Rol extraordinar de creație facut de Gosling. Inspirat filmat, de aproape, regizorul reda tulburător stările sufletești ale protagonistilor. Singurătatea a doua suflete pe marginea abisului. Final surprinzător, atât de natural! F bun filmul!
Desi la inceput de cariera in acest film (la 26 de ani), Ryan Gosling face un rol foarte bun si promite ceea ce avea sa si devina : un actor a carui prezenta intr-o distributie te indeamna serios sa-i urmaresti filmul.
Foarte bine interpretate de el cele doua planuri total opuse in care se gaseste: profesorul educat, erudit, cu sarm si carisma, care refuza incorsetarile unei programe scolare (sugerate a fi) rigida, versus caderea sa implacabila in haul drogurilor si al desfraului, care pare a fi generata de niste parinti incapabili de a transmite "caldura parinteasca", dar si de despartirea de fosta sa iubita.
Admirabil spuneam, dar neverosimil in planul realitatii, efortul de a fi un profesor model, fara cusur - in prima parte a zilei, dupa episoadele zilnice (nocturne) de decadere pana la limita supravietuirii.
Half Nelson - Ryan Gosling ca dependent de droguri | Postmodern
[...] Ryan Gosling acest rol este unul de referință, prin care se remarcă și se impune, de aceea Half Nelson / Singurătate în doi merită văzut, fie doar pentru a admira interpretarea [...] citeşte
Un film adanc, de meditatie, caracterul interpretat de Ryan Gosling (Dan Dunne) este genial (nu poate inchide ochii sau mai bn zis nu poate ramane imun la atata ''mizerie'' in jurul sau), un final bun, care iti da o satisfactie, un sentiment de bn, un film bun care merita vazut (insa nu de catre toata lumea, din cauza ritmului lent a actiuni).
Mi`a placut teribil de mult..face parte din filmele de care ajungi sa te atasezi, si chiar de personaje. Are si o coloana sonora interesanta, si exploreaza relatia dintre doua persoane care desi nu sunt de aceeasi generatie, sunt pe aceeasi lungime de unda si ajung sa se inteleaga si de ce nu, sa se salveze unul pe celalalt :)
Filmul îşi propune să abordeze mai multe subiecte în general tabu (sau măcar controversate), cum ar fi consumul de droguri, relaţia dintre albi şi negri, nedreptăţile cauzate de sistem ş.a. Până la un punct reuşeşte destul de bine (povestea e credibilă, sensibilă), dar e prea ”elaborată”, nu e întotdeauna naturală. Relaţia dintre profesor şi elevi (şi mai ales o elevă) evoluează ca o sinusoidă, cu bune şi cu rele. Mi-au plăcut: cum a jucat Ryan Gosling, ideea coexistenţei contrariilor, prezentarea faptului că în viaţă nimic nu e perfect, dar totul e perfectibil. Nu mi-au plăcut: unele dialoguri care nu spuneau mare lucru, tărăgănarea acţiunii, o anumită doză de artificial în scenariu. Nota mea: 7
Uneori, cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pt cineva este sa-i oferi prietenia ta si sa-l accepti exact asa cum este. Uneori, asta poate face minuni.