Filmul continua minunatele aventuri ale profesorului Indiana Jones alaturi de un pusti, in cautarea unei pietre magice pentru a o inapoia satului din care a fost furata, un film poate chiar mai bun decat prima parte.
in prim-plan este Indiana Jones , interpretat excelent de Harrison Ford , un mare aventurier ! imi plac mult aventurile traite de Indiana Jones si imi plac mult filmele sale , ce poarta amprenta lui Steven Spielberg !
O aventura comedie care a facut istorie la inceputul anilor '90. Maestrul filmelor aventura Harrison Ford joaca extraordinar. Ambient foarte interesant si o Kate Capshaw prea haioasa decat prevede legea. Un film cu oarecare tenta spre ocultism dar tipic regizorului Steven Spielberg. Un clasic al genului aventura comedie cu valente horror.
Indiana Jones, faimosul arheolog isi continua aventurile in cea de a doua parte a seriei, regizata de catre maretul Steven Spielberg....mi s-a parut mult mai frumos decat primul, deoarece, imbina horror-ul cu aventura si te tine in suspans pe tot parcursul sau....cel mai mult mi-a placut faza de la cina : "creier de maimuta inghetat":))
Aventuri , si ca de obicei personajul principal castiga intotdeauna .A avut cateva scene cam trase de par ( de ex scena cu podul si cu arcasii ) dar tinand cont de perioada in care a fost facut filmul , pot fi trecute cu privirea
M-am invatat minte din prima parte sa nu mai caut explicatii logice la ceea ce se petrece in film. Daca te pierzi in ele nu mai poti savura filmul. Normal, situatii exagerate se petrec si aici, s-au petrecut si in prima parte dar pana la urma prin asta a devenit cunoscuta seria Indiana Jones.
Daca in prima parte debutul filmului este unul spectaculos prin jungla, de data asta imprejurarile sunt mult mai prietenoase si intr-un ton mult mai pasnic. Filmul se deschide printr-un show ce aduce aminte de Moulin Rouge doar ca se petrece in Shanghai. Un alt spectacol e ritualul din templu care dureaza minute bune ceea ce pentru mine au fost primele semne ale unei directii comerciale pe care a urmat-o filmul. Al doilea semn si poate cel mai evident a fost scena in care Harrison Ford lupta... la bustul gol, normal, cu o armata intreaga de fachiri. Sa nu uitam ca pe vremea respectiva… citeşte
clasic al aventurilor , tipic al filmelor Indiana Jones , acesta se numara printre cele mai reusite productii ! Steven Spielberg a reusit din nou un film de exceptie , care a imbinat aventura cu situatiile-limita si cu cateva scene S.F. , pentru a face acest film si mai fascinant ! Harrison Ford a reusit din nou o prestatie minunata , reusind sa interpreteze cu mare clasa pe celebrul aventuriei Indiana Jones ! decorurile uimitor alese vin sa intregeasca frumusetea acestui film , care nu are niciun lips ! de aceea , ajung la concluzia ca merita chiar mai multe premii castigate , deoarece filmul a fost , este , si va ramane un clasic al productiilor de aventura si o sursa de inspiratie pentru cele viitoare ! urmariti-l cu incredere , deoarece nu veti regreta acest lucru !
Un de aventuri foarte bun, dar care personal nu mi s-a parut mai bun decat primul. Jones are din nou parte de o aventura pe cinste si filmul nu m-a plictisit.
Acţiunea filmului se petrece în anul 1935. Fugit din China pentru a nu fi prins de un gangster, celebrul explorator Indiana Jones ajunge la Mayapore, un sat amărât din India, iar localnicii îl cred un trimis al zeului Şiva şi îl roagă să recupereze o piatră sacră furată de oamenii răi ai maharajahului din Pankot, adepţi ai cultului păgân Thuggee. Preotul malefic din Pankot credea că piatra din Mayapore era una din cele cinci pietre magice Sankara ce conferă deţinătorului bogăţie şi glorie.
Mult mai întunecat decât celelalte filme ale seriei, "Indiana Jones and the Temple of Doom" explorează practicile oculte hinduse şi pe cele voodoo, purtându-şi spectatorii prin jungla indiană şi prin subteranele întunecate ale unui castel de maharajah. Mi s-a părut mai interesant decât prima parte, acţiunea fiind captivantă şi alertă, iar aventurile… citeşte
Indienii sunt descrişi ca un popor primitiv şi barbar, iar enumerarea meniului de la masa maharajahului este scârbos în ultimul hal.- prosteasca explicatie.
Oricum, sa nu uitam ca anul era 1935.
ai fi interesant daca nu ai da-o in bara cu astfel de comeentarii ce-ti dovedesc lipsurile in cultura.