Extremely Loud and Incredibly Close – dar deloc strident | Raluk.ro - Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti
[...] Max von Sydow, celebru pentru rolurile din filmele lui Ingmar Bergman. Pentru interpretarea sa din Extremely Loud & Incredibly Close, von Sydow a primit o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun actor intr-un rol secundar. Daca [...] citeşte
Mi-a placut filmul..are multe momente interesante si emotionante...poate putin lungit, dupa parerea mea...dar per ansamblu a fost frumos. Mi-a placut mult baiatelul, isi joaca f bine rolul...si da farmec filmului.
Foarte emotionant ,am plans 70 % din film ! Am vrut sa vad cum se numeste actorul care il interpreteaza pe Oskar si observ ca nici macar nu apare in distributie !
Foarte foarte talentat pustiul !
Daca ai fi avut rabdare pana la min 125 sigur observai. Iar cu un search pe IMDb cu numele filmului gaseai toate datele despre film, inclusiv despre Oskar Schell: http://www.imdb.com/name/nm4223385/
Multumesc Laurentiu , insa nu era necesar sa ma iei la rost ! Cred ca majoritatea de aici nu stiau cine e pustiul ...firesc era sa apara in distributie ..
Un film cu o tema interesanta, dar cam atat. Pustiul are toate simptomele unui copil bolnav de autism si chiar este un pic nebun, cum trebuie sa zangane toata ziua ca sa fie calm. Aviz amatorilor de filme emotionante si cu mult substrat. Pentru restul, prea plictisitor filmul.
Exact. Tema este interesanta, dar ce a iesit este dezamagitor. Apar prea multe personaje ciudate in aceeasi familie ca sa mi se mai para un film bun, -baiatul care avea probleme afective si de adaptare si bunicul- ceea ce face ca filmul sa nu fie despre o drama de familie, despre un copil care si-a pierdut tatal, nici macar despre un copil care si-a pierdut tatal intr-un atac terorist, cel din 11 septembrie-nu, cercul este mult redus- este un film despre un baiat autist, sau cu sindrom Asperger- care si-a pierdut tatal in 11 septembrie. Deja mult mai putini oameni se regasesc sau se pot imagina in aceasta situatie.
Cu toate ca am si inima si cord, la nivel emotional filmul nu a reusit sa imi zica nimic, pentru ca - din cauza scenariului cam prea alambicat , si din cauza interpretarii baiatului nu tocmai stralucite- nu am ajuns niciodata "partasa" la cautarea lui Oskar. Singurul lucru care mi-a placut din film, este monologul sau de la inceput .
emotionant film nu pot spune ca am plans 70% din film:D ca nu mai intelegeam nimic din el dar sicer mi au dat lacrimile pentru ca si eu am pierdut o persoana draga care nu trece nici o zi fara sa ma gandesc la ea, vazand filmul si povestea pot spune ca l-am inteles pe pusti si cred ca fiecare dintre cei care au pierdut o persoana apropiata au avut un coportament ciudat de a incerca sa inteleaga de ce"el/ea".
nu pot sa cataloghez filmul, poate un film artistic cu tenta documentaristica, poate un documentar artistic...Cert este ca eu, admiratoare atat a lui Tom Hanks cat si a Sandrei Bullock, am fost foarte curioasa sa-l vad. Si am vazut o poveste din multele povesti care s-au petrecut in New York la data si dupa data de 11 septembrie.
Copilul a fost obositor, dar cred ca a fost bine ales , caci un autist, este obositor si chiar enervant pentru cei din jur. De jucat insa a jucat excelent. M-a impresionat Sandra Bullock . Ce reactie poti avea, ca mama, atunci cand propriul copil iti spune : "as fi preferat sa fi fost tu in locul lui " ? Per total ii dau un 7, cu mentiunea ca, as vrea sa vad un film normal in care actorii principali sa fie Hanks si Bullock.
copilul nu era autist. daca inca nu ai citit cartea o recomand. din pacate copilul nu a reusit sa intruchipeze f. bine personajul creat de Jonathan Safran Foer
Daca va plac filmele serioase nu-l ratati. Un film chiar foarte bun. Va trebuie putina rabdare la anumite scene, dar in final veti vedea ca a meritat. NU trebuie sa plingeti 70% din film. Concentrativa pe realizare si pe mesaj. Curios ca in distributia de la cinemagia nu este trecut actorul care il interpreteaza pe pusti (Thomas Horn) care de fapt este actorul principal. Poate pentru ca inca nu e actor, are numai15 ani. Daca Cinemagia l-a ignorat il gasiti pe alte site-uri de profil. Vizionare palcuta. Meritavazut.
Britanicul Daldry nu filmeaza foarte des, e doar a patra pelicula din 2000 incoace, dar peliculele sale sunt demne de luat in seama. Omul manifesta puternica inclinatie pentru drame: mai intai a fost "Billy Elliott", un debut deja nominalizat la trei premii Oscar si cu foarte multe alte premii si nominalizari. Apoi a fost "The hours", nu l-am vazut inca dar se vorbeste foarte frumos la adresa lui si nu intamplator. In fine, "The reader" este, dupa parerea celui care scrie, unul dintre cele mai solide filme realizate in ultimii ani. Nici de asta data regizorul britanic nu se dezminte si abordeaza intr-o maniera impresionanta ziua in care America a fost lovita in inima: 11 septembrie 2001. Cel mai bine inteleg acest film aceia care au fost implicati in mari tragedii familiale si aceia care au nu numai cord, ci si inima. Vedetele Tom Hanks si Sandra Bullock sunt puse in umbra de… citeşte
Un film pe care il recomand.Totul e sa ai starea de a il urmari deoarece este un film profund care necesita o anume dispozitie pt. vizionare.Aviz amatorilor de filme "usoare" s-ar pute sa va plictisiti.Am avut senzatia ca citesc o carte de Kafka .Oricum foarte bun filmul.O surpriza placuta in puzderia de filme de duzina.
Nu inteleg cum poti sa iei o drama si s-o transformi in alta drama .. doar de dragul regasirii unui copil .. si sa ne para rau de un om .. dintre 3000 pierduti in WTC .. sau sa ne arate cat de grozav si inteligent era el ca persoana respectiv tata .. Grozava poate sa fie si o femeie de la magazinul de paine .. pierdere de timp .. nicio lacrima .. Trist dar nu indeajuns de mult .. cliseic ? Da din pacate .. sper sa se epuizeze subiectele astea de filme .. care graviteaza in jurul celor intamplate pe 9/11
Nu poti prinde in durata unui film drama miilor de oameni care au pierdut pe cineva in acea zi. Gandeste-te ca aici vezi nu numai drama copilului ci si pe a sotiei, mamei si tatalui victimei. Chiar daca aparitiile lor sunt scurte, unele sunt dramatice. Cat despre renuntat la subiectul 9/11- nu cred ca se va intampla acest lucru din motive expuse de mine mai jos.
Un film destul de interesant, care prezinta una din multitudinea de povesti dramatice din vietile oamenilor ce au trait evenimantele de la 9/11. Filmul este destul de greu de digerat daca nu ai dispozitia necesara sa il vezi, caci nu este unul la care sa te ralaxezi in timp ce il vizionezi, ci dimpotriva, iar personajul interpretat de copil, accentueaza starea de disconfort. Relatia dintre personaje este foarte bine construita si redata. Un film pe care il recomand celor ce nu cauta sa se destinda in timp ce il vizioneaza, ci celor care cauta un film emotionant si mai profund. Oricum, sper sa se termine odata cu filmele ce au ca subiect intamplarile de la 9/11.
Nu cred ca se va renunta vreodata la filmele care redau partial sau total intamplari din acea fatidica zi a americanilor. Acest eveniment trebuie reimprospatat si reintiparit ( in cazul in care este dat uitarii ) in mintea tuturor, prin diferite mijloace ( drame, documentare etc ), pentru a nu uita niciodata de "pericolul" ( regizat dpmdv ) ce ne paste pe toti si la care sa reactionam ori de cate ori ni se cere, de catre cei care conduc aceasta lume.
Suferinta unui copil, fie ea transpusa si intr-un mod frumos, ca in acest film, te atinge mai repede decat un documentar bine facut si transmis pe CNN.
Cei doi actori, Bullock si Hanks, nu fac decat sa dea greutate acestui film. Aparitiile lor sunt scurte , dar pe tot parcursul filmului.
DPMDV un film de nota 7. Bun de vazut.
Bafta all!
In general ma cam deranjeaza exploatarea sentimentala pe care o fac Americanii cand vine vorba de 11 Septembrie, tare le place sa atraga atentia si mila tuturor pentru tragedia asta, ca si cum n-ar muri, in PE ZI, cam tot atatia copii de foame prin Africa. DAR filmul a reusit, cel putin din punctul meu de vedere, sa evite chestia asta.
Baietelul mi-a placut! Poate m-am identificat eu cu el un pic cam mult, am tendinta sa reactionez cam la fel fata de oameni, si cand eram mica imi placea si mie sa fac harti si sa categorisesc chestii asemenea lui. Mi-a parut asa de rau de el, ca a trebuit sa traiasca cu o asemenea trauma. Ar fi distrus un adult, nici nu pot sa-mi inchipui prin ce-a trecut saracul copil. Cand mama a gasit caietul cu desenul in care barbatul pe care el si l-a inchipuit ca fiind tatal sau "zburand" inapoi in turn mi-au dat lacrimile.
Carte este putin cam pretentioasa pentru genul lui. A incercat parca o copie destul de infidela a zgmotului si furia de faulkner.
Sunt curios cum va fi filmul, insa dupa note 6.2 imdb si 46% Rotten, cred ca va fi o dezamagire.
Este adevarat ca in carte sunt date mult mult mai multe detalii si chiar e un pic diferita povestea, dar filmul e incredibil de reusit. E o drama fantastica, te tine cu lacrimile in ochi pe tot parcursul actiunii. Felul in care joaca Thomas Horn (care are doar 15 ani) te face sa intelegi exact ce ar putea sa simta un copil in situatia lui. Un film absolut exceptional, actori foarte buni si o coloana sonora simpla, dar grandioasa. Must See!!
un film care necesita multa atentie si rabdare, pentru a-l intelege. de vazut cand sunteti calmi, odihniti si aveti timp sa-l "rumegati". merita vazut.
Nu va impiedicati doar de 9/11, ca nu este strict despre asta toata povestea: evenimentul acela creeaza contextul derularii subiectului, dar filmul este in realitate despre pierdere si regasire.
Am trecut multi dintre noi prin situatia de a pierde persoane dragi, apropiate, cind simti ca nimic nu mai conteaza, totul s-a sfirsit si ca nu mai poti continua. Despre asta este vorba - coping-ul fiecaruia cu o realitate din care s-a pierdut ceva, o parte esentiala si vitala (in cazul de fata mai ales ca e vorba de un copil in plina dezvoltare si cu tulburari psiho-emotionale).
Este intr-adevar un film deosebit, sensibil si cu raspunsuri la intrebari pe care nu toti am gasit momentul potrivit sa ni le punem.
"Extrem de tare si incredibil de aproape" este filmul care m-a facut sa traiesc cele mai puternice emotii in 2011. Inspirat dupa romanul cu acelasi titlui al lui Jonathan Safran Foer, filmul spune povestea lui Oskar, un baietel al carui tata si-a pierdut viata in atentatul terorist de la 11 septembrie 2001. Desi se bucura de un context dramatic, filmului i se mai adauga si drama traita de pusti, simbolizata de aventura in care se imbarca dupa ce gaseste un plic in care se afla o cheie. Regizorul Stephen Daldry pune foarte mare accent pe relatia tata-fiu, o relatie foarte stransa si cu asta castiga atentia publicului. Din distributie fac parte doi mari actori, laureati cu Oscar, Tom Hanks si Sandra Bullock si sa nu uitam si de pustiul foarte talentat Thomas Horn.
De-a lungul timpului s-au realizat foarte multe filme inspirate de acest tragic eveniment, dupa cum foarte bine stim,… citeşte