La Double vie de Veronique

(1991)

Viața dublă a Veronicăi

Poster La Double vie de Veronique Postere La Double vie de Veronique

Sinopsis La Double vie de Veronique

Mai mult

O enigmatica drama filosofica despre dualitate in lumea moderna. Weronika (Irene Jacob), o tanara poloneza, se bucura de fiecare aspect al vietii sale. Are multi prieteni si multe puncte de interes. O boala grava de inima o slabeste cateodata, dar ea refuza sa se lase tinuta in loc. Pe drum spre un concurs de canto, Weronika vede o femeie care ii seamana perfect. Incearca sa-i atraga atentia, dar nu reuseste. A doua femeie, frantuzoaica Veronique (Jacob), este si ea o cantareata talentata, dar isi neaga…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7
O nominalizare Globul de Aur, 2 premii şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile
Irène Jacob Irène Jacob Veronique Louis Ducreux Louis Ducreux Le professeur/Professor Jerzy Gudejko Jerzy Gudejko Antek
Philippe Volter Philippe Volter Alexandre Fabbri Halina Gryglaszewska Halina Gryglaszewska Matusa Guillaume de Tonquedec Guillaume de Tonquedec Serge
Sandrine Dumas Sandrine Dumas Catherine Aleksander Bardini Aleksander Bardini Le chef d'orchestre/Conductor Wladyslaw Kowalski Wladyslaw Kowalski Le père de Weronika/Weronika's father
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Double Life of Veronique

Tip Ecran

normal

Țara

Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 11 Iunie 2016 14:35
Fantastica poveste a Veronicai. / Viata dubla a lui Kieslowski.
Un film cat o taina de mare. Taina impartasita de cele doua tinere care simt ca nu sunt singure; taina ce ii leaga pe cei doi predestinati, Alexandre si Veronique, intr-o realatie mai presus de dragoste, de o dragoste care sa se consuma asa cum e ea inteleasa de omul de rand.
Misterios prin constructie, Viata Dubla a Veronicai nu poate fi pe deplin inteles de nici un muritor. Oricat ai cauta sa descifrezi enigmele acestui film, e cu neputinta sa cuprinzi toata simbolistica acestei povesti aflata la granita realului cu visul. Veronica este reala, traieste si iubeste ca orice tanara. Dar ea accepta sa se sacrifice pentru un scop mai presus de fiinta ei. A fost inzestrata cu o voce nepamanteana si nu poate sa lasa un astfel de dar sa se piarda, chiar daca asta o ucide.
Si atunci o alta Veronica ii ia locul in poveste. Este cea despre care prima tanara spunea ca o simte ca… citeşte

11 2
MIRCEA_mircea pe 15 Noiembrie 2010 20:37
Super film!De mult nu am mai vazut un film de asa valoare.
Doua vieti,doua suflete legate de un fir de ata numit-Existenta.
Doua vieti ca doua papusi ce penduleaza pe acelasi leagan si in care visul unuia este realitatea celuilalt.
Mereu gandim si actionam la persoana 1 a singular-Eu....Dar daca de acest Eu se leaga un celalalt Eu?Daca este un joc de Cauza si Efect intre doua vieti "paralele"?

6 8
corigeb pe 11 August 2010 13:42
Kieslowski ramane printre regizorii preferati.un film f bun cu o coloana sonora superba
4 2
Kul pe 23 octombrie 2013 23:47
coloana sonora superba? atat?!
corigeb pe 2 noiembrie 2013 20:09
Se pare ca unii chiar nu au ce face, altfel nu vad de ce s-ar apuca sa comenteze fara sa aiba cu adevarat ceva de spus :):):)
aayana pe 23 Mai 2010 23:57
Unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste vazute pana acum. Imagini pline de poezie, fragmente care dau frau liber imaginatiei, culori intense, muzica patrunzatoare. Cui i-a placut Amelie ii va placea si acest film.
3 9
Stephen2D pe 08 Ianuarie 2016 19:46
Hai să ne jucăm de-a prinselea între Purgatoriu și Paradis.
                        
2 1
emma20 pe 27 Aprilie 2010 12:10
filmul dupa parerea mea e grozav iar coloana sonora e nemaipomenita un film care merita vazut
2 3
mtraianc pe 28 Februarie 2012 11:46
prea lent
un subiect interesant, o actrita draguta , dar filmul este prea lent , chiar plictisitor
1 8
sabinalin pe 08 Iunie 2023 19:26
Dialog intre Weronika si tatal sau: ,, Am un sentiment ciudat. Senzatia ca nu sunt singura,,. ,,Singura? ,,. ,,De parca nu as fi singura pe lume,,. ,,Nu esti,,. ,,Nu stiu,,. Veronique: ,,Nu cu mult timp in urma am avut o senzatie ciudata. Am simtit ca sunt singura. Dintr-odata. Cu toate acestea nimic nu se schimbase,,. Dialog intre Veronique si Alexandre dupa ce ea a vazut o marioneta: ,,Eu sunt? ,,. ,,Desigur, tu esti,,. ,,De ce? De ce doi? ,, Ma descurc mult mai bine asa cand fac spectacol. Se strica usor,,.

Singuri pe lume. Sau poate ca nu. Poate ca doi. Senzatia ca acolo, undeva mai exista cineva la fel. Senzatia de deja-vu atunci cand trecem pe langa o persoana pe care n-am mai intalnit-o niciodata. Sau poate ca s-a mai intamplat? Intr-o alta lume, intr-o alta viata? Kieslowski si mai profund, mult mai criptic decat in ,,Decalog,,. Genul de film care necesita… citeşte

0 0
user-5c9f8c2e87074 pe 06 Iunie 2023 00:00
Extrem de straniu acest film parca filmat în tonuri sepia. Extrem de senzuala si atrăgătoare Irene Jakob atât de naturala și expresiva. E filmul ei sau parca totul e filmat pt ea. Exista ceva lăuntric la ambele personaje care reprezinta izvorul si sensul vieții lor una pt arta alta pt iubire. Superb. Cața profunzime. Geniul Kieslowski!
0 0
lili22 pe 19 Mai 2018 18:51
Extrem de poetic acest film pus in valoare si de actrita Irene Jakob.
0 2
dan.apostol pe 01 Noiembrie 2014 15:23
DECALOG
Kieslowski....un regizor unic, dar trebuie sa vedetzi intai DECALOG! Tot ce face Kieslovslki are o legatura intima , mereu prezenta ca si muzica scrisa de acelasi compozitor pentru toate filmele lui. Sunt tentat sa scriu "capodopera" dar pentru toata opera lui.
0 3
cosmin_kedii pe 14 August 2013 15:47
Un film rafinat, care se concentrează pe un teren enigmatic, care urmareste vietile a doua femei tinere, una în Franța și una în Polonia, ambele interpretate foarte frumos de Irene Jacob.
0 5

Spune-ţi părerea despre La Double vie de Veronique

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu La Double vie de Veronique
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells