liana10 pe 27 Aprilie 2020 02:22
Acest film e recomandat gurmanzilor. Se mănâncă mult, copios, multe copane de pui, de raţă, de gâscă, de curcan, munţi de piure, pizza, tort, tartă, dar nimeni nu găteşte. Toate preparatele sunt mereu bune şi gata pentru a fi servite. Lăcomia este un păcat. Preacurvia este un păcat. Iar cele patru personaje masculine au bifat din plin aceste păcate, drept urmare, merită să moară.
0 0
defav pe 08 Februarie 2019 14:02
Filmul are un stil cam grotesc si deprimant , servind scopului sau de a descrie povestea unor oameni hedonisti, lipsiti de viziunea spirituala asupra vietii, exact cum a descris in postarea lui cezarika21.
Ca e o satira , ca descrie decadenta lumii asa-zis aristocrate, mai putin m-a interesat , desi si-a atins scopul din punctul asta de vedere (pe alocuri cu niste exagerari de gen umor- noir), dar pe de alta parte, sunt nemultumit din cauza lipsei lui de atractivitate ,lipsei suspansului si chiar povestea nu-mi pare bine inchegata, nu m-a captivat.
Niste actori buni , pusi in niste roluri meschine , dar asta e viata de actor , mai bine ii vedeti in alte roluri, mai glorioase .
Astea-s pareri personale , evident, si daca simt ca nu as mai revedea vreun film , automat il etichetez drept slabut , mediocru .Deci e "case closed ".

0 0
cosmin742000 pe 04 Octombrie 2013 16:00
Un film erotic de arta fara nimic.cu care sa ramai in afara de scarbisenii , tipic pentru Marco Ferreri.Am tras acest film vazand ca totusi joaca 4 actori mari in el , sperand ca nu o sa se compromita intr-un fim tipic al lui Marco Ferreri.M-am inselat
1 11
eduard_stratan pe 25 iulie 2023 16:57
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
lili22 pe 28 Decembrie 2018 13:43
In ciuda distributiei este un film deprimant si cam gretos.Greu de suportat.
1 3
storno pe 07 Iunie 2023 12:56
De la musique avant toute chose
"critica adusa consumerismului" sau hedonismului e de o stangacie uluitoare pt.mine avand in vedere profesionistii implicati.De aceeasi calitate meritata deci,si comentariile.Ce inseamna dom'le sa asimilezi asa prost informatiile sa nu zic cultura. Singurul lucru de calitate,sigur neremarcat de comentatori, -Muzica superba.De ce nu gasesc ce e de unde e?
1 0
rodica_vargolici pe 29 februarie 2024 16:53
wikipedia spune că muzica e a lui Philippe Sarde (născut la 21 iunie 1948) este un compozitor francez de film. Considerat printre cei mai versatili și talentați compozitori francezi de film ai generației sale, Sarde a realizat muzica pentru peste două sute de filme, scurtmetraje și mini-seriale de televiziune..... https://en.wikipedia.org/wiki/Philippe_Sarde
stefan_alex_ciobanu pe 21 Iulie 2022 01:08
La Grande bouffe - mănânc și mor
La Grande bouffe (1973, reg Marco Ferreri) Marea Crăpelniță se înscrie în rândul acelor filme pe care nu îndrăznești să le recomanzi prea ușor, cum este și cazul mult mai răsunătorului Salo din 1975. Prinși într-un festin gargantuesc în plin secol XX, patru domni se retrag într-o vilă (în spate stă un macabru joc care se intuiește din replici) unde mânâncă, mănâncă, filosofează, cântă la pian, iubesc, apoi iar mănâncă și mănâncă. Atmosfera din film îți reînvie alte filme făcute, întâmplător sau nu, în aceeași perioadă: 1972-Le charme discret de la bourgeoisie, 1974- The Phantom of Liberty, 1975-Salo etc. Astfel stând lucrurile te așezi într-un anumit fel în fotoliu, știind ce te așteaptă. De altfel, regizorul recunoaște influențele regizorilor Louis Bunuel sau chiar Tod Browning (mai ales filmul Freaks din 1932).
Da, filmul… citeşte

2 1
MrJuVe pe 20 Martie 2013 16:15
Pe cat de bun, pe atat de scarbos. Inarmati-va cu multa rabdare si un stomac tare!
7 2
cezarika21 pe 23 Aprilie 2015 08:16
O satiră grotescă la adresa lăcomiei oamenilor
În urmă cu aproape două milenii și jumătate, filozoful grec Socrate spunea ”mănânci pentru a trăi, nu trăiești pentru a mânca”, susținând supremația nevoilor omenești superioare asupra nevoilor primare (așa cum o arată și piramida lui Maslow), precum și a rațiunii asupra fizicului. Opiniei lui Socrate i s-a opus concepția lui Epicur potrivit căreia oamenii ar trebui să caute plăcerile simple și naturale ale vieții. Divergența între cele două opinii se menține și astăzi.

”La Grande bouffe” este un film complex ca idee, dar realizat într-un stil accesibil omului simplu. Filmul este în esență o satiră grotescă la adresa consumatorismului și a atitudinii animalice și iraționale a oamenilor, precum și a lipsei de sens a vieții bazate pe hedonism.

Personajele principale, patru oameni realizați din punct de vedere… citeşte

9 4