O lălăială fără legătură prea clară cu sistemul juridic.
Fiecare funcție juridică are partea ei de interpretare judiciară, fără a se ajunge la un rezultat clar.
Poate fi luat în considerare doar ca model de lucru pentru studenții Facultății de justiție.
Nu poate fi considerat film artistic, doar documentar.
Atunci când îl ai în film pe Emilian Oprea și într-un rol principal, filmul nu are cum să nu fie unul reușit. "De ce eu?" este un film manifest, o revoltă ecranizată a unei jungle juridice post decembriste în care lucrurile se fac altfel în această țară fără stăpân...
Filmul e prost, dar e ceva normal ținând cont că are 4 nominalizări Gopo. Eu cred că premiile Gopo sunt un fel de Zmeura românească! Dacă Cosmin742 000 a zis că e bun, mă așteptam la o tâmpenie cu pretenții și chiar așa este.
Un film bun, realist,tragic.... Reflecta CORUPTIA care este in tara noastra... si in acelasi timp prezinta conflictul interior al regretatului procuror.
Mi-a placut cum a interpretation actorul principal(Emilian Oprea) nu am nimic de obiectat la adresa acesruia, este un actor talentat! Felicitari intregi echipe!
Eram procuror la vremea intamplarilor. Vremuri de cosmar pentru slujitorii justitiei in regimul Nastase-Iliescu. Sinuciderea tanarului coleg ne-a demoralizat, dar nu ne-a luat prin surprindere.
am observat o problema astia au renault laguna 2 dar din cat imi aduc eu aminte nu aparuse cand turcescu erea la tvr sau astia mai foloseau caramizile alea de telefoane . in rest nui rau>>>
oricum ar fi povestea asta e un film.
noua aici ne place sa credem ca avem actori, avem impresia ca avem foste glorii si viitoare vedete, as vrea si eu sa am impresii de genul. De o consistenta indoielnica si nu vorbesc doar de acting, problema e veche si se trateaza (se trateaza?) greu. Regia e groaznica, montajul..nu inteleg de ce atatea cadre taiate atat de brusc, incepute de nicaieri si terminate..la dracu, neterminate. Secventele astea legate haotic, inestetice, grabite, trase de par, de cap, de picioare..
Intr-un film cu pretentii, chiar daca nu cred ca le proclama nimeni, cel mai bine iese in evidenta..Sore Mihalache. Serios, e singura fiinta, singurul contur de pixeli ce are sens, ce e natural, ce pare ca stie ce face. Sore Mihalache ba..
Un film romanesc bunicel despre un caz real,dar mai trebuia un pic lucrat la cateva aspecte,oricum ne arata inca odata ,o mica parte a coruptiei in care traim in Romania !Il recomand tuturor !Jocul actorilor ,a fost bun !
Filmul este un semnal de alarma pentru tinerii care nu sunt lasati sa profeseze in Romania, si unii dintre ei decid sa se sinucida din nefericire . Este un film dramatic, dar sec . ii dau nota 8 .
P.S : Se putea si mai bine !
Eu zic că filmul este foarte bun! Sigur că au existat și critici la adresa sa (poate pe drept întemeiate), însă per total eu cred că reproduce acel caz real despre care este vorba!
Este un film, și mai ales un proiect românesc care cred că merită cel puțin văzut!
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
4 luni, 3 saptamâni si 2 zile (2007) sau Despre oameni si Melci (2012), acum De ce eu (2015). Filme a caror actiune se intampla cu multi ani in urma, inainte de revolutie, in 1992, respectiv 2002. Pentru criticii si publicul strain, povesti despre Romania. Pentru publicul care nu este din Bucuresti, pot trece fara probleme....
Ochiul meu insa a vazut detalii care nu aveau ce sa caute acolo. Masini care au ca an de fabricatie mult dupa perioada in care este plasata actiunea filmelor, reclame, geamuri cu tamplarie pvc, jaluzele verticale, cladiri noi, panouri, terase, telefoane mobile. Iertat sa-mi fie, astea sunt filme facute doar ca sa fie? Ce regizor e ala care nu da doi bani pe detalii, mai ales cand filmarile se desfasoara pe strada? Vad Dacii Logan (aparute pe piata in 2004), vad tramvaie cu usi glisante, vad si alte masini noi, vad si nu apreciez ca vad.
Regizorii… citeşte
Felicitari ! Eu am ramas pana la minutul 50, pierdere de timp. Foarte buna cronica lui Cristian Tudor Popescu http://www.stiripesurse.ro/ctp-critici-dure-pentru-filmul-de-ce-eu-cum-sunt-sco-i-psd-i-victor-ponta-din-joc_948604.html
Anul 2002. Un procuror mişcă preşul care nu trebuie. Rezultatul? Procurorul se sinucide, iar mutarea preşului aduce în atenţia opiniei publice resturi de adevăr.
Anul 2015. Apare un film inspirat de acest caz. "De ce eu?" ridică preşul pentru tine, ca spectator, dar tu decizi ceea ce vrei să vezi şi să înţelegi. Te poţi raporta la acest caz ca la unul singular sau poţi vedea cum pânza de păianjen are şanse de a se extinde asupra oricărui sistem.
Pe de-o parte, îl avem pe tânărul procuror, prins între o carieră de succes şi o viaţă contrară normelor pe care cariera i le impune. Intră în acest joc în aparenta postură a omului care mută, dar devine el însuşi un pion. Previzibil sau nu, modul său de a trăi devine propriul inamic, iar cele două lumi contrastante în care trăieşte încep să se amestece.
Filmul are momente când îți dă impresia că te uiți la „Ochii din umbră”, o telenovelă...încă momente prelungite. Momente proaste sunt și cu sunetul, din cauze sunetului de fundal nu se înțelege deloc dialogul.
Dupa aproximativ 1,5 ore chiar nu am mai avut răbdare. Am dat 8lei pe o bucată de hârtie, atât.
O studenta a asistentului universitar Panait Cristian a carei moarte este prezentata in acest film , Veronica Dondash din Braila , project manager la o firma de IT , intrun orasel de langa Toronto Canada , zicea ca nu este adevarat ca studentii nu au fost lasati sa intre in facultate atunci cand a murit , asa cum este prezentat in acest film .. Defapt au intrat si au gasit pe catedra lumanari si o poza a lui . Ea nu credea ca sar fi sinucis voluntar , mai ales ca Panait avea un duhovnic , era crestin ordox practicant si in religia ortodoxa e un pacat capital sinuciderea .. Nu era trist inainte sa moara si toti studentii banuiesc ca a fost aruncat de la balcon .. In dosar scrie ca i sar fi gasit substante fi fost drogat ..
Datorita acestei sinucederi suspecte nu a vrut sa se faca avocata ca sa nu fie nevoite sa isi apere clientul , iar procuroare nu mai vroia sa se faca ..
Romania - tara stampilelor sau teoria sirului indian
Film inspirat din fapte reale... Inspirat? Doar atat? Toata actiunea nu este nici pe departe doar fictiune pe marginea corputiei ce macina Romania de 25 de ani. Perioada in care se presupune ca institutiile statului de drept (D-zeule, cate clisee gaunoase au reusit politicienii astia sa ne bage in cap!) ar fi trebuit sa-si faca treaba...
Cei mai multi dintre spectatori asociaza filmul cu celebrul caz al procurorului Panait pentru ca regizorul foloseste niste ancore de real (asa cum le-a denumit Cristian Tudor Popescu) menite sa induca sentimentul realitatii. De parca aveam nevoie de asa ceva cu toata mediatizata lupta anticorputie din ultimii ani...
Nu cred ca cineva ar putea sa nege meritele filmului: pornind de la timing-ul lansarii pe piata, trecand prin toate etapele creatiei (scenariu, imagine, coloana sonora), totul e realizat respectand pilonii unui thriller… citeşte
Fiecare funcție juridică are partea ei de interpretare judiciară, fără a se ajunge la un rezultat clar.
Poate fi luat în considerare doar ca model de lucru pentru studenții Facultății de justiție.
Nu poate fi considerat film artistic, doar documentar.