Un film care umple în totalitate nota 8, nici mai mult, dar nici mai puțin. Am văzut demult versiunea aia veche, nu mai țin minte mare lucru din ea, motiv pentru care am vrut să-mi reîmprospătez memoria văzând versiunea cea mai nouă, la o altă vârstă, la o altă experiență a cinematografiei. Este un film eminamente siropos, prea mult și uneori prea previzibil. Apoi, sunt și unele exagerări care sunt prea observabile, chiar dacă le treci cu vederea de dragul filmului. Pe de o parte, Fernand Morcerf vine decis să-și salveze cumnatul, garantând pentru onestitatea lui, iar întrebat a doua oară nu doar că se leapădă, dar face declarație că a fost martor al trădării. Cam forțat. Apoi, câte noroace să se și lege în viața unui om? Nu doar că ajungi în temniță lângă cineva care sapă de ani de zile un drum de scăpare, dar sapă și către tine și te… citeşte
Romanele clasice rămân o sursa inepuizabila pentru cinematografie!
Si cine le pot ecranizate mai bine decât regizorii compatrioți cu autorii romanelor (vezi cazul capodoperelor lui Dostoievski, ori Dumas, cazul de față).
Spre deosebire de realizarea din anii 2000, ultima ecranizare realizata de francezi este la înălțime. Actori europeni foarte talentați (inclusiv româncă noastră), locații foarte binr alese, un scenariu ce respecta în linii mari ideea romanului lui Dumas, totul pare la superlativ.
Desi e o încântarea vizionarea, senzația per ansamblu este ca lipsește ceva care să ridice creația franceză la înălțimea unei capodopere.
O noua transpunere reusita pe marele ecran a cartii lui Alexandre Dumas. Vizionandu-l, nu stiu cand a trecut timpul...m-a furat cu totul. M-a pregatisem sa nu am asteptari mari, doar rabdare (aprox. 3 ore), sa-l vad pana la capat. Acum am satisfactia ca am vazut un film foarte bun (realist pot spune!),cu roluri jucate excelent,regie si scenariu impecabile. Pe langa astea, picanteria Graiului Romanesc in scurtele dialoguri "personale", a fost un deliciu care mi-a mers la suflet! Romancuta noastra din rolul lui Haydee a excelat. Nu ezitati la vizionarea acestui film.
De remarcat castingul f bun, actorii credibili în rol în așa fel încât trăiești cu ei fiecare scenă, îți transmit emoție ceea ce e mare lucru. Ești absorbit în poveste, îți clătești ochii în peisajele acelea superbe, în costume, nu-ți dai seama cum trec aproape 3 ore. Muzica f bună, perfectă pt genul acesta de film. Totul la superlativ!
Cum sa nu votez! Actori tineri, frumosi, joaca bine moldoveanca noastra si in plus, se vorbeste mult in limba romana. Ce mai conteaza ca e foarte lung, nu te plictiseste actiunea are ritm si substanta.
Am vrut să retrăiesc copilăria, când romanul lui Alexandru Dumas m-a fermecat. Nu vreau să compar cu alte versiuni. M-am lăsat sedus de fluiditatea frescei romanești, cu amploarea sa dramatică. Cu un casting impecabil. Cu românca Anamaria Vartolomei în rolul lui Haydee - absolul magnetică.
Filmul asta a cam măcelărit cartea lui Dumas nu a venit cu nimic excepțional la scenariul adaptat ba a mai și dat-o din când în când intr-o romana stricată.Nu știu de unde atâtea laude.
Merită vizionat, nu am văzut celelalte versiuni, dar pot să spun despre aceasta că m-a impresionat plăcut, a fost genul de film la care îți pare rău ca se termină, cel mai bun din ultima perioadă.
Sunt doua motivele pentru care mi-am dorit sa vad acest film cat mai repede dupa momentul in care am aflat ca a avut premiera la festivalul de la Cannes. Primul: sunt intotdeauna curios cum arata ( inca) o ecranizare a celui pe care il consider romanul copilariei mele. Pana in momentul de fata aveam in palmaresul de cinefil versiunile cu Jean Marais, Louis Jourdain si respectiv Richard Chamberlain interpretandu-l pe Edmond Dantes, de Depardieu ,,l-am sarit,, in vreme ce versiunea cu Jim Caviezel am vizionat-o partial si nu mi-a placut deloc ce am vazut. Acest ,,Le comte de Monte Cristo,, de secol XXI arata bine. Chiar daca s-au schimbat pe ici, pe colo destinele unor personaje aceasta ecranizare respecta spiritul romanului lui Dumas ceea ce nu-i putin lucru in zilele noastre. Niney e un Monte Cristo bun ( daca nu l-ati vazut inca, va recomand ,,Frantz,,) chiar daca n-are cum sa aiba… citeşte
Indiscutabil cel mai bun din seria "Conte"! Începutul debutează cam plictisitor, multe dialoguri... Dar pe parcurs te acaparează. Decorurile și garderoba excelente. Și mai auzim în film și graiul românesc, de unde și până unde nu am înțeles...Scena finală nu prea s-a ridicat la înălțime. De vizionat,nu veți regreta...
Un film care durează aproape trei ore îi poate descuraja pe unii. Fiți liniștiți: Contele de Monte Cristo nu suferă din cauza lungimii, iar timpul trece fără să vă dați seama. Diferitele părți sunt bine împărțite, precum capitolele unei cărți, fiecare dintre ele remarcându-se prin tonul, iluminarea și decorurile proprii. Ritmul este bine menținut, deși bătălia finală dintre Monte Cristo și Fernand de Morcerf este lipsită de vitalitate.
Legat de batalia de la final, parerea mea ca tocmai asta îl face si mai credibil, suntem prea obișnuiți cu efectele speciale de la Hollywood.. A fost exact cum trebuie sa fie
Astia din ziua de azi sunt intr-un faliment creativ maxim daca au scos si film si serial in aceeasi perioada. Serial cu Sam Claflin The Count of Monte Cristo 2024 - miniserie scrie de 8 episoade,
Bunicel