La Battaglia di Algeri

(1966)

Batalia pentru Alger

Poster La Battaglia di Algeri Postere La Battaglia di Algeri

Sinopsis La Battaglia di Algeri

O surprinzator de impartiala relatare a celei mai sangeroase revolutii din istoria moderna.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.1
3 nominalizări Oscar, un premiu BAFTA, 2 premii Venetia
Vezi toate premiile
Brahim Hadjadj Brahim Hadjadj Ali La Pointe Jean Martin Jean Martin Col. Mathieu Yacef Saadi Yacef Saadi Djafar
Franco Morici Franco Morici (as Franco Morici) Samia Kerbash Samia Kerbash One of the girls Fusia El Kader Fusia El Kader Halima
Mohamed Ben Kassen Mohamed Ben Kassen Petit Omar Tommaso Neri Tommaso Neri Captain Ugo Paletti Ugo Paletti Captain
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • The Battle of Algiers

Produs de

Casbah Film

Distribuitorul international

Maiden Voyage Pictures

Țara

Algeria

Site oficial

La Battaglia di Algeri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
oneflyride pe 15 Aprilie 2012 01:24
Independenta Algeriei
Ma mir cum de nu e nici un comentariu. Este un film foarte bun, cu un stil asemanator unui documentar , care arata procesul care a dus la independenta obtinute de Algeria , intr-o maniera crunta, violenta si obiectiva. Arata atrocitatile comise pe ambele parti, si este filmat excelent, impactant. Recomand.

9/10

5 1
pisicuta1 pe 04 Octombrie 2012 22:53
da
e un film f bun ,dar cred ca nu e apreciat
e mai mult un documentar!

1 3
cosmin_kedii pe 05 Septembrie 2013 09:04
un thriller politic interesant , care spune lupta sângeroasă pentru independența în Algeria
1 6
Smrs pe 12 Decembrie 2020 00:05
Slab. Spoiler!
Pentru început trebuie să mă întreb care a fost motivul implicării Italiei in realizarea acestei mizerii..pt că totul e în franceză și privește obținerea independenței Algeriei. Am zis independența Algeriei? Poate că am exagerat puțin..dacă vă așteptați la un moment istoric de mare impact, cum regăsim la alte popoare, ori ceva diplomație ori vreun act de eroism, vă așteptați degeaba. E adevărat că lucrurile pot fi interpretate și în acest fel, dacă ești partizan al lor, însă nu avem decât un film al începutului actelor de terorism. Cu o desfășurare destul de greu de urmărit, fără ceva care să te mențină prins în firul acțiunii, filmul prezintă acțiunile unui partid rebel numit FLN, asemenea ISIS în zilele noastre, care nu e mai mult de o șleahtă de paraziți, unii foști pușcăriași care sunt cuprinși dintr-odată de mândria lor de… citeşte
0 1
El_KaPpa pe 07 Noiembrie 2020 16:32
8,2/10
"It's hard to start a revolution. Even harder to continue it. And hardest of all to win it. But, it's only afterwards, when we have won, that the true difficulties begin. In short, Ali, there's still much to do."

N-am simtit in niciun moment ca urmaresc vreo capodopera asa cum il vad multi, dar mi-a placut mult stilul foarte convingator in care a fost filmat (ai putea baga mana in foc pentru unele scene ca sunt extrase dintr-o arhiva video a evenimentelor reale) si faptul ca prezinta totul impartial in asa fel incat sa intelegi contextul si nu sa-ti impuna puncte de vedere. De ambele parti ne arata atat lucruri de condamnat, cat si lucruri de apreciat.

0 1
alex_il_fenomeno pe 11 Iulie 2013 23:04
Dupa nume credeam ca voi asista la un alt film de razboi,cand de fapt s-a dovedit o drama impresionanta in care lupta pentru libertate a fost mai pretioasa decat s-ar crede, multe vietii fiind pierdute pe drum pentru atingerea acestui tel… Niste actori uriasi, peisaje impresionante, emotii neasteptate trezite in sufletul spectatorului…cred ca a avut sufieciente ingrediente pentru a putea fi considerat una dintre cele mai interesante drame ale acelei perioade si nu numai.
0 2

Spune-ţi părerea despre La Battaglia di Algeri

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu La Battaglia di Algeri
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells