Golgota Basarabiei

(2010)

Golgota Basarabiei

Poster Golgota Basarabiei Poster Golgota Basarabiei

Sinopsis Golgota Basarabiei

Documentarul prezintă teroarea la care a fost supusă populația românească din Basarabia, Bucovina de Nord și ținutul Herța de către bolșevici, cu scopul deznaționalizării și depopulării acestor regiuni românești: sute de mii de crime și deportări în lagărele comuniste, copii trimiși în lagăre, departe de părinții trimiși în alte lagăre ori executați, intelectualitatea executată, preoții uciși, biserici dărâmate...

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
3 păreri
sub 5 voturi

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
narcisson pe 09 Iulie 2014 13:48
Un documentar excelent dupa parerea mea, ce expune chinurile prin care a trebuit sa treaca poporul basarabean sub regimul comunist. Unele dintre aceste chinuri sunt constituite de: deportarea in Siberia, executii pe nedrept la comanda, distrugerea valorilor si patrimoniului national, colectivizarea, foametea organizata si asa mai departe. Documentarul prezinta aceasta perioada neagra a poporului moldovean din toate punctele de vedere: acte, documentatie, fapte relatate de catre oameni obisnuiti si reuseste sa evidentieze cu brio efectele groaznice ale comunismului, care se resimt si acum. Este imperios necesar pentru un popor sa isi cunoasca istoria pentru ca daca nu, risca sa o repete. Prin urmare, nota mea este 8-Foarte bun.
1 1
eduard_stratan pe 31 Iulie 2022 16:57
Slava Ukraini (Slavă Ucrainei!) Imi scot palaria in fata poporului ucrainean, spre deosebire de Regatul Romaniei care in 1940 a abandonat teritoriul national in fata rusilor fara lupta!
0 0
blackmore pe 11 Decembrie 2019 21:50
O miciuna de la un capat la celalalt.......................................
0 1
eduard_stratan pe 31 iulie 2022 16:58
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!

Spune-ţi părerea despre Golgota Basarabiei

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
jinglebells