Ladri di biciclette

(1948)

Hoţi de biciclete

Poster Ladri di biciclette Postere Ladri di biciclette

Sinopsis Ladri di biciclette

"Un muncitor nu are nici un ban. I se ofera o slujba: sa lipeasca afise. Ii trebuie o bicicleta. Nevasta lui isi vinde perdelele. El cumpara bicicleta, dar i se fura. Suntem in fata unei scriituri vizuale, a unui aparat de filmat care inregistreaza un mecanism sufletesc comparabil celui intalnit la Gogol, cand acesta construieste o intreaga drama in jurul unei anecdote neinsemnate." - Jean Cocteau - 1949
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.3
O nominalizare Oscar, un premiu Globul de Aur, un premiu BAFTA
Vezi toate premiile
Lianella Carell Lianella Carell Maria Ricci (mama) Sergio Leone Sergio Leone A Seminary Student Lamberto Maggiorani Lamberto Maggiorani Antonio Ricci (tatal)
Enzo Staiola Enzo Staiola Bruno Ricci (fiul) Memmo Carotenuto Memmo Carotenuto Umberto Spadaro Umberto Spadaro
Nando Bruno Nando Bruno Giulio Battiferri Giulio Battiferri Citizen Who Protects the Real Thief Fausto Guerzoni Fausto Guerzoni Amateur Actor
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Bicycle Thieves

Produs de

Mayer

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Arthur Mayer & Joseph Burstyn Inc.

Țara

Italia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 13 Iunie 2014 10:26
"Există o soluţie pentru orice, mai puţin pentru moarte"
Când vorbesc de oraşul Roma majoritatea oamenilor se referă la Roma imperială sau la Roma papală, uitând că dincolo de gloria sa trecută acel oraş este locul unde se petrec zilnic mii de drame individuale. Una din aceste drame este prezentată de Vittorio De Sica în "Ladri di biciclette", veritabilă capodoperă a neorealismului italian. Regizorul ne arată o Romă sărăcită ca urmare a celui de-al Doilea Război Mondial, o Romă locuită de oameni obidiţi şi disperaţi, o Romă cu un contrast enorm între clasa bogată şi majoritatea săracă.

Într-o perioadă în care oamenii îşi vindeau cearceafurile şi perdelele din casă pentru a putea avea bani de mâncare, iar locurile de muncă erau foarte puţine în raport cu numărul solicitanţilor, şomerul Antonio Ricci (Lamberto Maggiorani) are norocul neaşteptat de a găsi un serviciu umil, dar care i-ar… citeşte

11 2
gena_boo pe 15 Aprilie 2011 03:27
oglinda societatii dupa cel de-al doilea razboi mondial
Ladri di biciclette arata durerea si chiar disperarea oamenilor dupa cel de-al doilea razboi mondial, a unor oameni care isi pierd speranta de a mai crede intr-un viitor mai bun.
De-a lungul intregului film vedem o Roma distrusa si saracacioasa iar pe masura ce povestea inainteaza ne trezim intr-un decor tot mai strain.
Filmul se termina fara a avea propriu zis un final, lucru care arata ca drama nu gaseste solutia. Tatal esueaza in incercarea de a isi imbunatati conditia sociala, astfel ca dupa scurta bucurie de o zi de munca se trezeste din nou in mizerie, lucru care simbolizeaza destinele frante ale oamenilor dupa razboi. Imaginea finala in care parintele isi ia de mana copilul si isi continua drumul, ne lasa sa intrevedem o speranta pentru generatiile viitoare.

6 0
cezarika21 pe 12 iunie 2014 21:19
Cel mai bun comentariu.
alali pe 21 Iunie 2018 01:18
Cei mai patrunzatori ochi de copil, conduc spre o poveste minunat interpretata de catre Bruno.
Venit dupa un adevarat taifun alimentat de controversele aparute pe marginea ultimei ecranizari a lui De Sica, Sciuscia (1946) si implicit negasind finantare pentru noul sau proiect, Ladri di Biciclette (1946) a fost la un pas a fi transformat intr-o productie de studio, in care impunerile producatorilor l-au avut in vederi pentru rolul principal cand pe Cary Grant, cand pe Henry Fonda. Din fericire, simtul de cineast autentic nu l-a tradat nici de aceasta data pe cel aflat la conducerea proiectului si non-actorii alesi au transmis exact ce se dorea de la exponentul neo-realismului italian. "Doar viata reala", deviza sub care a activat intregul cinema din cizma intre 1944 si 1953, nu putea gasi un alt frontispiciu de afis mai potrivit decat cel al aceastei ecranizari, o imortalizare pe pelicula a zbaterilor si neajunsurilor cotidiene ce au macinat o intreaga societate.
Desi totul… citeşte

5 0
ionutt- pe 21 Aprilie 2011 22:41
Mi-a placut. Pe cat de simpla e povestea pe atat de tare te misca. Scena din final.. memorabila.
4 2
ciprian34 pe 24 Noiembrie 2012 22:21
Un film deosebit care nu are cum sa nu te marcheze,poate doar daca nu ai sentimente,filmul te face sa fi alaturi de Ricci si baiatul lui in incercarea disperata de a-si gasi aceea bicicleta de care depinde existenta lor
3 1
aayana pe 23 Martie 2010 14:30
Un film bun de folosit ca exemplu în n situaţii când se face din ţânţar armăsar. Un film despre idei fixe, despre incapacitatea de a vedea mai departe de ele.
Vezi ce face omul în disperare, observi maturitatea din copii atunci când adulţii îşi pierd cumpătul. Pentru că e realizat în 1948, imaginile vorbesc altfel. Sunt mai degrabă bogate în sugestii. Starea psihică nu poate fi porţionată, nici măcar în final. Aparent simplu dar scoate în relief detalii sensibile.

3 5
morfil pe 20 Februarie 2015 21:21
Dramele sunt aceleasi indiferent de epoca, doar decorurile difera. In familia mea sunt vreo 5 biciclete de tipuri diferite folosite in 99 la suta din cazuri pentru recreere si divertisment. Niciodata n-as fi crezut ca o bicicleta banala pentru noi astazi a reprezentat, in trecutul recent al unei tari totusi considerata avansata, un mijloc esential de supravietuire. Scena de final provocata practic de disperare, de neputinta, de nedreptatea sociala, de legea inaccesibila omului de rand, necajit, m-a marcat profund. Copilul in lacrimi, intre atatia oameni mari, a fost cred motivul iertarii... Concluzia filmului este reprezentata de replica celui prejudiciat. Si scena din restaurant mi s-a intiparit in minte... "Tati, ca sa mancam ca cei de la masa aceea, ar trebui sa castigam 1 milion de lire pe luna." Si apoi il pune pe copil sa insire pe un biletel veniturile posibile, parca substituite… citeşte
2 0
Narcis_1976 pe 04 Martie 2012 20:49
"Exista o solutie pentru orice...mai putin pentru moarte" , un film simplu dar plin de esenta ! Recomand !
2 0
Stephen2D pe 17 Martie 2016 10:44
                     bip bip
Semnalizează stânga, provoacă emoții pentru mulțime și lasă urme pe șoșea fără a folosi frâna.
2 2
toteu pe 09 Iulie 2010 00:39
o capodopera
Drama unui om a carui trai depinde de o bicicleta.
1 2
Iulidesprefilme pe 13 Iunie 2013 19:47
O peliculă neorealistă, dirijată de Vittorio De Sica, regizor care ilustrează tragedia vieţii cotidiene...Oscar special pentru Cel mai bun film străin, în 1950.
1 3
matew10 pe 28 Noiembrie 2022 14:53
Pierderea apare aici ca o tragedie amara. Ai senzația ca protagonistul întâlnește o bariera de netrecut. Ghicitoarea și mai ales hotul sunt niște elemente care alterează psihologic protagonistul. Acesta se simte neputincios după tragedia sa, nu pentru ca nu are alte variante, alt loc de munca, ci e doar o umbra pentru restul populație din marele oraș. Un ins, o cifra care nu contează pentru nimeni cu excepția familiei sale.
0 0
Horatiucrisan pe 05 Aprilie 2019 14:19
În vizitele mele în Cetatea Eterna am avut ocazia să parcurg ca pieton Ponte Palatino ce unește malurile Tibrului lângă Isola Tiberina, cat si Piazza Vittorio Emanuele, în trecut o adevărată piata cu de toate, în prezent un parc înconjurat de clădiri vechi la parterul cărora sunt în majoritate mici magazine deținute în special de chinezi, pakistanezi etc. Plimbările mi-au amintit de inegalabilul Hotii de biciclete, film pe care el il consider a fi în top 5 cele mai bune filme făcute vre-odata. Dramă pierderii unei biciclete ca mijloc esențial pentru supraviețuire în perioada cruntă de dupa razboi, dramă amanetarii unor simple cearceafuri (care mi-au arătat de ce bunicii mei pretuiau atât de mult cearceafurile, covoarele, hainele, în perioada de sărăcie generalizată de dupa razboi în care si o simpla pereche de pantofi era o mică avere) demonstrează pe… citeşte
0 0
lili22 pe 08 Octombrie 2023 21:42
L-am vazut azi pentru a doua oara. Cred ca e singurul film in care bicicleta reprezinta singurul mijloc de supravietuire in lumea nefericita de dupa razboi.
0 1
Postmodern pe 17 Septembrie 2012 06:53
Bicycle Thieves - identitate pierduta | Postmodern
[...] Hotii de biciclete, filmat in 1948 pe strazile din Roma cu o echipa de actori amatori, este povestea lui Antonio, un muncitor care infrunta alaturi de familia sa greutati financiare uriase. Atunci cand situatia pare a se indrepta dupa ce gaseste un loc de munca ca lipitor de afise, bicicleta ii este furata. Pierderea bicicletei inseamna automat si pierderea locului de munca, dar Antonio mobilizeaza ajutoare pentru a incepe o cursa disperata de cautare a hotilor si a bicicletei. [...] citeşte
0 2

Spune-ţi părerea despre Ladri di biciclette

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Ladri di biciclette
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells