e cel mai bun film al lui GIurgiu de pina acum, la egalitate cu "nunti, muzici si casete video". Am inteles ca din toamna incepe filmarile la un film despre un procuror care s-a sinucis prin 2001
Un film foarte bun care te tine in suspans gandindu-te la ce se va intampla. Subiectul a fost real ceea ce il face foarte bun. In prezent uzina este ca dupa razboi (nu a mai ramas absolut nimic). Hotii nu fura doar fierul, ci si sperantele multor romani.
Actori: Monica Birladeanu, Andi Vasluianu, Robinson Stévenin
Genul: comedie, drama
Inca un semn ca cinematografia romaneasca isi recapata statutul de “placuta la vedere” si renunta incet, dar sigur, la stilul filosofic si nu prea al Noului Val Romanesc, marcat de profunzimea searbada si lipsita de consistenta a “ciorbismelor” cu care ne-a obisnuit (si plictisit) in ultimii ani. Filmul Despre oameni si melci nu face parte din categoria “inca un film inspirat de comunism”, desi ... citeşte
Eu l-am vazut acum 30 de ani in varianta 3D la un televizor pe lampi Full Hd marca Diamant.Este absolut exceptional, iar Hormonica joaca absolut demential.
Pentru ca de ceva vreme subiectul e fierbinte, recomand tuturor angajatilor OLTCHIM, sa ocupe salile de cinema sa vada ce-i asteapa, apoi celor de la SNCFR, celor de la TAROM si in general, tuturor angajatilor ultimelor companii care urmeaza sa aduca profit...altora...ma rog, de parca n-am sti ca asa s-au facut toate privatizarile in RO.
Si acum revenind la subiect, adica la filmul de fata - care nu este deloc o comedie in ciuda tentei comice pe care o are - chiar merita vazut, pentru ca are poveste, imagine perfecta, sonor, sonor fratilor impecabil, ceva muzica, text fara abundenta de trivialitati inutile (cu care suntem obisnuiti in filmele RO) si o interpretare foarte buna din partea tuturor implicatilor.
Asadar BRAVOS celor care au facut asa ceva, plecaciune personala, caci MIE mi-a placut mult.
P.S. pentru barbati - evident ca in nota filmului: nu e rau sa va mai… citeşte
Oameni si melci rade cu un ochi si se emotioneaza cu celalalt. Reusita lui vine de undeva de dincolo de povestea jucausa, dar subtirica, din felul deopotriva intepator si detasat in care priveste in urma.
Intors de prin festivaluri cu o caruta de premii stralucitoare care-i certifica indiscutabil valoarea artistica, filmul romanesc se izbeste de raceala propriului sau public. Realitatea ingrozitoare e ca, in vreme ce in alte tari europene filmele locale se bat de la egal la egal cu productiile hollywoodiene, la noi lumea nu se inghesuie sa vada film autohton. In 2011 cel mai bine vandut titlu romanesc a fost Nasa cu aproape 27 de mii de spectatori platitori, o cifra anemica ce-l plaseaza pe un sforaitor loc 83 in topul premierelor anului trecut.
Asa ca Tudor Giurgiu abandoneaza exhibitionismul Legaturilor bolnavicioase si se indreapta spre o comedie cat… citeşte
Marturisesc ca nu am avut rabdare sa citesc tot ce ai scris , dar ceva mi-a atras atentia " Realitatea ingrozitoare e ca, in vreme ce in alte tari europene filmele locale se bat de la egal la egal cu productiile hollywoodiene, la noi lumea nu se inghesuie sa vada film autohton."Indraznesc sa spun ca la ora asta si productiile din Togo si St Kids and Nevis le bat pe cele de la Hollywood din punct de vedere al calitatii:)))P.S. :Am inteles ca te referi la numarul de spectatori , dar am facut si eu o gluma cu mai mult de un sambure de adevar.Oricum la noi problema este ca nu sunt destule cinematografe , ca lumea de obicei trage filmele de pe net ( fapt ce nu e de condamnat din moment ce in 99,5 % din localitati nu e cinematograf deloc , nici bani de film nu sunt). Imi aduc aminte ( nu fara nostalgie ) , cum era coada la cinema pe vremea regretatului ( ceva gen marele zid chinezesc)
Barbatii nu mai poarta camasa alba pe strada inca din anii '60, De ce e atata saracie, realitatea nu era chiar asa de'neagra' in '92. La cabina de recoltare nu era nici macar o chiuveta !
S-a folosit recuzita veche, cine mai avea ceas cu cuc si 'Rapirea din serai' pe pereti, si varul de pe pereti era gen anii '60.Prea multa mizerie pentru un film facut in 2012 cu actiune in 1992. Cine sa se uite la atata mizerie, de ce se exagereaza atata in filmele facute dupa '89 ?
Filmul va rula la Cinematograful Dacia începând de vineri, 21 septembrie și până duminică, 23 septembrie, cu două spectacole pe zi, de la orele 17.00, respectiv 19.00.
Preţul biletului de intrare este 5 lei.
Eu clar merg sa-l vad. Chiar daca nu o sa-mi placa dupa 5 lei nu o sa plang.
de ris nu prea e decit daca citesti ca e comedie si te iei dupa cei din sala. dar in rest e foarte interesant amuzant ancorat in realitate . faptul ca monica nu a vorbit prea mult a fost un cistig pentru film si pentru spectator.
mie mi-a placut. ce mi s-a parut un pic aiurea: geamuri termopan la tot pasul, monitoare LCD, cate-un logan pe ici-colo (cu sau fara prelata). pentru un film a carui actiune se petrece in 93 toate cele enumerate nu-si aveau rostul
Pai cum nu stiai, monitoarele au fost inventate acum 40 de ani, Dacia Logan acum 50 de ani.Ce sa-i faci la un film romanesc.Si mai aud pe altii ca filmele noastre sunt cele mai bune.Atatea greseli.
Un film care daca ar fi fost facut pe vremea comunismului , ar fi putut fi considerat un film de propaganda anticapitalista
Am vazut filmul , dupa 6 ani de pauza la cinema ( din care 5 ani jumatate din cauza de renovare de cinematograf , da atat a durat sa renoveze cinematograful din Focsani , si sa va spun drept , la cat a durat sa-l renoveze ma asteptam sa fie cel putin scaune de platina , balustrade de aur si ecran pavoazat cu , cristale Svarovsky , cand colo doar mai putine scaune ) experienta pe care nu cred sa o repet prea curand intrucat era foarte frig in sala , si sonorizarea era foarte proasta.Filmul insa mi-a placut foarte mult. Putini stiu ( nimeni nu a scris , doar daca o fi amintit pitbull ceva in epopeea lui pe care nu am avut rabdare sa o citesc) ca filmul este inspirat dintr-un fapt cat se poate de real.Nu e aproape deloc fictiune in el. .Filmul poate fi vazut de toata lumea ca entretainment , dar are si multe poante foarte subtile care nu sunt pentru oricine.Jocul actorilor : Dorel Visan… citeşte
Numai daca esti ungur sau chiar nu ai treaba cu trecutul si prezentul acestei tarisoare poti spune ca acest film este slab. Dupa parerea mea este unul dintre cele mai bune filme facute dupa 90 . Arata adevarul care practic a distrus toata industria in Romania.Acuma majoritatea credem ca o sa ne salveze Europa care defapt ne calareste tot mai mult.Majoritatea firmelor straine care se deschid in Romania se deschid pentru ca e mana de lucru ieftina.Tocmai de aceea ne-au facut sa ne vindem fabricile ca sa poata sa ne exploateze ei forta de munca cat se poate de bine si de ieftin.
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Numai daca esti ungur sau chiar nu ai treaba cu trecutul si prezentul acestei tarisoare poti spune ca acest film este slab. Dupa parerea mea este unul dintre cele mai bune filme facute dupa 90 . Arata adevarul care practic a distrus toata industria in Romania.Acuma majoritatea credem ca o sa ne salveze Europa care defapt ne calareste tot mai mult.Majoritatea firmelor straine care se deschid in Romania se deschid pentru ca e mana de lucru ieftina.Tocmai de aceea ne-au facut sa ne vindem fabricile ca sa poata sa ne exploateze ei forta de munca cat se poate de bine si de ieftin.
Scena cea mai buna e deplasarea la Bucuresti.
Scenariul nu era rau, dar insuficient finisat.
Actorii buni, cu exceptia Monicutei care se chinuie intr-un rol in care alta actrita facea un rol mare.Pare ca s-a inventat un rol unde sa faca si ea fata.Andreea Bibiri a fost extraordinara, pacat ca rolul ei a fost mic.Ideea de a distribui o vedetuta facuta de un patron ca sa creasca audienta filmului e total gresita.
Nu e nici prima, nici ultima oara in cinematografia romanesasca, poate chiar in cea europeana: desi se rade foarte mult si in hohote acest film NU este o comedie. Capitalismul in varianta romaneasca a nascut prea multi monstri iar pelicula capata o incarcatura emotionala si mai mare daca tinem cont de ceea ce s-a intamplat recent cu una dintre ultimele redute ale economiei autohtone, Oltchimul valcean. Da, nu ne-am vandut intreaga tara dupa revolutie, am vandut-o pe bucati si in schimbul a treizeci de arginti ca sa ne luam patru ori patru si vuitoane pentru a parveni ca asa se intampla cu taranul ajuns imparat. Inca un rol important pentru Andi Vasluianu, bun ca de obicei, am ajuns sa-l vedem in aproape toate filmele din ultimii ani... Monica Barladeanu confirma impresia buna spre foarte buna lasata in Francesca in vreme ce Andreea Bibiri e stearsa asa cum ii cere rolul. Inca un ticalos… citeşte
Tot vad pe aici la comentarii ''un film bun , un film extraordinar s.a.m.d...Probabil din cauza filmelor foarte proaste facute de romani in ultimii ani si premiate de tot felul de mahniti la Cannes sau in alte parti. Eu ma rezum sa dau un 6 cu indulgenta si sa spun ca este un film bunicel. Vad aici 9...10...fratilor, nu e Razboiul Stelelor...potoliti-va!
la inceput nu am stiut la ce sa ma astept; insa pan' la final m-a surprins si nici nu stiu cum a trecut, m-a captivat si nu mi-am dat seama deloc interesant
Inca mai sper ca filmul romanesc, mai ales din generatia regizorilor si a actorilor tineri, nu a atins limita maxima. Sper ca voi vedea si un film bun.
Despre acesta, am auzit la tv ca s-a acordat o atentie deosebita la detalii, actiunea filmului fiind plasata in 1992. La prima (si singura) vizionare, am gasit cateva nepotriviri, ceea ce ma duce cu gandul la atentia acordata la detalii.
Regizorii astia fac filme pentru ca se plictisesc, pentru ca au buget si trebuie topit sau vor sa ramana in istoria cinematografiei cu un produs de calitate?
- acasa la director, la baie, robinet cu bila (min. 19:39) aparute si la noi, muritorii de rand, cu mult mai tarziu (exceptand anumite hoteluri)
- reclama la tv cu numar de telefon 2305644 (min. 23:06), centrala digitala (introduse mult dupa 1992)
- dupa vizita francezilor la scoala, urmatoarele cadre sunt filmate… citeşte
Bravo pentru comentariu. A surprinde la un film astfel de lucuri (gafe) da dovada ca l-ai urmarit cu mare atentie. Asta in cazul in care nu le-ai copiat de undeva si sunt descoperirile altuia (altora).
Pantaleon
Observatiile imi aprtin. Inca astept un film romanesc care sa ma surprinda placut. Cu cateva exceptii, ce s-a realizat in ultimii ani sunt, din punctual meu de vedere, o mizerie.
Subiectul este foarte la indemana, scenariul foarte slab iar interpretarile mediocre, dupa lipsa transmiterii de sensibilitate ,de sentimente imi pare mai mult un film documentar fara nimic spectaculos si atractiv.
Ma te iubesc ma,in seara asta nu pot, lucrez pentru export
Nu credeam ca o sa imi placa acest film dar ma bucur ca am reusit sa il vad.Nu sunt un fan al filmelor romanesti dar imi dau cu parerea daca mi-a placut un film sau nu iar acest film a fost unul bun care are si unele faze mai comice si asta mi-a placut la el cum a reusit regizorul sa faca ca filmul sa fie comic intr-un moment dramatic iar citatul de la sfarsitul filmului este unul magnific scris de Emil Cioran:Traieste eternitatea traind in fiecare zi.Ofer nota 7 acestui film si le recomand persoanelor care iubesc filmele romanesti si celor care stiu ce este un film bun.
Un subiect bun, actorii au jucat bine, mi-a placut......dar:
Actiunea se petrece in 1992
1. Dacia cu zambetul lui Iliescu a aparut in 1998
2. Modelul acela de ARO expus acolo in fabrica visiniu a fost fabricat dupa 1995
3. In cabinet la doctorita erau jaluzele verticale (clar nu existau atunci)
4. Scaunele din sala de asteptare nu erau nici alea de pe atunci
5. La sfarsitul filmului intra in curtea aceea.... pe poarta era o placuta cu numarul 20 - tipul acela de placute a aparut dupa 2000
6. In 1992 un muncitor avea televizor color cu telecomanda?
7. Numarul de telefon al clinicii era ceva de genul 230.xx.xx, atunci numerele de telefon erau formate din 6 cifre doar.
Bun. Surprinde foarte bine atmosfera din mediul muncitoresc, bascalia, hazul de necaz, snobismul, atitudinea refractara si neincrederea in ideile noi cu care vine George, si disperarea din final care ii mana pe toti la Bucuresti.
Deci acest film este o superbitate.Fantastic este putin spus.Cred ca este lejer in primele 10 filme ale acestul secol.L-am vazut la cinema si abia am gasit bilet.Mi-au trebuit vreo 5 luni sa fac rost de bilet si nu am gasit.Noroc ca am gasit la niste bisnitari, care mi-au vandut biletul cu 2000 de euro.Am pastrat biletul ca amintire si ca poate cineva va vrea sa il cumpere.Pret 500000 de yeni japonezi, usor negociabil,
Sunt un fan al filmelor romanesti. Cu precadere al celor de dupa 1989. Cenzura si limbajul de lemn din vremea comunista nu mi-au starnit niciodata nici cea mai mica emotie. Glorificari mincinoase, replici date in rafale, fara suflu, fara sentiment,lipsa realismului etc. Dupa Revolutie s-au facut destule filme romanesti slabe. Acesta nu e unul dintre ele. Acest film are tot ce trebuie ca sa se faca placut: o poveste cursiva, actori buni, scenariul bine scris, regia pe masura si multa dezinvoltura in exprimarile personajelor. Caregoric, nu e o capodopera. Nu stiu nici macar daca e o comedie. Dar, cel putin, nu e o drama, care sa incerce sa-ti aduca in fata ochilor o atmosfera urata si cenusie. Nu poti fi partas la suferinta personajelor pentru ca ele nu te lasa, prin modul lor de a se purta. E o poveste frumoasa si bine jucata, departe de sumbrele Dupa dealuri, Politist, adjectiv, Moartea… citeşte
L-am revazut saptamana trecuta, la ProCinema. Raman la aceleasi pareri pe care le-am scris in martie 2013, Si as mai adauga ca este, dupa parerea mea, cea mai buna tragi-comedie romaneasca de la Filantropica incoace.
okish