Le notti di Cabiria

(1957)

Nopțile Cabiriei

Poster Le notti di Cabiria Postere Le notti di Cabiria

Sinopsis Le notti di Cabiria

Le notti di Cabiria

Cabiria e o prostituată, nici foarte tânără, nici prea frumoasă, dar mai „realizată” decât alte surate ale sale: are casa ei, într-un cartier sărac al Romei, e drept, şi chiar propriul cont în bancă. Dar – mai presus de toate – în ciuda profesiei şi a experienţelor sentimentale nefericite, are speranţa inocentă că nu e prea târziu să-l întâlnească pe bărbatul visurilor ei.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
Un premiu Oscar, 2 nominalizări BAFTA, un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Nights of Cabiria

Produs de

Dino de Laurentiis Cinematografica

Distribuitorul international

Lopert Pictures Corporation

Țara

Italia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 04 Octombrie 2015 18:51
Visul pentru o viață mai bună
Chiar și persoanele cele mai decăzute au un suflet și speră la o viață mai bună. Naiva și certăreața prostituată Cabiria (interpretată superb de Giulietta Masina) și-a abandonat speranțele de mult timp, dar tânjește în profunzimile sufletului să-și găsească iubirea și să ducă o existență onestă. Soarta pare să i se împotrivească mult timp până când într-una dintre nopți cunoaște un bărbat gentil și respectuos, care o contrariază pentru că nu-i cere nimic.

Fellini combină în acest film secvențe realizate în stilul neorealist italian tipic perioadei sale de început cu momente de libertate vizuală dominate de o atmosferă onirică, într-o tranziție de la Roma realistă a perioadei imediat postbelice către explozia glamouroasă din ”La Dolce Vita”. Critica socială evidentă în secvențele de prezentare a sărăciei,… citeşte

8 3
zeno.marin pe 27 Septembrie 2016 22:26
Nihil nisi bene...
Filmul asta impresioneaza si stoarce lacrimi pana si unei pietre, iar cine nu l-a vazut nu are scuze si nici dreptul sa se numeasca iubitor al filmului. Giulietta Masina face un rol absolut, total, senzational, unic in istoria cinematografiei. Ajungi sa te intrebi cate Oscaruri ar fi trebuit sa ia aceasta daca Hillary Swank deja are doua...

Pentru cine nu stie (inca) si foloseste "genial" pentru a desemna o ciocolata, ei bine acesta este epitetul cel mai potrivit pentru "Noptile Cabiriei". Aici e geniul adevarat, aici e folosit corect epitetul si nu in alta parte. Vorbim de mimica si expresivitate aduse la perfectiune, despre un rol fabulos, incununarea unui rol al unei vieti de mare actrite. Deci inca odata, geniu.

Din respect pentru un mare film si un colosal regizor, cum poate nu vor mai exista vreodata, voi incheia simplu, oprindu-ma din elogiile cuvenite cu… citeşte

5 3
alali pe 05 Mai 2019 22:10
Mincinosul onest ce sopteste adevaruri doar in urechile celor cu suflet pur.-Fellini
"Sunt un mincinos, dar unul onest." spunea autorul acestui film despre el insusi, atunci cand se descria pe sine ca persoana ce genereaza destine pentru delectarea publicului privitor. Cabiria, pe acelasi calapod cu parintele ei, nu doar ca asculta aceste minciuni spuse de cel ce ii detine in propriile maini destinul, dar "aude si adevaruri in aceste minciuni".
Termenul de autor al unei opere cinematografice a fost folosit pentru prima oara de catre A. Bazin pentru a descrie exact acest film si modul in care se povesteste el. Lucru de care Fellini s-a simtit tare magulit, ca tocmai lui sa i se acorde o atentie atat de mare, asta in ciuda neincrederii producatorilor in materialele sale dedicate categoriilor paupere ori oamenilor cu porniri si practici sensibile la acea vreme.
Desi inclus in noul realism italian, Felinni s-a distins intotdeauna din grupul regizorilor ce au… citeşte

4 2
Stephen2D pe 17 Februarie 2016 13:38
                 im happy sad        
Smile, what's the use of crying? You'll find that life is still worthwhile. If you just smile. *Silently weeps*      
3 2
user-5c9f8c2e87074 pe 21 Aprilie 2021 00:49
Cuvintele sunt de prisos. Ramai mut dar cu ochii siroind în lacrimi vazand-o pe Cabiria cum se ridica din tarana și înaintează cu ochii licarind firicele de credință și speranța că va urma totuși alt moment de fericire efemer dar care sa o mențină în viata. Fiecare gest,grimasa sau mișcare a Cabiriei respira o dorința nestăvilita de a-si trai viata iubind și simțind ca este dorita. Acest film fabulos nu este "decât" o oda adusa vieții și iubirii.
2 0
El_KaPpa pe 23 Mai 2020 22:06
10/10
Una dintre capodoperele maestrului Fellini si totodata preferatul meu de la el. Un film de o sensibilitate rara, care trebuie revazut ori de cate ori esti intr-un moment de impas al vietii pentru a-ti aduce aminte ca trebuie sa privesti mereu inainte. Personajul Cabiria este de-a dreptul "delicios", iar Giulietta Masina poate candida cu el oricand la "cea mai buna prestatie feminina all-time".
2 0
cetateanu pe 24 Octombrie 2010 18:43
In rolul Cabiriei apare Giulietta Masina, care a si castigat la Cannes premiul pentru cea mai buna actrita pentru portretizarea unei prostituate naive. Rusinata de profesia sa, certareata Cabiria cauta in zadar un barbat mai in varsta si cu stare care s-o salveze din conditia ei, insa in strafundul sufletului tanjeste dupa iubirea eterna.

Dupa premiera, o secventa controversata implicand un bun samaritean cu un sac plin de intentii la fel de bune a fost taiata, ca urmare a protestelor Bisericii Catolice. Din cate se pare, generozitatea spontana e o trasatura provinciala. Din fericire, secventa respectiva a fost ulterior reintrodusa .Intr-adevar, tema bunatatii predomina in filmul lui Fellini, in care, dincolo de mondenitatea ei, Cabiria vrea doar sa fie fericita, la fel ca oricine altcineva. Cabiria este prostituata cu P mare, dar cu inima de aur, niciodata intr-atat de… citeşte

2 2
Iulidesprefilme pe 23 Decembrie 2012 12:01
Zguduitor film în care talentata Giulietta Masina impresionează cu interpretarea ei până la lacrimi ! Finalul filmului este deschis...așa cum îi stă bine unei povești care devine o lecție tulburătoare de viață, care invită spectatorul să mediteze asupra ei. Cabiria plânge...și râde...Fellini a preferat să-i redea imaginea contradictorie insistând asupra ochilor mari, expresivi ai actriței Giulietta Masina. Cabiria plânge pentru că a ratat, a pierdut tot, și din pricina naivității ei, dar râde pentru că a rămas în viață și o poate lua de la început...Recomand și filmul muzical american inspirat de această dramă felliniană, Sweet Charity, cu altă mare actriță de pe această lume, Shirley MacLaine.
2 4
cosmin_kedii pe 19 Mai 2013 16:30
Oribil și frumos în același timp. Giulietta Masina fără îndoială,are cel mai bun rol al său. ,, Finalul este șocant.,,,,,
2 7
mihaelatb pe 27 Iulie 2019 22:13
Foarte bun filmul, dureros de realist, caci niciodata nu exista fericire! indiferent cat de optimista este Cabiria, viata este facuta ca sa suferi. Este adevarat ca dupa ce te tranteste viata la pamant, trebuie sa te ridici, precum eroina filmului, sa-ti scuturi si sa-ti indrepti tinuta si sa incerci din nou, dar pana cand? Filmul arata ca unii sunt destinati doar esecului. La fel ca in Ladri di biciclette, finalul este deschis, dar personajul este predestinat. Giulietta Masina, la fel de buna ca si in La Strada, face practic tot filmul. Caci este un film de actor.
1 2
MIRCEA_mircea pe 15 Aprilie 2009 15:48
mircea_negrutzu@yahoo.com
Un film mare cu adevarat~~~~Sacru si Profan...Un Ying si Yang dinamic
1 4
lili22 pe 04 Mai 2018 12:55
Cabiria are puterea sa treaca peste toate nenorocirile.Barbatii ii fura banii profitand de naivitatea ei dar ea supravietuieste si are puterea sa o ia de la capat.
1 5
suporterU pe 16 Septembrie 2022 14:41
Le notti di Cabiria (1957)
Nu voi repeta ce au spus ceilalți iubitori de film în comentariile de mai sus. Total de acord cu ele. Apreciez mult comentariile făcute de “cezarika21” și “user-5c9f8c2e87074”
Vreau să remarc – poate greșesc, doar nu-s critic de film – trei momente: finalul altui film extraordinar “Zorba grecul (1964)” – e asemănator cu finalul Nopților Cabiriei. Totul s-a năruit dar viața merge înainte !
Al doilea moment: întîlnirea Cabiriei cu actorul Amedeo Nazzari a fost probabil “clonată” în filmul Frumușica (Pretty woman -1990) .
Al treilea moment: o scenă sfîșietoare; Cabiria în biserică se lasă dusă de val și imploră pe Fecioara Maria; hotărește pe loc ce să îi ceară.
Mai vreau să remarc jocul extraordinar, de neegalat al Giuliettei Masina. Ea “arde” pur și simplu pe platoul de filmare ! Toți actorii, fără… citeşte

0 0

Spune-ţi părerea despre Le notti di Cabiria

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Le notti di Cabiria
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells