Articole Hârtia va fi albastră

(2006)

Hârtia va fi albastră

De vorba cu ANDI VASLUIANU

Mi-aduc aminte ca la Revolutie se alerga. Oamenii fugeau din toate partile. Era o nebunie necontrolata. Totul era haotic in mintea oamenilor. Era o agitatie foarte mare si era, totodata, bucurie. Exista un mare entuziasm in oameni si un astfel de om e Aurel! El se duce la Revolutie instinctiv. Am simtit ca e un personaj cu sufletul curat. Ca mai are mici minciuni, orgolii stupide... e firesc. Ele sunt de fapt apanajul acestui personaj pitoresc, dar nu asta e important la Aurel. In fuga asta nebuna spre a apara ceva (nici macar nu stie ce anume) nimereste in niste situatii limita.

Niciodata nu sunt multumit total de ceea ce fac. Sunt ca un croitor. Fac manecile perfecte, dar pun cinci nasturi pentru patru gaici. Gresesc cateodata detalii care nu fac haina perfecta, asa cum mi-as dori-o, si nu sta tot timpul perfect pe personaj.

Am debutat in lung metraj acum cinci ani, in Furia, la Radu. De atunci am legat o pritenenie extrem de frumoasa. Radu e un om cat se poate de natural. Foarte putini oameni din ziua de azi sunt naturali. El este si are o atitudine fireasca in fata tuturor oamenilor cu care interactioneaza. Intre timp am mai lucrat impreuna la reclame. Reintalnirea cu Radu a fost speciala, pentru ca el a scris rolul asta pentru mine. Sigur ca te simti foarte bine, ca actor, gandindu-te la asta, dar responsabilitatea e mult mai mare.

Atat la Furia, cat si acum, Radu a fost extrem de atent la lucrul cu actorii, insa spre deosebire de atunci, cred ca acum a fost mult mai atent la lucrul cu el insusi, a fost mult mai liber… Producatorii, de data asta, l-au lasat sa fie mult mai liber, era mult mai linistit… A putut sa analizeze mai profund subiectul. Colaboreaza cu actorii, nu vine cu temele facute de acasa fara a te lasa sa iti spui parerea despre personaj. Eu i-am facut look-ul lui Aurel. Mi-am lasat mustata si parul lung si apoi m-am prezentat asa la Radu, care a zis: “Ok! Asta e!”.

Orice rol, fie si doar o mica aparitie, este dificil. Ca e Felie, personajul din Furia, ca e Aurel…daca vrei sa iti iasa foarte bine, e greu…Cred ca daca as fi primit rolul lui Aurel cu cinci ani in urma, in locul lui Felie, ar fi fost mult mai greu. Experienta acestor cinci ani isi spune cuvantul…

Sinopsis De vorba cu ADI CĂRĂULEANU
jinglebells