Articole Happy Feet

(2006)

Happy Feet - Mumble cel mai tare dansator

Despre actori

ELIJAH WOOD (Mumble) va apărea în această toamnă în drama "Bobby", în regia lui Emilio Estevez, într-o distribuţie formată numai din staruri, printre care Anthony Hopkins, Demi Moore şi Sharon Stone.

Wood a jucat în trilogia filmelor după romanele Stăpânul Inelelor de J.R.R. Tolkien, în rolul principal al lui Frodo Baggins. Regizate de Peter Jackson, filmele "Frăţia inelelor", "Cele două turnuri" şi "Întoarcerea Regelui" au devenit succese internaţionale, iar în 2004 "Întoarcerea regelui" a câştigat 11 premii Oscar, printre care unul pentru cel mai bun film.

De curând, Wood a apărut în "Totul este iluminat", adaptarea lui Liev Schreiber după bestseller-ul lui Jonathan Safran Foer. Înainte de asta, Wood a jucat alături de Jim Carrey şi Kate Winslet în drama neortodoxă, dar mult apreciată de critică, "Eterna strălucire a unei minţi pure", regizată de Michel Gondry după un scenariu de Charlie Kaufman.

Printre celelalte roluri recente, se numără cele din filmul lui Lexi Alexander, "Huliganii de pe strada Green", filmul lui Frank Miller, "Sin City", regizat de Robert Rodriguez şi Miller, filmul lui Ang Lee, "Furtuna de zăpadă", filmul lui Martin Duffy, "Bondarul zboară departe", alături de Rachel Leigh Cook şi Janeane Garofalo; filmul lui Jeffrey Porter "Încearcă şaptesprezece", cu Franka Potente şi Mandy Moore; filmul "Miercurea cenuşii", alături de Ed Burns; filmul lui James Toback, "Alb negru"; filmul "Profesorii”, scris de Kevin Williamson şi regizat de Robert Rodriguez; şi filmul lui Mimi Leder, "Impact puternic". Wood şi-a împrumutat de asemenea vocea în filmul de animaţie "Aventurile lui Tom Degeţel şi ale Degeţicăi", alături de Jennifer Love Hewitt care o 'interpretează' pe Degeţica.

Alte roluri ale lui Wood sunt cele din filmul lui Alan Shapiro, "Flipper"; filmul lui Patrick Von Krusenstjerna, "Lanţul nebunilor"; filmul lui Jon Avnet "Războiul" alături de Kevin Costner; filmul lui Rob Reiner, "Nord" cu Jason Alexander şi Julia Louis-Dreyfus; filmul lui Joe Ruben, "Fiul cel bun", alături de Macauley Culkin; filmul lui Stephen Sommers, "Aventurile lui Huck Finn"; filmul lui Steve Miner "Veşnic tineri", cu Mel Gibson; filmul lui Mary Agnes Donohue "Paradis" etc.

ROBIN WILLIAMS (Ramon) a câştigat un Premiu al Academiei pentru interpretarea sa din filmul lui Gus Van Sant, "Vânătoarea bunăvoinţei". Fusese anterior nominalizat la Oscar pentru rolurile din „Regele pescar", "Cercul poeţilor dispăruţi" şi "Bună dimineaţa, Vietnam". În 1990 Williams a câştigat împreună cu Robert de Niro Premiul Comisiei Naţionale de Critică la categoria cel mai bun actor pentru rolul din "Treziri". În 2004 a primit prestigiosul Premiu pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film de la Chicago. În 2005, Asociaţia de Presă Străină de la Hollywood i-a acordat Premiul Cecil B. DeMille pentru contribuţia sa excepţională în domeniul divertismentului.

În acest an, Williams a apărut deja în satira politică a lui Barry Levinson "Bărbatul anului", comedia de mare succes "RV" a regizorului Barry Sonnenfeld şi thrillerul negru al lui Patrick Stettner, "Ascultătorul din noapte", alături de Toni Collette. În decembrie, Williams va apărea în rolul lui Theodore Roosevelt din comedia de vacanţă "Noaptea la muzeu". Va juca de asemenea în filmul lui Kirsten Sheridan, "Grabă de august", cu Freddie Highmore, Jonathan Rhys Meyers şi Terrence Howard şi în comedia "Autorizaţie de căsătorie", cu Mandy Moore şi John Krasinski, ambele urmând a ajunge pe marile ecrane în 2007.

Williams a atras pentru prima dată atenţia lumii în rolul lui Mork din Ork în popularul serial de televiziune „Mork & Mindy”. A studiat la Şcoala Julliard din New York şi a debutat în film în rolul personajului omonim din filmul lui Robert Altman, "Popeye". Au urmat apoi roluri principale în filmul lui Paul Mazursky, "Moscova de pe Hudson" şi "Lumea după Garp", adaptarea lui George Roy Hill după romanul mult apreciat al lui John Irving.

Alte roluri în care a jucat sunt cele din filme de succes, precum cel al lui Chris Columbus, "D-na Doubtfire", cel al lui Mike Nichols, "Colivia", cel al lui Tom Shadyac, "Patch Adams", cel al lui Steven Spielberg, "Hook" şi cel al lui Joe Johnston, "Jumanji". Williams şi-a folosit vocea la crearea memorabilului personaj al Geniului din filmul de aventuri de mare succes "Aladdin" şi mai de curând a personajului Fendor din filmul animat "Roboţii" din 2005. În plus, a fost vocea lui Dr. Snow din filmul lui Steven Spielberg, "Inteligenţă artificială".

BRITTANY MURPHY (Gloria) s-a implicat în vremea din urmă în filmările din Tokio la "Fata Ramen", un film produs de ea, în care şi joacă. Poate fi de asemenea văzută în comedia romantică britanică "Dragostea şi alte dezastre", regizată de Alec Keshishian şi produsă de David Fincher şi Luc Besson, şi în thrillerul misterios în jurul unui personaj întunecat, "Fata moartă".

La începutul acestei veri, Murphy a jucat alături de Ed Burns în "Cavalerii de onoare". A jucat de asemenea în rolul Shellie din adaptarea cinematografică a romanului plin de viaţă al lui Frank Miller "Sin City", regizată de Miller, Robert Rodriguez şi Quentin Tarantino. Murphy îşi va relua rolul în urmarea filmului care va apărea pe marile ecrane în 2007.

Printre cele peste 40 de roluri de film ale lui Murphy se numără acelea din comedii romantice precum "Cărticica neagră", "Fetele din cartierul select" şi "Proaspăt căsătoriţi", sau filme dramatice precum cel al lui Curtis Hanson, "8 Mile", al lui Gary Fleder, "Nu spune nimic", "Mergând în maşină cu băieţii", "Spun", "Trotuarele din New York" şi "Girl, Interrupted".

În 1995 a atras atenţia întregii ţări cu rolul său epocal ca Tai Fraser din comedia de succes a lui Amy Heckerling, "Fără indicii". A debutat de asemenea pe Broadway în piesa lui Arthur Miller care a câştigat premiul Tony, "Vedere de pe pod", Printre apariţiile sale cele mai importante la televiziune se numără cea din spectacolul mult apreciat "Oprah Winfrey îi prezintă pe David & Lisa", "Teren comun" de la Showtime şi "Aritmetica Diavolului". Pe lângă prestaţiile de pe marele ecran, Murphy nu numai că şi-a împrumutat vocea filmului "Happy Feet", dar va face acelaşi lucru şi pentru animatia "Tinkerbell" pentru prima dată în istoria filmului. A câştigat un premiu Annie pentru felul în care şi-a folosit vocea ca LuAnn în filmul lui Mike Judge "Regele de pe deal".

HUGH JACKMAN (Memphis), născut în Australia, a avut prima interpretare importantă într-un film american în rolul lui Wolverine din filmul "X-Men" din 2000, care a marcat prima parte din producţia de mare succes. De atunci a reluat rolul în "X-Men 2" şi "X-Men: The Last Stand". În plus, Jackman a fost nominalizat la Premiul Globul de Aur pentru interpretarea sa din comedia romantică "Kate & Leopold", în care a jucat alături de Meg Ryan.

În această toamnă, Jackman poate fi văzut în filmul lui Christopher Nolan, "The Prestige" şi în filmul lui Darren Aronofsky "Fântâna", şi poate fi auzit în filmul animat "Flushed away". La începutul acestui an el a jucat de asemenea în comedia lui Woody Allen, "Scoop", alături de Scarlett Johansson. Printre alte roluri de film ale sale se numără rolul omonim din "Van Helsing", cel din thrillerul "Swordfish", unde a jucat alături de John Travolta şi Halle Berry şi cel din comedia romantică "Cineva ca tine", alături de Ashley Judd.

Un actor de teatru mult premiat, Jackman a primit în 2004 Premiul Tony pentru cel mai bun actor într-un muzical, pentru felul în care l-a interpretat pe cântăreţul şi compozitorul de cântece Peter Allen în spectacolul de succes de pe Broadway "Băiatul din Oz". Interpretarea sa din acel spectacol i-a adus de asemenea premii Drama Desk, Drama League, Outer Critics Circle şi Theatre World.

Jackman şi-a început cariera în Australia în filmele independente "Paperback Hero" şi "Regii din Erskineville". Pentru interpretarea sa din ultimul dintre ele a câştigat Premiul pentru cel mai bun actor al Cercului Criticilor de Film din Australia şi a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor al Institutului Australian de Film. În 1999 a fost desemnat Starul australian al anului la Convenţia cinematografică australiană.

NICOLE KIDMAN (Norma Jean) a atras pentru prima dată atenţia publicului american datorită interpretării ei mult apreciate de critică din thrillerul psihologic captivant din 1989, "Nemişcat". De atunci a devenit o actriţă premiată recunoscută pe plan internaţional pentru multiplele sale valenţe interpretative şi versatilitatea sa. În 2003, Kidman a câştigat Premiul Academiei, premiul Globul de Aur, un Premiu BAFTA şi Un Urs de Argint la Berlin pentru interpretarea lui Virginia Woolf din filmul lui Stephen Daldry, "Orele". În anul dinainte a fost nominalizată pentru prima dată la Oscar şi a primit cel de-al doilea Glob de Aur pentru rolul său din filmul lui Baz Luhrmann, "Moulin Rouge". A primit primul Glob de Aur pentru felul în care a interpretat-o pe pervers de ambiţioasa Suzanne Stone din filmul lui Gus Van Sant, "Ceva pentru care să mori", şi a fost nominalizată de patru ori la Globul de Aur pentru interpretările sale din "Naştere", "Cold Mountain", "Ceilalţi" şi "Billy Bathgate".

Anul trecut, Kidman a jucat în thrillerul lui Sydney Pollack "Traducatoarea" şi alături de Will Ferrell în filmul lui Nora Ephron, "Fascinată". A narat în acest an documentarul "Dumnezeu s-a săturat de noi" care a câştigat Premiul Juriului la Sundance şi premiul publicului şi a apărut recent în "Blană: un portret imaginar al lui Diane Arbus", regizat de Steven Shainberg, care a avut premiera în această toamnă la Festivalul de Film Telluride şi la RomeFilmFest.

