Letter from an Unknown Woman

(1948)

Scrisoare de la o necunoscută

Poster Letter from an Unknown Woman Postere Letter from an Unknown Woman
  • Regia

    Max Ophüls
  • Cu

    Louis Jourdan, Joan Fontaine
  • Gen film

  • Durata

    86 minute

Sinopsis Letter from an Unknown Woman

Mai mult

Fidel spiritului celebrului roman al lui Stefan Zweig din care se inspiră, capodopera lui Zweig duce la apogeu temele predilecte ale cineastului: trecerea timpului, sfâșierea inimilor în spatele aparenței de frivolitate, iluzia fericirii față în față cu prezența morții. (Jean-Loup Bourget- 2006, Petit Laroussse des films)

Scrisoare de la o femeie necunoscuta (1948) este filmul clasic, romantic – prin excelenta, filmul care smulge lacrimi – ce aduce in…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: rozbonbon
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.0
Louis Jourdan Louis Jourdan Stefan Brand Joan Fontaine Joan Fontaine Lisa Berndle Paul E. Burns Paul E. Burns Concierge
Edmund Cobb Edmund Cobb Carriage Driver William H. O'Brien William H. O'Brien Footman Torben Meyer Torben Meyer Carriage Driver
Roy Gordon Roy Gordon Elderly Man in Uniform Helen Dickson Helen Dickson Large Woman Erskine Sanford Erskine Sanford hamal
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
bitter_moon pe 31 Mai 2013 23:48
Cine ar putea explica de ce o întâlnire care pentru femeie înseamnă aducerea în plan fizic a primei, ultimei, marii iubiri, pentru bărbat reprezintă doar încă o aventură de pe urma căreia nu rămâne în amintire nici măcar cu chipul femeii seduse ?
Este adevărat că un cuceritor precum personajul masculin din această poveste nu ar putea face vreo asociere între răţuşca urâtă ce a avut-o ca vecină şi graţioasa, încântătoarea lebădă pe care o întâlneşte după nişte ani.
Dragostea poate aduce transformări fenomenale nu atât în aspectul fizic al unei femei - această schimbare putând fi pusă şi pe seama maturizării - cât mai ales în comportament, împingând persoana aflată sub imperiul acestui simţământ către gesturi inexplicabile în lipsa lui.
Valori morale precum onoarea şi decenţa invocate de responsabilul ei soţ au… citeşte

6 2
Mihai_Moise pe 29 Februarie 2016 19:42
Farmecul povestilor lui Zweig
Nu cred ca imi doresc o reecranizare a acestei nuvele scrise de Stefan Zweig!
De ce? Raspunsul e foarte simplu si cine a vizionat filmul imi va da dreptate! Nimic nu mai poate fi adaugat acestei creatii. Cine a vazut "La rascruce de vanturi" varianta din 1939 intelege perfect ce vreau sa spun (urmatoarele nu au aceeasi valoare).
Zweig e un scriitor fabulos... Si, pentru a va convinge, va recomand "Secret arzator" (culegerea de nuvele din care face parte si cea care a fost ecranizata de Ophuls), pe care sa o cititi eventual dupa ce vedeti "Scrisoarea..."
Aaa! Sa nu uit: multe actrite contemporane ar putea sa studieze jocul Joanei Fontaine, actrita din rolul principal. Privirea ei indragostita aruncata spre Stefan Brand, ce canta la pian, este fenomenala!... Ar fi topit o calota glaciara!
Vizionare placuta!

2 0
GabrielaSirbu pe 28 Februarie 2012 10:07
L-am vazut acu' cateva seri, pe...cred...cultural?, ma rog nu are mare importanta, cu toate ca are, si DA merita vazut oricand si de catre oricine indiferent de varsta. Pentru ca unii maturi se vor regasi iar cei tineri vor...invata, neeee nu vor invata nimic dar vor vedea ca exista si situatii de felul asta. Si pentru ca un film si mut si alb-negru a castigat Oscar-ul, poate ca filmele clasice vor incepe sa aiba mai multa cautare.
2 2
marillion pe 22 mai 2013 23:03
Cred că ai văzut alt film. Nu-i mut deloc.
GabrielaSirbu pe 23 mai 2013 13:04
Sigur ca filmul asta NU-I MUT, eu ma refeream la cel care in 2012 a luat Oscarul.
cosmin_kedii pe 10 Aprilie 2013 19:01
O bijuterie. O capodopera rara, care se poate lauda cu cele mai mici detalii. Aceasta este povestea unei iubiri imposibile și o denunțare a inegalității de gen percepute de Ophuls la acel moment
1 5

Spune-ţi părerea despre Letter from an Unknown Woman

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Letter from an Unknown Woman
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells