Ghemot pe 08 Martie 2015 22:41
Este un film de dramă foarte bun. Dar parcă i-a lipsit un final mai bine pregătit!
0 6
artala pe 01 Ianuarie 2018 15:29
Ne va elibera adevarul?
Cred ca despre descoperirea adevarului care ne va elibera este filmul si se pare ca personajul principal il descopera, relativ usor, si astfel se impaca cu soarta, recunoscand o fapta pe care nu o facuse( uciderea sotiei sale) si renuntand sa lupte cu cei care, pana la urma, l-au fortat sa vada ca pusese si el, ca si ei, pe primul plan banii si era normal ca el sa piarda intr-un joc pe care ei il jucau de mult mai mult timp.
Am spus ca il descopera relativ usor dar cred ca de fapt este corect "relativ repede" pentru ca toate s-au petrecut intr-un timp scurt dar in acel scurt timp Sergheev a pierdut tot ce conta cu adevarat pentru el.
Oare adevarul l-a eliberat?
Oare este de ajuns o sclipire de intelegere ca sa ne sustina pe drumul drept sau trebuie sa ducem lupta cu minciuna iar si iar?
Desi dramele in general si acest film in special are un final trist cred ca… citeşte

0 1
cosmin742000 pe 15 Ianuarie 2015 19:37
atentie spoiler
Cel mai asteptat film din 2014 pentru mine , de fapt singurul film pe care l-am asteptat in 2014 , mi-a intrecut asteptarile ,Filmul lui Zvyagintsev a intrat in top 10 personal all the time . O adevarata capodopera.Este vorba despre un barbat care avea tot ce ii trebuia , dar care pierde totul: casa in care locuia luata pe nedrept de un primar corupt , prietenul avocat care se culca cu sotia , sotia care se sinucide , libertatea fiind invinovatit pe nedrept ca si-ar fi ucis sotia , si implicit copilul.
3 22
RazvanLupescu pe 18 ianuarie 2015 21:47
Chiar nu era necesar sa ne povestesti, vrem sa vedem cu ochii nostri povestea. Foarte "inteligent" din partea ta!
eduard_stratan pe 25 iulie 2023 10:04
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
xerses pe 26 Februarie 2015 21:13
M-a cuprins depresia instant in timp ce urmaream cursul povestii.Trist....
3 4
Agho pe 08 Iunie 2015 12:56
Un film din care generatiile viitoare vor vedea prin ce trec generatiile de azi! Sper doar ca istoria sa nu se repete!
3 2
dincolodenume pe 13 Februarie 2015 12:21
"Vodca", "Marea Rusie" si "Dumnezeu" - moasele Rusiei
Viata e un buldozer care-ti darma casa viselor intr-un mod cinic, direct, mecanic si sistematic. Nu o sa ramai decat cu o priveliste gri, tuciurie a ceea ce ti-a ramas: un rahat de existenta.

Leviafan vorbeste despre partea intunecata a naturii umane, a sufletului ascuns, nemangaiat, neinteles si fireste despre "Vodca", "Marea Rusie" si "Dumnezeu".

Personificarea cuvintelor de mai sus nu este intamplatoare, pentru ca in opinia mea reprezinta Sfanta Treime a fiecarui rus, aceste sfinte persoane sunt nascatoarele poporului slav si cele ce ii binecuvinteaza pe unii intr-un fel iar pe altii in alt fel, patentandu-si atat momente de bucurie cat si cele mai negre deziluzii.

Mediul dur, saracacios, kitschos, oameni ursuzi si fara prea multa cultura, mai degraba jumatate oameni - jumatate animale, m-au imbratisat cu amintiri nu tocmai indepartate din mica… citeşte

4 4
Kul pe 16 Martie 2015 04:53
Leviafan (2014)

– incepe cu marea, actiunea se petrece undeva in Nord – nu musai precizat (Marea Barents)
– foarte misto pe imagine
– sotul este impetuos-nenecesar
– absurdul-comico de coruptie-saracie-abuz de provincie
– dar la un moment dat se complica putin, nice
– de fapt filmul contine o poveste normala, in contextul dat
– shooting-ul pe betie, in tablourile cu marile figuri sovietice :D “nu ca astia noi n-au atarnat destul pe pereti” (inexact)
– “nimeni nu are toata vina, fiecare are partea sa de vina” (inexact) – o ardem pe ortodoxie neagra, dar misto spus
– nu chiar jucat la mare arta dar mi-a placut personajul primarului
– misto regia desi nu plezneste, ci este previzibila, dar voit previzibila, te pregateste
– foarte misto povestea cu Iov povestita la iesire din butiq si… citeşte

5 8
lili22 pe 13 Martie 2015 15:42
Tulburator, inegalabil
Drama aceasta ruseasca, tulburatoare, poate fi inteleasa in estul Europei mai mult decit la decernarea premiilor Oscar, personal nu-mi faceam iluzii ca cineva ar indrazni sa ii decerneze statueta unui film interzis in Rusia.
Se repeta povestea , aceeasi de la Gogol si Cehov incoace.Omul mic si neinsemnat va fi distrus de sistem , nu fara concursul inaltelor fete bisericesti care par sa faca psihoterapie pentru autoritati , decat sa-si indeplineasca adevarata menire.Casa unui om este daramata ca o cutie de carton, pe locul ei rasarind o moderna biserica ortodoxa, asta in timp ce in alt colt al orasului se mai vad icoane vechi pe un zid ramas in picioare din alta biserica, de care nimanui nu ii pasa, loc de distractie pentru tinerii rusi.
Exceptionala interpretarea rolurilor principale iar regizorul rus trece pe lista favoritilor mei din toate timpurile.Nu am gasit in… citeşte

6 3
lapidarium pe 10 Februarie 2015 13:30
Leviatanul rusesc
O abordare realista intr-o lume a filmului anchilozata de stereotipii.
Regizorul rus Andrei Zviagnitev inspirat dupa un fapt real (cu ceva modificari aduse povestii) din viata americanului Marvin Heemeyer, transpune actiunea in zilele noastre intr-o Rusie profund corupta. Si o face destul de indraznet in exprimare, fara teama de a spune lucrurilor pe nume cu dorinta de a intriga si enerva.
Actiunea filmului se petrece in nordul european al Rusiei in utopicul orasel Pribejenii (ales pentru filmari a fost oraselul Kirovsk din Pen. Kola).O atmosfera de oras din Valea Jiului cu omniprezentele si inesteticele blocuri comuniste, cladiri abandonate cazute in ruina, un oras care pare ca traieste doar pe seama unei mici fabrici de procesare a pestelui.
Cadrul de inceput al filmului incepe cu o atmosfera inghetata din imediata apropiere a oraselului, carcase de nave esuate si… citeşte

11 2
aayana pe 17 Februarie 2015 02:29
Pornind de la etimologia cuvântului leviatan, filmul de față este expresia modernă pe care Zvyagintsev o atribuie Răului. Din punct de vedere simbolistic are loc o adevărată desfășurare de motive-dominó în care personajele sunt furnici neputincioase dar harnice.

Pentru amatorii de fire narative și răsturnări de situație, respirația va curge normal spre senin. Pe alocuri îi va lua somnul. Știam deja după vizionarea lui The Return și The Banishment ce mă așteaptă. Îți trebuie doar răbdare și foame de idei pentru a ajunge la miezul nucii. Stilul regizorului rus este într-adevăr inconfundabil de captivant.

De la început și până la sfârșit ai senzația că un degen arătător stă în fața fiecărui personaj. Fenomenul a fost perpetuat de-a lungul timpului și denumit, cu naivitate, destin.

Trecutul personajului… citeşte

14 2
bitter_moon pe 19 Ianuarie 2015 23:20
Ȋntr-un ţinut de la marginea mării și a lumii, ȋnnourat, gri, arid, stâncos, prăfuit și rece, ȋn care până și balenele eșuează, au oamenii vreo șansă la o viaţă de succes? Depinde ce soartă li s-a decis Acolo Sus, spune subtil povestea din film. Cel puţin ȋn legătură cu un membru al comunităţii - nevinovatul Kolea, nu există o altă explicaţie, ţinând cont de șirul de lovituri pe care le primește ȋn mod absurd, revoltător.

Regizorul Andrey Zvyagintsev ne prezintă cu realism obiectiv o comunitate de oameni simpli, care ȋși duc existenţa ȋn spiritul valorilor tradiţionale, biserica având o poziţie importantă ȋn ierarhia acestor valori. Dar deasupra tuturor tronează primarul ales ȋn mod democratic, pe care reușește să ȋl epateze doar președintele Rusiei, ce privește placid de sus, din portretul agăţat pe peretele din… citeşte

19 4
cezarika21 pe 07 Februarie 2015 08:30
Omul în faţa răului absolut
"Ridică-ţi numai mâna împotriva lui şi nu-ţi va mai veni gust să-l loveşti. Iată, este o deşertăciune să mai nădăjduieşti în izbândă; numai înfăţişarea lui şi te dă la pământ. Cine este atât de nechibzuit încât să-l întărâte?" (Iov 41:8-10)

Scrierile biblice definesc leviatanul ca un monstru acvatic atât de puternic încât este practic imposibil şi inutil să te lupţi cu el. Acel leviatan este de fapt răul absolut care-i nimiceşte pe toţi cei ce încearcă să se opună puterii sale, un cancer ce a infestat societatea şi a cărui extindere nu poate fi oprită. Prin forţa şi răspândirea sa, el poate fi asemănat cu "caracatiţa" din filmele despre mafia italiană. Deosebirea principală o constituie extinderea sa în societatea rusă până la cel mai înalt nivel, devenind politică de stat.

Descendentă a unui… citeşte

23 8
calin_dinu_zamfirescu pe 17 martie 2015 02:34
Frumos spus, intr-adevar. Trist, fatalist, sfasietor. Fara dreptate, fara speranta. Un film puternic, o fresca a Rusiei de astazi. Ma intrebam in timpul proiectiei daca occidentalii pot sa inteleaga, sa realizeze tragismul unei tari aflate intr-o dictatura de 100 de ani.