Un fim care ar trebui sa nu lipseasca din filmoteca de acasa, asa cum din biblioteca personala nu trebuie sa lipseasca marile capodopere ale literaturii.
Un film de referinta pentru subiect, actori si regie.
3
3
Al Ali
pe 11 Iulie 2007 21:40
Un film mare, dar totusi cam tern. Eu unul apreciez filmele vechi, dar in privinta lui Spencer Tracy, mie mi se pare ca filmele in care joaca el au un aer ...batranesc, lent, greoi, in ton cu omul Spencer Tracy.Subiectul beton. Dialogul dintre tata si fiu, genial. Si eu sunt de parere ca nu ar trebui sa lipseasca din nici o filmoteca, doar ca in romanica inca nu exista si suntem in 2007 peste jumate.aproape 2008!!!!
Un film deosebit in care jocul actorilor înlocuieşte cu succes efectele speciale şi decoruri magnifice, fapt pentru care acest film este de doua ori mai valoros.
Distributie de exceptie,subiect fierbinte si inca de actualitate tratat cu seriozitate.Personajele sunt marcate in general de una-doua trasaturi de caracter definitorii,as fi tentat chiar sa le consider arhetipuri(Joey-inocenta/naivitate,John-realism,Ryan-idealism,Roy-intoleranta,Matt-indoiala etc.) ceea ce ofera viziuni extrem de diferite asupra subiectului(integrarea-mai ales la nivel de mentalitate a negrilor in societatea albilor,dar si a albilor in societatea negrilor).
Cosmine ce bine ca te-au blocat pe acest site! Apoi in 2019 te-ai intrupat in blackmore si ai mai bintuit site-ul inca vreo 2 ani pana te-au blocat din nou!
"Guess who's coming to dinner" este un film excelent, cu o distributie de exceptie. Katharine Hepburn si Spencer Tracy sunt perfecti in rolurile lui Matt si Christina Drayton. Discursul final a lui Matt m-a impresionat "There is nothing that your son feels for my daughter that I didn't feel for Christina". Un film de nota 10! O capodopera!
Kramer a abordat în filmele sale teme şi problematici curajoase, provocatoare şi a procedat şi aici asemănător, colaborând cu actorii săi favoriţi, printre care Spencer Tracy...
Un film excelent despre toleranță, relațiile rasiale și contradicții ale minții umane, toate deservite de actori excelenti, cum ar fi cuplul Spencer Tracy / Hepburn Katharyne sau Sidney Poitier
Un film a cărui subiect îl constituie prejudecățile rasiale din America anilor 60. De altfel Sidney Poitier a mai jucat în filme a cărui subiect e rasismul cu ar fi Lanțul sau In arșița nopții, perioada anilor 60 fiind o perioada de deschidere și acceptare a negrilor in societate. Filmul a fost difuzat de mai multe ori în perioada comunistă atât la televiziune cât și cinema, rasismul Vestului decadent fiind criticat de făuritorii omului nou din socialismul glorios in care nu existau vezi bine discriminări.
Un film de referinta pentru subiect, actori si regie.