Inca din primele scene ale filmului se observa ca acesta va fi foarte bun, in principal prin mentalitatea tipicara a personajului principal, Ove. Acesta, un barbat in varsta de 59 de ani, tocmai trebuie sa isi gaseasca noi lucruri de facut dupa ce a fost recent dat afara de la munca. La deliciul filmului mai contribuie bineinteles si strictetea cu care Ove s-a deprins pe parcursul anilor, de cele mai multe ori aceasta strictete fiind foarte comica pentru spectator. Totul se schimba cand in cartierul care a fost administrat de Ove, apare o familie suedezo-iraniana, protagonista acesteia fiind Parvaneh, o femeie care se ghideaza dupa principii simple, dar care ar fi in stare sa ii dea ordine si unui general de armata. Lucru care bineinteles se intampla cu Ove, batranelul morocanos.
Pe parcursul mai multor scene de sinucidere esuate (aici apare comicul de situatie), ne este… citeşte
O inima marita intr-un om care nu prea a avut momente de bucurie in viata dar a ajutat mai mult decat ar fi facut-o un om fericit....Filmul are un ritm lent, cu o naratiune putin cam posaca.... Nu am gasit nici o urma de comedie, cum ar fi fost incadrat filmul pe acest site.
Am citit romanul si pot spune ca am regasit in film esenta cartii, ceea ce este remarcabil. Aspectele comice din roman, sunt mai putin prezente, accentul se pune pe o poveste de dragoste bine narata , de un personaj ciudat si taciturn, de care nu se poate sa nu atasezi.
mi-a placut si sincera sa fiu nu stiu ce ar mai putea aduce in plus versiune americana?
Filmul este fidel cartii si actorii sunt alesi foarte bine. Mi-ar fi placut ca sfarsitul cartii sa -l regasesc si in film caci era grozav ca spectatorul sa stie, ca un nou Ove se muta in cartier.
O prostie de film, adica te apuci la varsta pensiei sa cresti copiii unor imigranti ca iranianca gravida are chef de sofat.Gazduiesti un homosexual alungat de familie.O poveste pentru naivi.
Tu esti doar o forma de viata nazistoida, pana acum nu eram convins daca sa vizionez acest film sau nu.Dar vazand ce ai scris despre el sunt sigur ca daca nu e o capodoopera macar e un film despre oameni nu despre nazisti , singurele care te fac pe tine sa ai orgasm.
Cu toate că am descoperit târziu această bijuterie de film,l-am savurat cu nesaț,mi-a mers direct la inimă. Atinge niște resorturi nebănuite și te poartă în lumea lui Ove,ajungând să empatizezi cu el. Excelenți actorii,foarte credibili, totul funcționează perfect. Cu stupoare am aflat că tocmai s-a lansat un remake american,cu Tom Hanks în rolul Ove,de fapt Otto. Am curaj să pariez oricât că nu se va ridica la nivelul lui Ove,nu poți să mai aduci nimic nou,nimic mai bun.
,, As good as it gets,, , ,,Living,, , ,,Stanno tutti bene,,. Sunt cele trei filme care mi-au venit in minte in timpul si dupa incheierea vizionarii. Pentru ca personajul principal, barbatul pe nume Ove, are cate ceva din Melvin Udall, din Williams si din Matteo Scuro. Ove, barbatul a carui viata pare sa fi intrat intr-un impas fara sfarsit, barbatul care, desi n-a implinit inca saizeci de ani, pare ca nu-si mai gaseste locul intr-o lume care nu mai corespunde principiilor sale, o lume pe care n-o mai intelege. Ove, cel care are in plus fata de susamintitii raceala tipica Nordului dar care, sub aceasta raceala, ascunde o adevarata furtuna de sentimente.
N-am citit inca nimic de Fredrick Backman, un scriitor suedez inca foarte tanar ( are in prezent doar 43 de ani) cel care a dat lovitura acum mai bine deceniu cu romanul ,,Un barbat pe nume Ove,, si care ulterior… citeşte