Printre filmele viitoare în care va juca se numără thrillerul lui Oliver Hirschbiegel, "Invazia", cu Daniel Craig şi filmul încă fără titlu al lui Noah Baumbach, în care va juca de asemenea Jennifer Jason Leigh şi Jack Black. La ora de faţă filmează "Busola de aur", adaptarea pentru marele ecran a regizorului Chris Weitz după primul volum din trilogia fantastică populară a lui Phillip Pullman, "Materialele sale întunecate". Kidman este de asemenea naratoare în filmul biografic care va apărea în curând despre Simon Wiesenthal "Nu te-am uitat vreodată". La începutul anului viitor va colabora din nou cu regizorul Baz Luhrman care a făcut "Moulin Rouge!" şi cu actorul australian Hugh Jackman pentru a filma o poveste de dragoste în ţinuturile din centrul Australiei.

Alte roluri de film pe care le-a jucat sunt cele din filmul lui Robert Benton, "Pata umană", filmul lui Lars von Trier, "Dogville", filmul lui Stanley Kubrick, "Cu ochii perfect închişi", "Negociatorul" cu George Clooney, filmul lui Jane Campion, "Portretul unei Doamne", "Batman pentru totdeanua", "Maliţie" şi filmul lui Ron Howard, "Departe".

În luna ianuarie a acestui an, lui Kidman i-a fost acordată cea mai importantă distincţie din Australia, Tovarăş al Ordinului Australiei. A fost de asemenea numită Ambasadoare a Bunăvoinţei din partea Fondului de Dezvoltare pentru Femei al Naţiunilor Unite , un rol care constă în informarea oamenilor despre încălcarea drepturilor femeilor în întreaga lume. În ultimii nouă ani, Kidman a fost Ambasadoarea UNICEF din partea Australiei. În urmă cu trei ani a devenit primul Preşedinte al Fondului de Sănătate a Femeilor de la UCLA, la Facultatea de Medicină David Geffen.

HUGO WEAVING (Noah cel Bătrân) a jucat în două din cele mai mari trilogii din istoria filmului din ultima perioadă: în rolul Elrond în filmele câştigătoare de premii „Stăpânul Inelelor” şi în rolul agentului Smith în filmele "Matrix" care au fost extrem de apreciate. Weaving a apărut de curând în "V de la Vendetta", alături de Natalie Portman şi produs de fraţii Wachowski, cei care au realizat "Matrix".

Weaving a primit trei premii pentru cel mai bun actor din partea Institutului Australian de Film, pe primul în 1991 pentru felul în care a interpretat un fotograf orb în filmul revoluţionar al lui Jocelyn Moorhouse, "Dovada". A fost nominalizat la aceeaşi categorie în 1994 pentru rolul lui Mitzi Del Bra din filmul lui Stephan Elliot, "Aventurile Priscillei, regina deşertului". Weaving a câştigat cel de-al doilea Premiu al Institutului Australian de Film în 1998 pentru rolul său din "Interviul", scris şi regizat de Craig Monahan, pentru care a primit de asemenea în 1998 Premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul de Film Internaţional de la Montreal. În 2005, rolul său în filmul mult apreciat de critică, "Peştişorul", alături de Cate Blanchett şi Sam Neil, i-a adus un al treilea Premiu IAF.

"Happy Feet" marchează cea de-a treia colaborare a lui Weaving cu George Miller, acesta împrumutându-şi anterior vocea personajului Rex din comedia familială de succes "Babe" şi în urmarea acesteia, "Babe: Porcuşorul din oraş". Alte roluri de film în care a jucat au fost în filmele "Piersici", "Păpuşa rusească", "Budinca magică", "Planeta ciudată", "Bătrânul care citea poveşti de dragoste", "Dormitoare şi holuri", "Dragoste adevărată şi haos" şi "Exilul".

În plus, Weaving a apărut recent pe scenă alături de Cate Blanchett în producţia de la Compania Teatrală din Sydney a piesei "Hedda Gabler" la Academia de Muzică din Brooklyn.

Sinopsis Dansul
Film - Happy Feet

Happy Feet

(2006)
Happy Feet - Mumble cel mai tare dansator
7.4 1732 voturi 57 păreri
jinglebells