Dl Naghi si dl. Horvath (sa fie o intamplare?) se pare ca nu descoperisera fineturile peliculei Orwo, spre deosebire de dl. Pintilie.. Doi pseudo-unguri sa faca mai mult decat un roman adevarat? Aici cred ca Da. Filmul de pe vremea lui Ghitza Dej va supravietui, lucru care nu-l prea cred despre filmul celebru doar prin idiosincrazia pentru el a lui Leana, Pingelica & Comp. (care mi se pare normala, doar ei au dat banu' si pe vremea aia nu era OPC..).
Carnatarii isi dau cu parerea despre carnati. Filmuletul despre care vorbesti tu e "simpaticut" dar mult prea fumat. Al lui Pintilie nu, cel putin deocamdata.
http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=35&start=0&hist=0
1
3
Tanase Andrei
pe 20 Februarie 2005 15:40
cum pot califica ceva ce nu am vazut?
vreau sa vad piesa de teatru!
Este vorba despre una din cele mai bune cantarete de asa zisa "muzica usoara" Aida MOGA nu Muga.Pacat ca nu este mai mult difuzata.Filmul,Excelent.Acum vad filme realizate in genul anilor 1960 despre societatea romaneasca dinainte de 1944.Pacat ca se face aceeasi greseala!
pentru perioada aia e un film foarte bun...cu actori romani care nu au urmasi in timpurile noastre...nu prea mai sunt asa buni actorii din romania...merita vazut...nota 8 cu felicitari:D
Mi-a placut pentru ca este o comedie bazata pe realismul acelor vremuri. Este o diferenta dintre aceasta comedie si altele care nu sunt decat niste glume aruncate la intamplare.
O piesa de moravuri a lui Ion Luca Caragiale intr-o interpretare de aur a trio-ului cinematografiei romanesti: Grigore Vasiliu-Birlic, Alexandru Giugaru, Ion Lucian.
"D'ale Carnavalului" este o buna dramatizare umoristica, inspirata din lucrarile lui Caragiale, cu intamplari si sentimente traite acum un secol si mai bine, de catre personaje puse in valoare de actori precum, Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic sau Ion Lucian.
"Pianistul" din acest film este interpretat de către actorul Mircea Constantinescu, absolvent al Conservatorului de Artă din Bucureşti (promoţia 1928).
- născut: 18.12.1904 la Râmnicu Sărat (Buzău)
- decedat: 06.03.1972 la Bucureşti
Varianta inițială a ecranizări piesei lui Ion Luca Caragiale. Mult mai bună decât varianta ulterioară intitulată "De ce trag clopotele, Mitică?". Proștii de americani, dacă fac un remake, îl fac de obicei mai bun decât anteriorul. În România se întâmplă taman invers, îl facem mai prost decât înainte.