Filmul este slăbuț , cine nu știe povestea vieții lui D. Cantemir nu prea o poate prinde din acest film.... Ne uităm la el pentru că altul mai bun nu avem... și pt că acolo avem marii noștri dragi actori
Calitatea peliculei este foarte slabă (sau poate așa o fi transpunerea pe digital) și asta respinge instinctiv pe spectator.
p.s. în aceeași perioadă au făcut și sovieticii un film ”Cantemir” la Moldova-film în RSSM
Pentru cei interesati de istorie si nu de actiune, recomandabil !
Un film istoric bun, dar uneori putin plictisitor. Pentru cei care se asteapta la batalii, lupte si mult sange, nu recomand. Merita o nota mare, deja pentru distributie. Repan, Amza Pellea, Rebengiuc, Ioana Bulca, Besoiu ...
Dorinţa de a aniversa tricentenarul naşterii domnitorului şi cărturarului moldovean Dimitrie Cantemir a determinat realizarea a două filme: unul românesc (Cantemir) şi unul sovieto-moldovenesc (Dimitrie Cantemir), după ce încercarea de a realiza o coproducţie fusese respinsă de Mosfilm. Centrat pe personalitatea multilaterală a lui Dimitrie Cantemir, filmul lui Gh. Vitanidis este o încercare (poate puţin forţată) de a arăta valoarea culturală a poporului român şi de a inocula spectatorilor români sentimentul mândriei de neam, arătând că românii nu sunt cu nimic mai prejos de alte naţii.
Filmul este bine gândit, dar suferă evident din lipsa fondurilor ce au impus extinse filmări interioare şi dialoguri prea bogate, rostite uneori prea teatral. Din fericire, interpretarea lui Alexandru Repan este una bună şi evidenţiază spiritul luminat al… citeşte
`` Legea o fac altii , iar tu trebuie sa te supui ! `` zice un trimis de la Istambul . Cine nu se supunea i se taia capul ..
Azi se poarta la fel cu poporul roman , guvernantii alesi in mare parte de munteni si moldoveni , mai multe femei decat barbati .
Acest film este reluat periodic si difuzat online la National 24 Plus in 24 oct 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..
Un film istoric despre domnitorul Dimitrie Cantemir...film se axeaza mai mult pe latura de carturar...si e prima parte a aventuri in care domnitorului ii este furata cartea la care lucra"manuscrisul"in care erau scrise citeva chestii despre imperiul otoman.NOTA 9/10.
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Este un film din seria marilor filme istorice realizate in vremea comunismului si care azi nu se mai pot face nu pentru ca nu am avea mijloacele necesare,azi avem de toate dar nu mai avem valori.Am observat la acest film ca apare obsesiv imaginea bisericii,acest locas sfant in care inaintasii nostrii isi plangeau durerile,azi din pacate ne-am instrainat pana si de biserica.
Calitatea peliculei este foarte slabă (sau poate așa o fi transpunerea pe digital) și asta respinge instinctiv pe spectator.
p.s. în aceeași perioadă au făcut și sovieticii un film ”Cantemir” la Moldova-film în RSSM