El abrazo de la serpiente

(2015)

Îmbrățișarea șarpelui

Poster El abrazo de la serpiente Postere El abrazo de la serpiente

Sinopsis El abrazo de la serpiente

Embrace of the Serpent

Povestea relatiei dintre Karamakate, un saman amazonian si doi oameni de stiinta, care au lucrat impreuna timp de 40 de ani, pentru a gasi o planta sacra si vindecatoare. 

A contribuit la sinopsis-ul filmului: anca_daniela_spataru
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
O nominalizare Oscar, o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Embrace of the Serpent

Produs de

Buffalo Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Oscilloscope Pictures

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
klute pe 08 Noiembrie 2016 00:49
E binevenit acest film, cu acțiunea plasată în jungla amazoniană, în care viermuiala văzutelor este geometrizată prin folosirea neașteptată a alb-negrului auster, prin relațiile de similitudine și contrast dintre cele două fire narative, dar și prin suprapunerea planurilor temporale sau indicarea triplei corespondențe dintre Calea Lactee, un Anaconda mitic și fluviul Amazon - pe cînd, invers, la polul opus, geometria nevăzutelor începe să prindă viață și culoare în timpul fără de timp al unui voiaj psihedelic.
7 2
razvanniculescu56_gmail_com pe 30 august 2017 16:39
Crezi ca a inteles cineva ceva ? Ce va place sa va bagati in seama.
Cretzulynne pe 27 Iunie 2016 23:52
Fiindca lumea este mare si noi, oamenii, suntem infinitezimali
Intr-un fel sau altul, acest film imi aduce aminte de "Dead Man" (1995) - ambele sunt alb-negru, filozofice si folosesc subiectul calatoriei pentru aflarea unor adevaruri fundamentale. Plin de spiritualitate si te ajuta sa ai mici revelatii.
Recomand!

2 2
Smrs pe 28 Iulie 2021 14:38
Mediocru
Un film simplu, realizat corect, care nici nu te mișcă cu ceva și nici nu te dezamăgește..păstrându-ți interesul pe tot parcursul. Cu toate acestea, media de pe cele două platforme e cam mare, acesta fiind și motivul pentru care l-am vizionat. Acțiunea începe promițator, bazată pe cercetarea reală a lui Theodore von Mortius, însă o dă în nimic concret apoi.. Se petrece în paralel cu cele două perioade ale căror punct comun e același indian. Al doilea cercetător care vine să găsească planta minune este împins de la spate fix de scrierile și decoperirile vechi ale predecesorului și totul se transformă într-un soi de spiritualitate șamană atinsă prin numeroase expresii metaforice date realității și unor viețuitoare (de unde și titlul) dar mai ales prin cele mai puternice droguri psihotropice. Mi se pare exponențială scena în care cercetătorul… citeşte
1 0
razvanniculescu56_gmail_com pe 30 August 2017 16:46
Cantecul mortilor
Daca puteti face o analiza a titlului optional si/sau puteti dezvolta, atunci sunteti croiti pentru vizionarea filmului. Daca exclamati " Ce tampenie de titlu", nu va uitati la film.
Cam asta e. Aproape 8 pe IMDB e mult prea mult. Zic si eu.

0 3

Spune-ţi părerea despre El abrazo de la serpiente

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu El abrazo de la serpiente
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells