Articole Le concert

(2009)

Concertul

Despre film și personaje

Alain Attal – Producător - Despre film

Am vrut să iasă un film amplu, liric, cu stil, pentru care Radu să își poată lua timp pentru a decupa secvențele cele mai importante, să petreacă o zi întreagă în cel mai bun caz, să filmeze o scenă de un minut jumătate. S-a impus ca un mare regizor de actori. Mi-am spus că cel de-al patrulea film trebuia să-l ajute să pună o limită cât mai înaltă în termeni de regie, cu atât mai mult cu cât subiectul îi dădea într-adevăr ocazia. Îmi amintesc că realizarea Concertului a fost ocazia lui de a-și lua tot timpul de care avea nevoie pentru producție.

Armand Amar – Compozitor - Despre film

După “Trăiește” am devenit foarte apropiați. De la început, munca a prsupus un schimb continuu între noi. Radu este tot timpul un perfecționist care încearcă oamenii până la limita posibilităților lor și ador această manieră de lucru. El este, în același timp, foarte uman, profund entuziast și foarte profesionist. Pentru el, esențial este că emoția trece de ecran.

Alexei Guskov – Actor - Despre personajul său, Andrei Filipov

Îl ador și este, deci, dificil pentru mine să-l descriu. E ca și când aș vorbi de mine însumi. Dacă și spectatorul îl iubește, sunt fericit. Andrei este un om obișnuit, aruncat în circumstanțe extraordinare.

Dimitri Nazarov – Actor - Despre personajul său, Sacha Grossman

Este o fântână de emoții, o bulă de temperament, un copil cu o încărcătură nucleară în interior. Radu ar numi toată asta “paranoia”, ceea este de-asemenea adevărat.

Melanie Laurent – Actriță - Despre personajul său, Anne-Marie Jacquet?

Este o femeie destul de rece, obsedată de muzică, care trăiește într-o lume aparte. Dar, dincolo de asta, își reține mult emoțiile până la ultima scenă, când se lasă în totalitate copleșită. Cel mai dificil a fost să mă forțez să nu zâmbesc. Eu însămi sunt foarte expansivă și a trebuit să lucrez la asta, să mă abțin la maxim. Am avut la un moment dat o discuție cu Radu despre asta, deoarece am considerat că a fost prea dur cu Guylene.

Sinopsis Interviu cu Radu Mihăileanu
jinglebells