Lemale et ha'halal

(2012)

Umple vidul

Poster Lemale et ha'halal Postere Lemale et ha'halal

Sinopsis Lemale et ha'halal

Lemale et ha'halal

Shira are 18 ani și este fiica cea mică a unei familii hasidice din Tel Aviv. Urmează să fie luată de nevastă de un tânăr promițător, de aceeași vârstă și din același mediu. E un vis transformat în realitate, iar Shira se simte pregătită și nerăbdătoare. Dar Esther, sora sa mai mare, moare dând naștere primului ei copil, iar Shira este oferită drept soție văduvului, Yochay. Shira va trebui să aleagă între ceea ce-și dorește și datoria față de familie.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
2 premii şi o nominalizare Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Fill the Void

Produs de

Avi Chai fund

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

ABC Distribution

Țara

Israel

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 01 Februarie 2015 23:47
Obiceiuri milenare, polemici actuale..
Un film care m-a cucerit inca de la prima rasuflare, la propriu. Vorbesc de acea prima scena in care tanara Hadas Yaron isi vede pentru prima oara viitorul sot. Acea respiratie intretaiata, acea emotie care ti se opreste in gat, totul atat de bine jucat, totul atat de real. Sublim! Nu degeaba a fost recompensat filmul cu premuil pentru cea mai buna actrita la festivalul de la Venetia. Fara doar si poate, la acest succes de interpretare a contribuit foarte mult si faptul ca avem de a face cu o femeie in postura de regizor. Intrebarea e, de ce nu a dorit sa participe si la celelalte festivaluri mari, unde, cel putin la Cannes ar fi avut sanse la unele premii dupa parerea mea. In fine!
De la scena pomenita mai sus, marturisesc, filmul m-a avut la degetul cel mic.
Totusi, senzatia permanenta pe toata durata vizionarii a fost aceea de film ce nu poate sa nu fie macar interesant… citeşte

9 0
Haruka pe 03 Iunie 2013 07:27
Mi-a plăcut filmul, îl recomand. Pentru unii poate fi prea lent și lipsit de acțiune, pentru alții. poate fi un film bun pentru că dezvaluie o altă cultură cu alte tradiții și un alt mod de a gândi.
6 6
cosmin742000 pe 21 Iulie 2013 17:26
Un film israelian foarte bun care ne dezvaluie una din cele mai idioate traditii.Filmul este dramatic si se opune taditionalismului cretinopat.Nu orice traditie e buna .
5 9
lili22 pe 20 Iunie 2014 06:10
un film foarte frumos
Imaginea, interpretarea exceptionala, marturisesc ca unele traditii au fost o noutate pentru mine....Dar de aici pina a-i judeca pe altii....O fi mai bine sa te mariti cu un tip intalnit la discoteca?
0 3

Spune-ţi părerea despre Lemale et ha'halal

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells