Hoje Eu Quero Voltar Sozinho

(2014)

Viața prin ochii lui

Poster Hoje Eu Quero Voltar Sozinho Postere Hoje Eu Quero Voltar Sozinho

Sinopsis Hoje Eu Quero Voltar Sozinho

Mai mult

Leonardo e un adolescent orb care, în ciuda handicapului său, învață într-un liceu normal. Incomodat de grija excesivă a părinților, se gândește să plece în altă țară în cadrul unui program internațional de schimb de elevi. Cea mai bună prietenă a sa e colega lui de clasă, Giovana, care îl însoțește în fiecare zi acasă pe drumul de la școală. Într-o zi, în clasa lor intră Gabriel, noul lor coleg, care devine în scurt timp prieten cu cei doi adolescenți. Dar prietenia…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: margott
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.9

Caseta tehnică

AKA

  • Todas as coisas mais simples
  • The way he looks

Produs de

Lacuna Filmes

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Vitrine Filmes

Țara

Brazilia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
wildinthecountry pe 12 Octombrie 2014 10:29
x
S-au mai facut in trecut numeroase filme despre adolescenta, maturizare intr-o maniera mai mult sau mai putin reusita insa cu aceasta pelicula braziliana din 2014 intrata in competitie la Oscar pentru cel mai bun film strain, regizorul a reusit sa aduca ceva in plus atat la nivel de idee cat si la nivel de interpretare.
Filmul nu cade in derizoriu in nici un moment, nu este nimic super dramatizat sau telenovelizat,nimic prea vulgar sau exagerat.Totul se pastreaza la un nivel maxim de echilibru reusit prin prestatia excelenta a celor 3 actori principali...
Ghilherme Lobo il interpreteaza stralucit pe Leo, un adolescent dulce si sensibil despre care aflam la inceputul filmului ca s-a nascut orb. El nu isi doreste decat normalitate si castigarea independentei si unei proprii indentitati, in ciuda faptului ca este ironizat de cativa colegi de clasa din cauza handicapului sau si… citeşte

7 0
bitter_moon pe 12 octombrie 2014 23:07
Eu am fost impresionată de naturaleţea cu care se desfășoară povestea. Filmul este prezentat mai degrabă ca un reality show decât ca o creaţie artistică, acest fapt ajutându-ne să ne integrăm și mai ușor ȋn lumea lui Leonardo, cea ȋn care el ȋși acceptă handicapul cu demnitate și candoare, ȋncercând să trăiască cât mai firesc ȋn mijlocul colegilor de clasă. Este evident că trece printr-o perioadă a schimbărilor din moment ce vrea să slăbească lanţul protector al părinţilor, având totodată diverse fantezii sentimentale și erotice. Cum ȋntr-o asemenea fantezie ȋl vedem angajat ȋn manifestări senzuale alături de o fată, tragem concluzia că nu este homosexual din născare, ci apariţia lui Gabriel l-a scos de pe circuitul firesc. Este primul prieten de același sex cu el și faptul că ȋl atrage ȋntr-o lume spectaculoasă la care nu avusese acces cu prietena lui de până atunci ȋl incită, trezește brusc ȋn el instinctele specifice vârstei, ce oricum dădeau semne de apariţie. Să spunem că relaţia celor doi tineri se desfășoară la un alt nivel, și este atât de firesc relatată, ȋncât nu putem decât să ne bucurăm pentru ei și mai ales pentru Leonardo căruia, ȋn ciuda handicapului cu care s-a născut, i se oferă șansa să trăiască senzaţiile, emoţiile și sentimentele pe care le trăiesc toţi ceilalţi tineri de vârsta lui.
eliancodrut pe 6 februarie 2019 20:56
@bitter_moon Tu vezi homosexualitatea in alb si negru, ori realitatea nu este asa. O persoana nu devine homosexual, el asa se naste. Dar trebuie cunoscut ca in jur de 90% dintre persoane au trasaturi si inclinatii homosexuale: unele slabe, ca de exemplu admirarea corpului unei persoane de acelasi sex. Altele puternice pana la respingerea relatiilor sexuale cu persoane de sex opus. Si aici intervine ceea ce cred foarte multi - devenirea ca homosexual. Homosexuali "curati", ca si heterosexualii "curati" sunt doar in procent de 4-6% Pe ceilalti putem sa-i numim bisexuali, desi marea majoritate, din cauza oprobiului public, acceseaza doar latura hetero. Din acestia sunt destui care calca si in domeniul homo.
crinageo pe 20 Iulie 2014 21:38
ce film!!!!
un film care m-a uns la suflet! prin poveste si prin coloana sonora!
un subiect genuin, delicat despre dragostea adolescentina. o poveste comuna despre oameni diversi(un baiat orb care realizeaza ca e gay) facuta intr-un mod delicat si tandru.
Foarte buna interpretarea tinerilor iar coloana sonora(in mare parte Belle and Sebastian) foarte potrivita!
Recomand categoric acest film!

2 0
lili22 pe 11 Februarie 2015 22:52
ce putine probleme au oamenii in Sao Paolo
Inafara ca un baiat e orb lumea de acolo nu are nicio problema, o tin in party la piscina, nu le lipseste nimic.Strange de tot.
1 1
eduard_stratan pe 12 iunie 2019 18:59
Asa este la tropice, poti sa stai pe spate si iti cade banana drept in gura!
AmphitriteMermaid pe 07 Iulie 2019 01:54
Simplu, subtil si placut. In loc sa semene cu alte clisee ale unor productii mari, filmul prezinta intr-o maniera obisnuita, simpla, viata cotidiana a unor adolescenti in incercarea de a se intelege pe sine si ce simt cu adevarat.
0 0

Spune-ţi părerea despre Hoje Eu Quero Voltar Sozinho

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Hoje Eu Quero Voltar Sozinho
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells