Ieri, oggi, domani

(1963)

Ieri, azi, maine

Poster Ieri, oggi, domani Postere Ieri, oggi, domani

Sinopsis Ieri, oggi, domani

Viata amoroasa a trei femei, Anna, Adelina si Mara, care traiesc la Roma, Neapole si Milan. Fiecare se lupta cu greutatile vietii si spera sa invinga cu ajutorul barbatilor pe care-i cuceresc. Multe dintre scenele filmului au devenit celebre si au fost citate sau parodiate de-a lungul vremii, in alte filme. De exemplu, in 1995, in filmul "Pret-a-porter", Robert Altman a reunit cuplul Sophia Loren, Marcello Mastroianni si a reconstituit scena in care Sofia Loren se dezbraca.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Un premiu Oscar, o nominalizare Globul de Aur, un premiu BAFTA
Vezi toate premiile
Marcello Mastroianni Marcello Mastroianni Carmine Sbaratti / Renzo / Augusto Rusconi Sophia Loren Sophia Loren Adelina Sbaratti / Anna Molteni / Mara Aldo Giuffrè Aldo Giuffrè Pasquale Nardella
Carlo Croccolo Carlo Croccolo Auctioneer (segment "Adelina") Tecla Scarano Tecla Scarano Verace's sister (segment "Adelina") Gianni Ridolfi Gianni Ridolfi Umberto (segment "Mara")
Armando Trovajoli Armando Trovajoli Giorgio Ferrario (segment "Anna") Silvia Monelli Silvia Monelli Elivira Nardella (segment "Adelina") Tina Pica Tina Pica Grandmother Ferrario (segment "Mara")
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Yesterday, Today and Tomorrow

Țara

Italia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 31 Martie 2017 18:57
Trei profiluri feminine diferite
Trei povești de dragoste petrecute în diferite părți ale Italiei (Napoli, Milano și Roma), cu personaje interpretate de aceeași actori: Sophia Loren și Marcello Mastroiani. ”Ieri, oggi, domani” propune spectatorilor trei profiluri feminine diferite, fiecare cu farmecul ei, în interacțiuni calde și umane cu reprezentanții sexului masculin. În toate cele trei ipostaze femeia este dominatoare și puternică, dar totodată guralivă și senzuală, topind cu vorba și cu privirea pretinsa autoritate a bărbatului.

Indiferent că e bogată sau săracă, femeia portretizată de Vittorio de Sica este o luptătoare pentru o viață mai bună, pentru dragoste și pentru respect. Când trebuie să lupte luptă cu toate forțele, iar când iubește o face cu aceeași pasiune. Prin contrast, bărbatul e mai cerebral, dar și mai dispus la compromisuri în plan… citeşte

5 3
Iulidesprefilme pe 29 Martie 2017 20:52
Să-i vezi pe Sophia Loren și pe Marcello Mastroianni, sub bagheta regizorală a lui Vittorio De Sica, într-un film nici prea comic, nici prea dramatic...este o sărbătoare ! Oscarul la categoria Cel mai bun film al anului 1964...
3 0
balta67verde pe 29 Martie 2017 08:43
Sophia Loren & Marcello Mastroiani: Calitate garantata. L-am vazut acum vreo 25-30 de ani, ma bucur sa-l revad.
3 0
margott pe 08 Februarie 2012 18:15
Filmul contine 3 povestiri diferite, in fiecare din ele Sophia Loren si Marcello Mastroianni jucand rolul principal. In prima, Adelina, o tanara sotie insarcinata, e in pericol de a intra la inchisoare pentru neplata unei datorii, dar politistul nu o poate aresta pentru ca e insarcinata. In cea de-a doua povestire, Anna este o sotie blazata al carei sot este plecat mai mereu cu afaceri. Intr-o zi, Anna iese la o plimbare cu masina impreuna cu Renzo, un barbat pe care l-a cunoscut cu o zi inainte. In cea de-a treia povestire, Mara este o prostituata, al carei vecin Umberto, student la teologie, se indragosteste de ea. Bunica acestuia solicita ajutorul Marei pentru a-l convinge pe Umberto sa nu renunte la haina preoteasca.
Sa fiu sincera, preferata mea e a doua povestire, insa in toate cele 3 farmecul celor doi actori italieni e incontestabil. Nu degeaba cuplul pe care l-au facut pe… citeşte

3 3
corigeb pe 12 aprilie 2013 14:23
Asta e o rubrica in care iti expui parerea despre film, nu in care povestesti filmul..
onderah pe 15 ianuarie 2017 11:59
" Prostia şi inteligenţa au ceva comun: capul . " Tudor Muşatescu .
cosmin_kedii pe 28 August 2013 12:02
după standardele de astăzi, pare destul de modest, dar fanii vor fi fericit cu Sophia Loren. O înțelegere perfectă a creatorilor și artiștilor care au creat una dintre cele mai bune comedii ale secolului trecut.
2 3
andrei_oarga pe 09 August 2022 06:31
O comedie cu 3 povesti excelente,Sophia Loren si Marcello Mastroianni sunt de senzație in rolurile lor,filmul a si luat Oscar pentru cel mai bun film străin si a meritat,merita vazut cu siguranța!
0 0
mihaelatb pe 15 Iulie 2021 22:06
Vittorio De Sica este un regizor care iubeste femeia, careia ii dedica filmele sale. Femeile regizorului italian, nu sunt niste fiinte eterice, lipsite de aparare, care asteapta sa fie servite si aparate. Femeia lui Vittorio de Sica este o luptatoare, iar Sophia Loren a fost „muza” perfecta. Intruchiparea Femeii!
Caci cele trei femei din acest film sunt inrudite cu Cesira din Ciociara, cu Filumena din Matrimonio all'italiana, cu Giovanna din I Girasoli,
Din cele trei povesti cea mai plina de substanta mi se pare prima, unde o intreaga localitate s-a unit ca sa o saalveze pe Adelina ( scenariul este scris tot dupa Eduardo De Filippo , cel dupa care s-a facut si Matrimonio all'italiana).
Dar atat Adelina,si Anna cea bogata cat si Mara nu respecta barbatii debili, stangaci.
Daca in prima povestire este Sophia care iese in lumina reflectoarelor, in ultima,… citeşte

0 1
lili22 pe 15 Septembrie 2018 19:05
Trei povesti cu trei femei diferite si partenerii lor.Celebrul cuplu Loren- Mastroianni se straduieste cat poate dar ultima poveste e cea mai putin reusita.
0 2

Spune-ţi părerea despre Ieri, oggi, domani

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
Liste cu Ieri, oggi, domani
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells