Ferrari

(2023)

Ferrari

Poster Ferrari Postere Ferrari

Sinopsis Ferrari

Mai mult
Ferrari trl 2

Este vara anului 1957. Dincolo de spectacolul de Formula 1, fostul pilot, Enzo Ferrari, este în plină criză. Acum zece ani, împreună cu soția sa, Laura, a construit o fabrică de la zero, aflată la momentul actual în pragul falimentului. Căsnicia lor volatilă a fost afectată de moartea unuia dintre fii, Dino, cu un an mai devreme, și de acceptarea relației celui de-al doilea fiu, Piero, cu Lina Lardi. Între timp, pasiunea sa pentru victorie îl determină să mizeze pe o singură cursă periculoasă de 1.000 de mile…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5

Caseta tehnică

AKA

  • Enzo Ferrari

Produs de

Forward Pass, Storyteller Productions

Distribuitorul international

STX Entertainment

Distribuit in Romania de

Vertical Entertainment

Box office Ferrari

Weekend premieră (01.01.2024)
  • Loc 4
  • Spectatori 21.615
  • Încasări (RON) 671.673,86
Total
  • Spectatori 71.648
  • Încasări (RON) 2.051.128,10
  • Încasări (USD) 449.829,88

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mihaigeniu pe 28 Decembrie 2023 13:12
Non actorul Adam Driver..................... Te minunezi cum primește atâtea roluri și e la fel de mediocru in toate
5 5
loryme pe 28 ianuarie 2024 08:19
Nici pe mine nu mă impresionează . Se vrea mare actor de compoziție dar este același Adam Driver neimplicat în fiecare rol pe care îl primește. În fiecare rol mi se pare complet detașat de personajul pe care îl interpretează. Actingul lui este, în opinia mea, impersonal și nu are nimic exceptional, sau cel puțin mie nu-mi transmite nici o emoție.
R_Afc pe 03 Ianuarie 2024 10:02
Fier vechi
Cînd Penélope Cruz este distribuită în rol secundar, aproape de fiecare dată devine personajul principal, iar asta se întîmplă cînd protagonistul nu se ridică la valoarea actoricească a madrilenei. Sigur va obține o nominalizare la Oscar pentru interpretarea Laurei Ferrari. Prestația ei salvează într-o oarecare măsură filmul și reprezintă singurul motiv pentru care merită văzut. Ea este singura persoană care sună credibil ca italiancă. Deprimarea, viclenia, inteligența, gelozia și dorința sînt interpretate cu multă naturalețe, devorînd pe oricine și orice îi iese în cale. Rolul soției lui Ferrari, care se îneacă în chinurile durerii din cauza copilului pierdut și a soțului muieratic, este interpretat excelent, departe de bujiile, pistoanele și pneurile lumii superficiale ale automobilismului.

Ochelarii de soare stau bine pe nasul lui… citeşte

3 6
diablo85 pe 29 Decembrie 2023 22:53
Cine vrea 2 ore de curse si adrenalina ii recomand Rush sau nemuritorul clasic Grand Prix.
Ferrari este despre Enzo Ferrari si lupta lui de supravietuire atat in plan personal cat si profesional spre sfarsitul anilor 50. Eu zic ca Michael Mann, cu ajutorul echipei cu care a lucrat, a reusit sa redea atmosfera sumbra din acea perioada a curselor de masini, cand fatalitatile erau prezente aproape la orice cursa, chiar si antrenament. Cine nu crede ar trebui sa caute clipuri din anii 60 cand comentatorii chiar "glumeau" la cursele de F1: "Well, nobody died today / Ei bine, macar nu a murit nimeni azi".
Nota 7.5

2 3
Yaloma pe 22 Ianuarie 2024 18:14
Neasteptat de captivant
Nefiind fan al masinilor de curse, nu ma asteptam sa imi placa atat de mult, incat nici sa nu simt cand au trecut cele 2 ore. Jocul reusit al actorilor, atmosfera realista, emotiile bine exprimate de personaje, te fac sa te contectezi mai usor cu acea epoca, acea lume si sa ai acces la un fragment din viata zbuciumata a celor care au marcat intr-un fel istoria.
1 1
sabinalin pe 22 Ianuarie 2024 08:34
Plusuri: Un film care il are in prim-plan pe Enzo Ferrari n-are cum sa nu aiba succes, dovada si sala pe jumatate plina la mall in ciuda orei ,,matinale,, , mai precis ora 14.00 ( pe vremuri erau sali pline la 9.00 dimineata insa pe atunci nu exista notiunea de concurenta...). Ferrari, scuderia, ,,calutul cabrat,, , o istorie cat se poate de interesanta mai ales pentru aceia care nu-i cunosc amanuntele, cu aceasta ocazie am aflat cine au fost Jean Behra, Eugenio Castelotti si, mai ales, Alfonso de Portago. Spre deosebire de Ridley Scott, care a ratat aproape complet filmul dedicat lui Napoleon, Michael Mann, un alt regizor-veteran al cinematografiei americane, nu-si bate joc de personaj, ni-l prezinta serios pe signor Enzo cu calitatile si cu defectele sale, Se vor fi suparat unii italieni ca Enzo Ferrari nu e interpretat de unul de-al lor insa lui Adam Driver rolul ii iese bine, chiar… citeşte
1 1
maria1408 pe 17 Ianuarie 2024 16:46
…………………………………………….
1 1
user-6314bf7e2b54c pe 14 Ianuarie 2024 19:17
Recomand! Transpunere de clasă prin jocul foarte bun al actorilor.
1 1
Horatiucrisan pe 22 Martie 2024 20:45
Un film biografie, un film pentru pasionații istoriei Căluțului Cabrat. Mașina de curse Ferrari din 1957 a fost numită La Bella și a făcut furori fiind pilotată de Oscar Scarpellini. Nu e un film rău însă e încărcat cu destulă informație inutilă și destul de lung că atare. Preferam sa fie mai concentrat și axat pe cursele și succesele unor piloți.
0 0
zdraveius pe 16 Martie 2024 02:19
Detalii care fac diferenta. Conteza si cum impachetezi povestea, nu?
Nu puteau sa il faca in limba italiana, ca nu avea succes la publicul strain. Si piata americana este importanta, dar in acelasi timp si cu un public analfabet sau atat de mandru de apartenenta la tara incat nu stie, respectiv nu vrea sa citeasca subtititrari.
Asa ca iese un dialog in engleza, cu accent italian, pentru care actorii nevorbitori de italiana se chinuie si prin urmare le iese prost, artificial, necredibil.
Imi aduce aminte de Anna, unde spionii rusi vorbeau numai in engleza cu superiorii lor, la Moscova.

0 0
xerses pe 04 Februarie 2024 13:08
As fi vrut si mai multa emotie in acest film. Dar am gasit interpretari reci, dialoguri care nu te fac sa vibrezi.
0 0
lili22 pe 27 Ianuarie 2024 21:44
Bun. Nu exceptional. Mi-a placut imaginea si jocul actorilor. Penelope Cruz , foarte buna in rol.
0 1
Andrei_Filmagica pe 04 Ianuarie 2024 10:04
Bun
Un film bun ridicat de performanțele actoricești -Adam Driver și Penelope Cruz. Povestea familiei Ferrari cu suișurile și coborâșurile ei te va captiva, dar nu o vei ține mult timp minte, deoarece este statică pe alocuri, asemănătoare cu House of Gucci.
0 3
lavvw pe 28 Decembrie 2023 20:56
Actorul asta va fi noul #1 în industria cinematografica. Bifează toate producțiile mari. Abia așteptăm filmul.
0 3

Spune-ţi părerea despre Ferrari

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Ferrari
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells