Articole Happy Feet

(2006)

Happy Feet - Mumble cel mai tare dansator

Sinopsis

În marea nație a Pinguinilor imperiali, în inima Antarcticii, ești un nimeni dacă nu știi sa canti - o adevărată nefericire pentru Mumble (Elijah Wood), care este cel mai netalentat cântăreț din lume. S-a născut dansând după propria-i melodie... step. Deși mama lui Mumble, Norma Jean (Nicole Kidman) consideră drăguț acest obicei, tatăl lui, Memphis (Hugh Jackman), spune că “pur și simplu nu-i pinguinesc”. În plus, ambii știu că, fără un Cântec al inimii, Mumble nu va găsi probabil niciodată dragostea adevărată.

Întâmplarea face ca singura lui prietenă, Gloria (Brittany Murphy), să fie cea mai bună cântăreață din acel loc. Mumble și Gloria au o relație din momentul în care ies din ouă, însă ea se opune felului lui ciudat de a topai. Mumble este pur și simplu prea diferit, mai ales pentru Noah cel Bătrân (Hugo Weaving), severul conducător al Ținutului Pinguinilor Imperiali, care în cele din urmă îl exclude din comunitate.

Pentru prima dată departe de casă, Mumble întâlnește un grup de pinguini care îi seamănă întrucâtva, fiind cu siguranță niște pinguini nu prea imperiali - Adelie Amigos. Conduși de Ramon (Robin Williams), Adelies adoptă pe loc stilul chic de a dansa al lui Mumble și îl invită la o petrecere.

În Ținutul Adelie, Mumble cere sfatul lui Lovelace, care este un guru (tot Robin Williams fiind cel care-i împrumută vocea), un pinguin Rockhopper cu penele stându-i aiurea, care este în stare să-ți răspundă la orice întrebare legată de viață dacă îi dai o pietricică în schimb.

Împreună cu Lovelace și Amigos, Mumble pornește la drum prin ținuturi vaste și, după niște întâlniri de dimensiuni epice, ne arată că să-ți rămâi credincios ție însuți înseamnă de fapt totul.

Warner Bros. Pictures ne prezintă, în asociație cu Village Roadshow Pictures, o producție Kennedy Miller, în asociație cu Animal Logic Film. Un film realizat de George Miller, Happy Feet ne prezintă vocile lui Elijah Wood, Robin Williams, Brittany Murphy, Hugh Jackman, Nicole Kidman, Hugo Weaving și Anthony La Paglia. Filmul prezintă de asemenea dansul step al lui Savion Glover.

Happy Feet este regizat de George Miller, care a contribuit de asemenea la scrierea scenariului alături de John Colle, Juddy Morris și Warren Coleman. Filmul este produs de Doug Mitchell, George Miller și Bill Miller, avându-i pe Zareh Nalbandian, Graham Burke, Dana Goldberg și Bruce Berman ca producători executivi. Muzica a fost compusă de John Powell, iar coloana sonoră include de asemenea cântece interpretate de Prince, Yolanda Adams, Fantasia Barrino, Gia Farrell, Chrissie Hynde, Patti LaBelle, k.d. lang, Jason Mraz și Pink.

Despre actori
Film - Happy Feet

Happy Feet

(2006)
Happy Feet - Mumble cel mai tare dansator
7.4 1732 voturi 57 păreri
jinglebells