Un film pe care il recomand de vizionat. Distributia faina, regia fara cusur, film facut de actori, triller fara efecte si CGI-uri, doar joc actoricesc 100%. Subiectul fain, trairi diverse de-a lungul filmului, chiar fain. Chiar daca subiectul este alegerea Papei, se poate extrapola si la viata de zi cu zi, cu trairi contradictorii cu cainta si certiudini, cu oameni supusi greselii si cu oameni avizi de putere. Recomand. Zile faine.
E bună toleranța până acolo când nu îți mai e frică să spui că un lucru e rău, că amenință valorile şi sacrificiile strămoșilor care au luptat sa avem bunuri si sa fim liberi în țara noastră. Biserica e datoare sa păstreze învățătura lăsată de Hristos!
Adevărul nu e divizibil si oamenii trebuie sa se raporteze la adevar, nicidecum invers!! Catolicii încearcă Agiornamento (compromisul) pentru a nu-și pierde popularitatea, dar orice negociere care ignoră istoria si efortul predecesorilor pentru dobandirea libertății, vor ajunge sa aleagă orbește, in frică și constrângeri.
Foarte bun și interesant filmul ,a trecut foarte repede cele 2 ore ,al doilea film cu nominalizări la globul de aur care îl văd,și nu ma dezamăgit ,a meritat timpul .,finalul neașteptat surprinzător .Recomand ,se merita macar o vizionare și continui cu filmele nominalizate sa le vad
Biserica Catolica. Ambitie, lacomie, ura, lupta pentru putere. Lupta pentru a deveni unul dintre cei mai influenti si mai puternici oameni ai lumii. Lupta intre vechi si nou, intre progresism si traditionalism. O lupta in care aproape totul e permis, in care loviturile sub centura sunt la ordinea zilei. Ce legatura au toate acestea cu ceea ce a predicat Fiul lui Dumnezeu ? ,,Sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa,,. Si totusi papa ,,cu-a lui trei coroane,, continua sa exercite o influenta enorma in lumea in care traim. Si asa va fi si in continuare in ciuda faptului ca dezvaluirile despre putreziciunile ce se intampla in sanul Bisericii Catolice n-au cum sa-i faca bine acesteia.
Foarte bun thriller politic, facut dupa toate regulile artei. Din punctul de vedere al celui care scrie ar fi fost excelent daca s-ar fi terminat cu vreo cateva minute mai… citeşte
Un scenariu și un film bun , intriga , dorința unora de a avea o puterea asupra religiei și dorința unora de a sluji religia. Iar finalul este neașteptat și controversat. Merita văzut.
Nu știu cum erau artele înainte de Dan Brown, însă știu sigur cum se prezintă azi. Nu e ceva deosebit sa incerci sa zdruncini religia ori știință în zilele noastre, dar nu oricui ii reușește. E greu sa găsești cărți sau filme care sa-ti placa atunci când ating asemenea subiecte. Dan Brown a reușit în Înger și Demon ori Codul lui Da Vinci.
Alții au dat chix la modul magistral, chiar de-au avut un buget colosală!...
"Conclav" s-a vrut ceva deosebit, cel puțin, la nivelul mesajului transmis. Partea buna este ca pana la un punct, reușește! Partea proastă este că finalul, sau cele câteva minute ale dialogului dintre decan-ul Lawrence și noul papă ar fi putut foarte bine sa lipsească. Desi twist-ul propune ceva ... sa zicem, mai special...
Sufăr de o intoleranță crasă când se ajunge la subiecte corect-politic sau impuse de… citeşte
Super interesant si super necesar acest film din prisma ideii de a cunoaște cu toții cum se desfășoară cel mai important aspect electoral din cea mai răspândită religie a lumii - catolicismul. Cu siguranță că mulți dintre teologii și preoții catolici știau doar în teorie cum se desfășoară, dar odată cu această ecranizare pot și vedea concret tot procesul. Mărturisesc că eleganța, atenția pentru orice detaliu, ideea de a fi total izolați de lume pe parcursul alegerilor și repetarea lor până la obținerea a 75% dintre voturi din partea unui candidat, fără a exista un tur al doilea, ci repetarea primului cu toate opțiunile încă posibile, dau o aură mult mai puternică și sacrală acestui act. Cu toate astea, filmul devine pe parcurs, inevitabil aș zice - în contextul progresismului care abundă astăzi, o propagandă pentru orice. Evident că este… citeşte
Daca nici acum nu primeste un Oscar Ralph Fiennes, aia de la Academie nu sunt in stare sa faca diferenta intre un actor si un bufon.Trebuia sa fie recompensat de cel putin doua ori cu o statueta pentru cel mai bun actor
Motivele demiterii cardinalilor care candidau la titlul de Papa au fost subțiri - cumpărarea unor membri și sexul cu o femeie care i-a făcut și un copil. Iar că cel ales a fost femeie m-a dus cu gândul la cartea norvegienei Anne Holt, Ura, citită cu mulți ani în urmă, unde episcopul era, de asemenea, o femeie. Poate de-aici s-a inspirat scenaristul. Pt.mine a fost un déjà-vu. M-a impresionat doar Cardinalul Lawrence, Ralph Fiennes, unul dintre preferații mei. Pt.el, de fapt, am văzut acest film.
Un film in care domină culoarea roșie ????... Culoare care contribuie la atmosfera impresionantă a filmului. Pe langa asta , Finnes joaca magistral dar nici Tucci nu este mai prejos. In opinia mea este un film de 10 in care pe corabia nebunilor Conclav se petrec lucrurile care caracterizează întrega lume!
Un thriller captivant, care îmbină politica, religia și drama umană într-un context fascinant: procesul secret al alegerii unui nou papă. Regizat de Edward Berger și având o distribuție de excepție, cu Ralph Fiennes, Stanley Tucci și John Lithgow, filmul a este de apreciat pentru autenticitatea sa și pentru atmosfera tensionată care ține spectatorul în suspans.
Performanțele actoricești sunt remarcabile, Fiennes - punct forte al filmului, iar intriga complexă și corectitudinea procesului de alegere a unui papă au fost foarte bine primite, chiar și de către oficialii religioși care au vizionat filmul. Mai mult, filmul a fost apreciat și pentru influența sa culturală, fiind considerat o resursă utilă pentru cardinalii care se pregătesc pentru conclavuri reale.
În ansamblu, Conclave este un film inteligent și bine realizat, care… citeşte