Il grande Torino

(2005)

Marele Torino

Poster Il grande Torino Poster Il grande Torino

Sinopsis Il grande Torino

Filmul prezintă moartea echipei de fotbal Il Grande Torino din 1949. În paralel, reușește să portretizeze excelent dificultățile familiale din Italia postbelică.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Italia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 24 Mai 2013 10:42
Tragedia aviatică de la Superga (1949)
Un film emoţionant despre tragedia aviatică de la Superga în care şi-a pierdut viaţa întreaga echipă AC Torino, campioana en-titrre a Italiei la fotbal (ea câştigând ultimele patru campionate şi având 10 jucători selecţionaţi în echipa naţională a Italiei), în frunte cu căpitanul ei Valentino Mazzola. Filmul prezintă şi problemele economice din viaţa Italiei de după război şi lupta unui tânăr între pasiunea de a juca fotbal şi nevoia de a munci pentru a-şi susţine financiar familia.

Echipa AC Torino este nevoită să intre pe teren şi să joace cu juniorii în ultimele etape de campionat (ea fiind pare-mi-se deja campioană). Această tragedie a determinat un gest de solidaritate fără precedent: toate celelalte echipe au decis să joace cu AC Torino numai cu juniorii în semn de solidaritate şi de respect față de marii campioni care au… citeşte

2 0
BaetuAndrei pe 02 Decembrie 2011 21:59
În 1949, Angelo, un puşti napolitan pasionat de fotbal, se mută la Torino şi reuşeşte să intre în echipa de tineret a clubului local, în perioada de glorie a acestuia. Tragedia aviatică în care vor pieri toţi jucătorii "Marelui Torino", afectând nu doar soarta fotbalului italian în următorul deceniu, ci lumea sportului în general, îi va marca viaţa lui Angelo şi îl va îndemna să ia decizii importante privind viitoarea sa carieră.
0 0
Dadala pe 15 Ianuarie 2011 13:28
un film frumos... o drama emotionanta ce merita vazuta! nota 7
0 0

Spune-ţi părerea despre Il grande Torino

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells