Dom durakov

(2002)

Casa de nebuni

Poster Dom durakov Postere Dom durakov

Sinopsis Dom durakov

Film inspirat dintr-un caz real. In timpul razboiului din Cecenia, pacientii unui spital de psihiatrie sunt prinsi intre doua tabere beligerante. Disperarea ii cuprinde pe sarmanii neajutorati, antrenati fara voia lor in razboi. "Filmul e minunat, nu pentru ca ne arata cum lumea e mai nebuna decat bolnavii dintr-un spital, ci pentru ca se simte in el amaraciunea posibilitatii ca cele doua lumi sa fie egale in nebunie".
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0
2 premii şi o nominalizare Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • House of Fools

Produs de

Bac Films

Distribuitorul international

Argentina Video Home

Țara

Rusia

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mvpsebi pe 09 August 2011 21:45
Ai vazut "One Flew Cuckoo's Nest" si ti'a placut ? Atunci mari sanse sa'ti placa si acesta. Filmul o ia pe scurtatura, daca pot zice asa, si ne trimite direct la fata locului, adica la "casa de nebuni". Un ospiciu cu personaje fel de fel si care mai de care mai interesante, fiecare dintre ele avand "fixurile" lor si fiind interpretate corect, cu momente excelente pe alocuri. Potentialul dramatic al "tovarasilor" actori nu se dezminte, si in general, cand vine vorba de a livra o productie serioasa, cinematografia rusa e pe felie, nu dezamageste.

Sigur ca filmul are si tenta politico-religioasa, cu conflicte etnice si tot tacamul, dar ea trece clar in plan secund, cel putin pt mine altceva e important. Inca de la acel inceput superb, cu trenul "sperantei" calatorind pe intuneric, si continuand pe parcurs cu o faza gen "afara cad boambele! dar nu conteaza, noi curatam podeaua"… citeşte

2 0
aka_papu pe 09 Februarie 2011 10:13
O alegorie impresionanta!
Nu pot sa mai comentez mare lucru pentru ca sinopsisul a spus cam totul in cateva vorbe.
Pot adauga doar ca m-a fascinat enorm scena cu marul - simbol al lumii "cu bune si cu rele" pe care poti "sa-l mananci sau poti sa-l lasi asa cum este".

2 1
lili22 pe 01 Septembrie 2015 18:24
Mi-a placut foarte mult
Poate ca nu e cel mai bun film al regizorului, dar filmele facute in Rusia sunt extrem de valoroase, mult peste ce a realizat Koncealovski in perioada lui de creatie din SUA.Final neasteptat.
0 0

Spune-ţi părerea despre Dom durakov

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells