lev Tolstoi. N-ar trebui sa mai aiba nevoie de nici o prezentare. ,,Razboi si pace,, , ,,Anna Karenina,, sunt primele care vin in minte cand e vorba despre marele scriitor rus. Si totusi mai sunt unii care cred ca Anna Karenina e scrisa de... Dostoievski, am vazut la Iantu. N-am citit inca ,,Moartea lui Ivan Ilici,, , imi propun pentru viitorul cat mai apropiat.
Akira Kurosawa. Nici el nu mai are nevoie de nici o prezentare. Cel mai reprezentativ om al cinematografiei japoneze, cel mai bine cunoscut la nivel mondial. Am vazut filme din creatia sa cinematografica, nu insa si ,,Ikiru,, , poate ca a fost mai bine asa.
Kazuo Ishiguro. N-ar trebui sa mai aiba nevoie de nici o prezentare. Premiul Nobel pentru Literatura, in opinia subsemnatului unul dintre cele mai onorabile din ultima vreme, nu vorbesc din carti, am citit ,,Un… citeşte
sabinalin, sunt incantata de comentariile tale! Le citesc de fiecare data cu interes si placere. Esti un adevarat cinefil si cititor pasionat. Felicitari si multumiri!
Un film despre viata unui birocrat din primaria londoneză care află că sufera de o boala incurabila.
În scurtul timp rămas de trăit realizează ca mare lucru nu a realizat asa ca va cauta cu frebilitate sa facă ceva folositor semenilor sai .I se oferă prilejul tocmai o cerere pe care o tot amana ptr amenajarea unui loc de joaca și în care se implica în ultimele zile din viată. Reușită micului proiect, îi aduce liniștea sufleteasca ,împăcarea cu sine,cu un mesaj simplu : lasa d,le ceva palpabil și ptr semenii tai,dacă ai posibilitate, binenteles.
Living este un film care ar trebui văzut de toată lumea în primul rând pentru a te trezi și a te conecta cu viața ta, care se desfășoară într-o rutină dezolantă care pune stăpânire pe viața ta și o copleșește, anihilând orice sentiment sau dorință de a o trăi cu adevărat.
Un film toarte bun, ca o scânteie care te trezește la viață.
Recomand filmul pentru vizionare!
Dacă am știi că mâine poate fii ultima zi, sau poate nu va mai fii deloc, am face cu siguranță lucrurile altfel, ne-am trezi, paradoxal, am deveni așa cum trebuie, am încerca cel puțin să lăsăm bine in urma noastră, sa privim lucrurile altfel, să ne bucuram de lucruri simple...un film care nu are cum să nu te pună pe gânduri, cei drept, un film care va fii trait si gândit altfel de persoanele care au ajuns la o maturitate și o experiență de viață mult mai vastă decat cei foarte tineri, plus că vedem un Bill Nighy, într-un rol atipic, cel puțin pentru mine, însă care i se potrivește mănușă, cu toate ca poate parea statică derularea filmului, însă are multe mesaje de oferit, întrebări și răspunsuri esențiale ale vieții cotidiene pe care o trăim, o viață pe care mulți dintre noi am da-o pentru acea viață trăită ca si când ar fii ultima… citeşte