Inca o plictiseala de pur activism negroid. Si bineinteles ca o sa il umple si de premii, fiind atat de corect politic si idealizant de afro-obamo-americani.
O fotografie mare , jocuri și jucători mari , un scenariu de neuitat . Acest film este o capodopera , Lee Daniels ma uimit din nou cu aceata poveste interpretata magistral de Alex Pettyfer, Forest Whitaker, Jane Fonda, John Cusack, Robin Williams si Cuba Gooding
.... exceptand faptul ca , in acest film, toti negrii erau buni si nevinovati si exploatati (inclusiv "Panterele Negre" care au comis foarte multe crime) si toti albii erau bogati, aroganti si exploatatori, eu am notat cu 10 nu adevarul istoric ci prestatia actoriceasca. Forest Whitaker face un rol exceptional.
Un film bun prin prisma istoriei pe care o prezintă şi prin prestaţiile unor actori, dar nu un film extraordinar. Este cuprinsă o parte importantă a istoriei mai recente a SUA, incluzând asasinările lui JFK şi Martin Luther King, războiul din Vietnam, revoltele de stradă, sunt menţionaţi Nelson Mandela, Malcolm X, Grupările KKK şi a Panterelor Negre (care nu a fost aşa inocentă cum este prezentată în film), demisia lui Nixon, precum şi alte evenimente legate de politica americană, inclusiv momentul alegerii actualului preşedinte, B. Obama.
Mi s-a părut, totuşi, că e cam multă propagandă în acest film. Mulţi actori de calibru în film, dar numai F. Whitaker face un rol mare, în opinia mea. J. Cusack, R. Williams, dar mai ales O. Winfrey mi s-au părut destul de şterşi.
De la The Last King Of Scotland nu a mai reusit Forest Whitaker un rol atat de bun, desi filmul nu reuseste sa impresioneze (cel putin nu pe mine). Fara a fi anost sau prost facut, e totusi un film modest, care putea fi mult mai bun, daca beneficia de un scenariu mult mai solid. Remarc, la capitolul minusuri, prestatia penibila a respectabilei Oprah Winfrey, care e orice, saraca de ea, numai actrita nu. Singura curiozitate pe care am vrut sa mi-o satisfac la sfarsit a fost aceea de a verifica daca regizorul e negru ( sau de culoare, pentru snobi). Desigur ca este.
nu doar snobii folosesc expresia "persoana de culoare". de culoare este si un metis, deci fiul unui cuplu mixt, negrul insa are tot arborele genealogic pur...
si probabil a fost un plus pentru film faptul ca regizorul e de culoare ;)
Un film manifest.....propaganda pura, pe o baza reala ca e drept. Doua mari drame istorice..holocaustul si sclavia, au nascut si vor mai naste capodopere cinematografice. Din pacate insa, ca alb, mi s-a spus de atatea ori (prin intermediul filmelor), ca sunt un nenorocit rasist, incat am fost pur si simplu desensibilizat...Nu ma simt vinovat de pacatele inaintasilor mei, inteleg insa ideea de a se pune pe tapet frecvent aceste ''pacate'', tocmai pt. a nu se repeta greselile trecutului.
Filmul e un periplu placut si bine realizat, doar ca nu a reusit sa ma imlice emotional.
Mult mai bun The Help (2011).
Era sa uit....salut revenirea lui Cuba Gooding Jr. intr-un film de categorie superioara.
La un moment dat pe tablita celor de la Black Panthers apar pt. scurt timp cateva sfaturi oferite membrilor sai, in ideea schimbarii preconceptiilor majoritatii fata de minoritari.
Citez din memorie...
1. Platiti tot ce cumparati.
2. Returnati tot ce imprumutati.
3. Adresati-va celor din jur, politicos.
Si tot asa....:)
Cred ca si minoritarii nostrii, tigani...nu romi, nici macar rromi...le-ar trebui un indreptar de genul asta.
Am mai spus-o si repet...poti elibera un popor din sclavie, intr-o saptamana, emanciparea lui dureaza insa sute de ani.
E valabil si pt. tiganii nostrii.
Din toata pleiada de actori si cantareti (si prezentatori de televiziune...)de culoare care joaca in acest film Forest Whitaker face cu adevarat un joc excelent,se identifica perfect in rolul majordomului de culoare,bun la lustruit pantofi,la servit,dar mai ales la a trece neobservat...De fapt mie asta mi-a placut in film,sa urmaresc destinul unui baiat simplu,needucat si mai ales sa invat din calmul sau,din stoicismul cu care a infruntat fiecare situatie din viata sa si din recunostinta cu care a acceptat lucrurile bune...Recomand filmul!
The Butler este un film mai mult decat ok care m-a surprins placut.Eu nu credeam ca imi va place acest film,aveam o mica indoiala fata de valoarea lui.Totusi m-am inselat amarnic si pot spune ca vizionarea acestui film a fost un lucru excelent,2 ore relaxante petrecute alaturi de dragi prieteni.
Povestea filmului este punctul forte ale acestui film.Foarte interesanta si emotionanta povestea majordomului Cecil Gaines.Sunt multe momente tragice traite de aceast om insa la final daca ne uitam in spate la ce a realizat cred ca-l putem numi o persoana indeplinita,un om extraordinar care a asistat la fapte istorice importante realizate de cei mai importanti oameni.
The Butler este un film interesant care iti ofera o perspectiva ampla si diferita a problemei rasismului.Cred ca acest film merita cu siguranta o vizionare.
Ştiţi vorba aia cu “Afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul” ?! Eh, cam pe acolo este acest The Butler, care promitea o poveste impresionantă, bazată pe fapte reale, a unui majordom care a servit toți președinții care au trecut pe la Casa Albă între 1957 şi 1986 și de la care mă așteptam să văd prin … Continue reading → citeşte
Lee Daniels’ The Butler – Doua ore de istorie si la final pledoarie pro-Obama
[Titlu in limba romana: Majordomul]
KoolRank: 7/10
- atmosfera & entertainment: 7/10
- regie: 6/10
- actori: 8/10
- scenariu: 7/10
- montaj: 6.5/10
Nota IMDb: 7/10
Regie: Lee Daniels
An: 2013
Actori: Forest Whitaker, Oprah Winfrey, Terrence Howard
Genul: drama, biografie
Cateva lucruri ma mai pot mira cand vine vorba de preferintele criticilor in materie de filme cu sanse mari la Oscar, dar anul acesta se mizeaza mult pe suferintele populatiei de culoare, in goana dupa mult ravnita statueta. Fie ca avem onorile sclaviei – 12 Years a Slave – fie ca vorbim despre intoleranta si drepturi egale ca-n The Butler ... citeşte
Un film de clasa superioara a anului 2013, cu o poveste inspirata dintr-un caz real!
Filmul este putin cam lent, dar are si momente emotionante!
E un film foarte bun, dupa parerea mea!!!
Film interesant prin prisma paginilor de istorie pe care le parcurge si cam atat. Jocul actorilor normal, fara iesiri din matca normala. Ce este deranjant In schimb este lungimea filmului si acest lucru plictiseste destul de mult. Cadre lungi, dialoguri stereotipe lungite la maxim, pauze fortate, chiar nu inteleg ce a urmarit regizorul cu acest lucru, deoarece filmul putea fi mult mai condensat.
"The remains of the day" este cu mult peste, acolo accentul se pune chiar pe viata unui majordom de curte, aici se urmareste de fapt segregarea rasiala..
Filmul are un traseu scurtcircuitat, pe alocuri neinspirat, asa cum se intampla cu trecerea mult prea rapida de la ''cioara de plantatie" la majordomul elegant si spilcuit. Alegerea facuta pt rolul principal feminin (Oprah Winfrey) intareste ideea de propaganda pro-afroamericana, iar povestea cu fiul rebel, care se intoarce impotriva educatiei primite acasa si lupta pt drepturile comunitatii imi aduce aminte de "bopha!", un film regizat de Morgan Freeman. Doar ca acolo era vorba de Africa de Sud si apartheid, iar emotia transmisa era mult mai fireasca si bine sustinuta vizual, cu un joc ceva mai putin delicat al lui Danny Glover(in comparatie cu Whitaker), dar parca mai credibil si impresionant. Per total, un film fara pulseuri, spre anost, cu meritul pentru evolutia laudabila a protagonistului, si, sa nu uitam, cu relatari ale unei realitati care a pus sub semnul intrebarii si poate… citeşte
Povestea din spatele filmului este de nota 10, la fel si jocul lui Whitaker, filmul insa nu a reusit sa ma faca sa-i dau nota maxima, poate nici eu nu am avut dispozitia necesara sa-l simt, dar merita vazut.