La vie de bohème

(1992)

La vie de bohème

Poster La vie de bohème Postere La vie de bohème

Sinopsis La vie de bohème

Acest film nu are sinopsis.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
Un premiu Berlin, 2 premii şi 2 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Pyramide Productions

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Pyramide Distribution

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 13 Septembrie 2015 22:42
Kaurismaki reinventandu-l pe Puccini si a lui La Bohème..
A viziona un film francez, (filmat in mare parte in Franta dar cel mai important vorbit in franceza) si sa gasesti stilul glacial al lui Kaurismaki intr-un astfel de film, este o experienta unica din toate punctele de vedere.
Desi in permanenta te astepti sa gasesti la tot pasul pasiunea si voluptatea, ceea ce ti se serveste este retinerea, distanta, raceala, dar toate ambalate intr-un ambalaj poetic.
Toate tandreturile si imbratisarile sau mangaierile sunt inlocuite cu acea distanta ce separa indragostitii si care parca da si mai mult substrat romantic acestor povesti. E adevarat ca e un romantism sfios, plapand, dar in asta sta si farmecul si poezia acestei noi adaptari a cartii "Scene Din Viata De Boem" de Henri Murger. Si cum mai bine am putea exemplifica aceasta stare daca nu printr-un quote elocvent:
" Mimi (Evelyne Didi) - Te iubesc foarte mult! Dar… citeşte

6 2
aayana pe 24 Septembrie 2010 18:55
8.5/10
Un scriitor, un pictor si un compozitor. Este viata fiecaruia in parte intr-o lume materialista. Cati dintre noi nu si-ar fi dorit sa munceasca in alte domenii, cati se afla exact in locul in care vor sa fie? Ei bine, scriitorul isi asuma aceasta pasiune cu tot ce presupune ea. Pictorul, un emigrant ce sta ilegat in Franta, de asemenea. Compozitorul traieste de azi pe maine, are mobila dar nu are casa. Filmul devine interesant dupa ce se intalnesc cei trei. Desi alb-negru, te prinde ca poveste. Unde mai pui ca e presarat cu umor de calitate. Finalul e de genul "jos palaria" si cred ca numai in filme mai vedem asa ceva: virturti in stare pura.
3 3
El_KaPpa pe 01 Septembrie 2019 02:20
7,1/10
Bohème(ian) style!

Un scriitor, un pictor, un compozitor si a lor viata boema, prin definitie dezordonata si neconventionala. Per total e un film trist, apasator si datorita filmarii in alb-negru, dar pentru ca vorbim de un film in stil Kaurismaki aceasta tristete face de multe ori rocada cu veselia si invers. Mi-as fi dorit ceva mai multa poveste si mai putina observatie de caractere/situatii, dar conform titlului cred ca asta s-a si vrut si am gresit eu adresa.

0 1
lili22 pe 19 Septembrie 2018 22:50
Actiunea din opera lui Murger. Personajele au aceleasi nume .In alta epoca .Film foarte trist.
0 1

Spune-ţi părerea despre La vie de bohème

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells