Titlu: Love happens
Categorie: Drama
Informatii: Imdb
Sinopsis:
Capodopera de manipulare emotionala a spectatorului si chiar a criticilor de film; 70 de milioane de dolari incasati numai in salile de cinema, fara contorizarea casetelor video vandute; Academia americana i-a acordat 5 Premii Oscar (9 nominalizari); Asociatia presei straine de la Hollywood l-a recompensat cu 4 Premii Globul [...] citeşte
Impactul emotional a fost mare , pentru ca tatal era cel parasit si trebuia sa creasca si un copil.Cand o femeie este parasita si trebuie sa-si poarte singura de grija si de ea si de copii, e normal?!?!Dar un barbat sa fie parasit , asa ceva nu se poate! si intr-o America in care femeile stau acasa sa aiba grija de familie .
Cred ca asta explica si numarul mare de Oscar-uri in dauna unor Apocalypse Now sau Tot acest jazz
Era filmul majoritatii publicului care umple salile de cinema in America
Hoffman fenomenal
Da ce e?Femeile nu sunt oameni?Crezi ca lor le e bine cand sunt parasite?Ba se poate sa fie un barbat parasit,pentru ca barbatii nu prea pot trai fara femei...Majoritatea nu stiu sa gateasca sa spele rufe,sa calce haine etc.Dar asta nu e un motiv sa spui ce ai spus...Ce diferenta este intre un barbat si o femeie'?Deci dupa tine orice femeie poate fi parasita,dar la un barbat nu se aplica asta,nu-asa?
Meryl a jucat atata de bine incat m-a scos din sarite rolul ei. Cum sa iti lasi copilul si pe urma sa il vrei inapoi ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Dustin face si el un rol de exceptie. Finalul filmului e destul de sec... in sensul ca nu cred ca cineva s-ar fi asteptat sa se termine in momentul respectiv.
nu e adevarat,pur si simplu nu mai putea...dar,cu adevarat asta nu e un motiv sa iti parasesti copilul,desi nici el nu o prea baga in seama,si cand si-a dat seama cum e fara ea a vrut-o inapoi...in filmul asta se aplica zicala:"Nu sti ce ai pana nu il pierzi pentru totdeauna"oricum daca l-a parasit,nu putea sa zica asa ca il vrea inapoi...oricum e un film bun,foarte bun
. . Copii , Avocati - pastrat un fond pt neprevazute . In filmu asta trebuia imediat legalizat abandon de familie de catre un parinte . Nu se stie cand unu din soti abandoneaza copilul . Daca unul din soti sustine familia si este foarte ocupat la serviciu in momentul abandonului , nu trebuie amanata decaderea din drepturi a sotului plecat . Este de multe ori mai ieftin si fara risc de a pierde bani la proces , in comparatie cu un proces de paternitate . Toti ar trebui sa avem un avocat cand nu avem nevoie de el , asa cum avem un doctor de familie , un preot la care ne spovedim ..
. . .Cand intre doi parinti intervin avocatii , intotdeauna castiga avocatii ! In tarile democrate si bogate , avocatii specializati in divorturi si incredintarea copiilor , vor duce mult timp o viata buna . Vor convinge ca si psigologii doi soti despartiti , ca este mai bine sa stea impreuna . Dar in… citeşte
Justin Henry, piciul care l-a interpretat pe micul Billy in film a fost nominalizat la Oscar pentru rol secundar. Am facut precizarea asta pentru ca pustiul joaca remarcabil si cred ca e unul din motivele pentru care filmul e atat de emotionant. Despre Dustin Hoffman si Meryl Streep chiar nu e nevoie de comentarii in plus. Un sfat celor mai sensibili din fire : pregatiti-va batistele, mai ales pentru final.
Un film foarte bun care dovedeste ca poate fi captivant in ciuda faptului ca nu exista cadre avangardiste, elemente SF, sex sau tipologii cliseice ale personajelor. Exprima foarte multa emotie intr-un mod natural, nimic nu este fortat. Dustin Hoffman isi merita pe deplin Oscarul !
acest film trebuie vazut de toti cei care vor sa se casatoreasca....
intotdeauna sufera copiii...
ce poa' sa spuna un adult unui copil ce nu pricepe ca mami si tati si el nu mai pot fi o familie fara nici un motiv serios?
Concluzia:
Copiii au mai multa minte decat adultii !!
Chiar şi atunci când emoţiile sale de a rula un pic de sub control, Kramer vs Kramer este un film puternic şi pozitiv. Performanţele sale sunt de prima rata, de la Hoffman si Meryl până la Howard Duff (ca un avocat de divorturi), şi un băiat talentat numit Justin Henry
Acest film ar trebui sa ne dea de gandit in modul cel mai serios. Avem multe de vazut si de invatat din el, dar si multe concluzii pozitive la care trebuie sa ajungem in contextul vietii de familie. Daca cei doi parinti se inteleg bine, atunci si viata copilului se va desfasura normal. De fapt totul se va desfasura normal si armonios in cadrul acelei familii, in caz contrar vor apare probleme majore iar copilul va fi primul si cel mai afectat. In acest film in afara de tema exceptionala pe care o abordeaza, avem si deosebita placere de a ne reantalni cu doi dintre cei mai apreciati actori americani : Dustin Hoffman si Meryl Streep distribuiti in rolurile principale. Totul este de exceptie : subiectul, actorii, rolurile si filmul in sinea lui si merita un calificativ maxim.
O drama in adevaratul sens al cuvantului, foarte diferit fata de filmele din prezent. Exceptionala prestatia actorilor Dustin Hoffman si Meryl Streep, foarte tineri in acea perioada. Acestia au fost recompensati si cu doua bine meritate premii Oscar.
E mult de discutat in privinta ideilor transmise de acest film. Acum 34 de ani de abia exista un inceput de ingrijorare in privinta destramarii familiei din cauza emanciparii femeii dar si al aparitiei ''carierismului'', in slujba. E un film ce imparte privitorii in tabere, despartite de sex, de conceptii de viata, de idei mai mult sau mai putin preconcepute. Important de inteles este ca trebuie pus mai presus de orgolii, copilul...in esenta asupra lui se vor rasfrange traumele unui divort, al unei eventuale lupte pt. custodie.
Ca barbat, voi incheia exprimandu-mi nemultumirea fata de actualul aranjament social, in care eu am datoria de a munci, a imi intretine familia, iar in cazul unui divort singurul meu ''drept'' va fi acela de a plati pensie alimentara.
Apărut în anii '70 în contextul unor schimbări culturale referitoare la sarcinile membrilor familiei, "Kramer Vs. Kramer" a adus în discuţie nu numai dorinţa femeilor de a avea o carieră, renunţând la "misiunea" de gospodine, ci şi preluarea de către bărbaţi a sarcinilor de îngrijire a copiilor. Schimbarea sarcinilor gospodăreşti în familie a determinat creşterea numărului de divorţuri şi traumatizarea sufletească a copiilor, victime principale ale emancipării familiei.
Filmul este deosebit de realist, fără tentă melodramatică, oferind ambelor personaje principale (interpretate foarte credibil de Dustin Hoffman şi Meryl Streep) ocazia de a-şi susţine propriile puncte de vedere cu privire la familie şi la ideile de maternitate şi paternitate. Situaţiile concrete şi argumentele personajelor modifică personalităţile protagoniştilor,… citeşte
o drama in adevaratul sens al cuvantului,pe langa scenariu care e unul "sensibil"sa zicem acting-ul e extraordinar din partea lui Dustin Hoffman cat si a lui Meryl Streep ,recomand cu caldura acest film nota 9
O dramă care va rămâne în istoria cinematografiei prin aparenta simplitate a poveștii transmise, dar prin profunzimea sentimentelor pe care le stârnește!
Wow,ce film ! Unul din cele mai bune filme de familie pe care le am vazut vreodata ! MI am dorit demult sa il vad,si iata ca am reusit ! Un DUstin Hofmman in forma de zile mari si o Meryl Streep de asemenea,mi a placut mult si pustiul de pe atunci in rolul lui Billy ! Un film ce transmite o emotie puternica,de vazut si revazut !
Filmul de weekend: Kramer vs. Kramer
Categorie: Drama
Informatii: Imdb
Sinopsis:
Capodopera de manipulare emotionala a spectatorului si chiar a criticilor de film; 70 de milioane de dolari incasati numai in salile de cinema, fara contorizarea casetelor video vandute; Academia americana i-a acordat 5 Premii Oscar (9 nominalizari); Asociatia presei straine de la Hollywood l-a recompensat cu 4 Premii Globul [...] citeşte