La Passion de Jeanne d'Arc

(1928)

Patimile Ioanei D'Arc

Poster La Passion de Jeanne d'Arc Postere La Passion de Jeanne d'Arc

Sinopsis La Passion de Jeanne d'Arc

Mai mult

Capodopera lui Carl Dreyer din 1928 - ultimul sau film si cea mai reusita opera cinematografica dedicata loanei D’Arc - este lucrarea care i-a adus faima internationala, desi, asemeni majoritatii ultimelor sale productii, a fost numai un “succes d’estime”, neinregistrand incasari mari. O copie a versiunii originale - pierduta pentru jumatate de secol - a fost redescoperita in anii 1980 intr-un ospiciu din Norvegia. Alte copii fusesera distruse in incendiul unui depozit, cele doua versiuni care…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: cetateanu
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
Maria Falconetti Maria Falconetti Ioana d'Arc Eugene Silvain Eugene Silvain Eveque Pierre Cauchon Michel Simon Michel Simon Jean Lemaître
Antonin Artaud Antonin Artaud Jean Massieu Alexandru Mihailescu Alexandru Mihailescu Juge (Judge) Maurice Schutz Maurice Schutz Nicolas Loyseleur
Alexandre Mihalesco Alexandre Mihalesco Juge (Judge) Léon Larive Léon Larive Juge (Judge) Fournez-Goffard Fournez-Goffard Juge (Judge)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Passion of Joan of Arc

Produs de

Societe generale des films

Distribuitorul international

Gaumont

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 14 Noiembrie 2016 22:55
Dreyer, singurul regizor capabil sa modeleze o mireasa demna de Hristos.
Mesianismul ca tema, avand in rolul principal credinta pura si sacrificiul este propunerea lui Dreyer din aceasta opera ce ii poarta semnatura si care e inspirat din cel mai incorect proces desfasurat sub patronajul bisericii, in care toti judecatorii erau clerici de rang inalt.
Avand acea stralucire sacra, atat de tipica creatiilor acestui regizor danez, filmul este, asa cum il recomanda si anul productiei, realizat in negru si alb, (albul Dreyer, albul credintei, unic in cinematografie). De recomandat este sa fie vizionat in varianta muta-muta, adica fara acompaniament sonor. Astfel, emotiile transmise de catre acesti titani ai ecranului, atat ale coordonatorului proiectului cat si ale protagonistei ce-o intruchipeaza pe Ioana D`Arc, (Maria Falconetti), au cel mai puternic impact asupra privitorului. Tot linistea este si cea care da greutate injustetii. Este imposibil sa nu te… citeşte

5 0
Stephen2D pe 15 Martie 2016 09:21
Nu lasă cicatrici, dar tot doare.
                         
3 3
stalex pe 07 Decembrie 2012 22:56
Absolut impresionant. Maria Falconetti face unul dintre cele mai convingatoare roluri dramatice pe care le-am vazut, iar muzica lui Einghorn e rascolitoare.
Din filmografia lui Dreyer recomand si Ordet, un alt film esential care vorbeste despre puterea credintei.

2 2
alex_il_fenomeno pe 09 Aprilie 2012 12:42
poate este cea mai reusita ecranizare a povestii eroinei Frantei , Ioana d'Arc , in ciuda faptului ca filmul este alb-negru si mut , deoarece atmosfera , actorii si regia insasi a facut diferenta atat de mult in aceasta ecranizare , trezind in tine numeroase emotii , dar si un calm ciudat ( asta in cazul in care urmaresti productia muta-muta , cea cu sunet inducand un fel de transa ... ) . m-a surprins placut acest film , si l-as revedea oricand cu cea mai mare placere .
1 1
aayana pe 24 Mai 2011 02:26
Prim-planuri extraordinare. Ținând cont că acesta este modul în care actorii trebuie să demonstreze (într-un film mut) că au intrat în pielea personajelor, Maria Falconetti este convingătoare. Un film despre alegeri care schimbă destine, credință nezdruncinată, judecăți superficiale. Bine că nu se mai practică arsul pe rug în zilele noastre. Acum avem metode mult mai "inteligente" de a face dreptate.
1 1
Maiadim pe 10 Februarie 2012 16:16
Nu cred că greșesc dacă atrag atenția asupra faptului că ,,Patimile Ioanei d’Arc” nu este ultimul film al lui Dreyer, așa cum ați scris voi.
1 2
shmekerila pe 16 Aprilie 2010 11:19
Genial
Am vazut filmul asta in vechea sinagoga din Cluj - Casa Tranzit, acum un loc de cultura. De fapt n-am vazut un film, am participat la un spectacol: un pianist francez a acompaniat filmul si a recitat replicile, ceea ce a dat o si mai multa forta filmului, emotiei evocate. Sublim! Un film mut, dar care rezoneaza si urla in suflet.
1 2
cosmin_kedii pe 03 Aprilie 2013 15:15
O referință. Trebuie să recunoaștem că talentul lui Carl Dreyer este incontestabil .Un film major în istoria filmului mut, o muncă solicitantă, care se dovedește benefica pentru iubitorii de filme vechi. Excelent, în ciuda unor erori de ritm.
0 5

Spune-ţi părerea despre La Passion de Jeanne d'Arc

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu La Passion de Jeanne d'Arc
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells