xerses pe 17 Mai 2012 00:20
Unul din filme bune, cu mesaj, ce reuseste sa patrunda in suflet.L-as revedea cu placere.
1 2
user-5d8eb2a1ae3b3 pe 28 Septembrie 2023 03:59
În preajma Congresului al XIV-lea apăruse filmul "Noiembrie, ultimul bal". În săptămâna ce a precedat Revoluția a avut premiera filmul "Cei ce plătesc cu viața". Straniu, nu-i așa? Măcar pentru acest lucru modificați anul premierei în 1989.
2 0
Deceoare pe 04 Iulie 2020 12:28
Schimbările epocii
Regia şi scenariul le semnează Şerban Marinescu, cineastul fiind inspirat de opera lui Camil Petrescu: romanul „Patul lui Procust” , piesa de teatru „Jocul ielelor” şi nuvela „Cei care plătesc cu viaţa”.

Adrian Pintea, Gheorghe Visu, Marcel Iureş, Ovidiu Ghiniţă, Maia Morgenstern, Mariana Mihuţ, Ştefan Iordache sunt actorii din distribuţia acestei drame care a avut premiera în România anului 1989.

Sub ochii telespectatorilor, se derulează destinul unui ziarist moral, obsedat de ideea dreptăţii absolute şi care, sub influenţa unei revelaţii din viaţa tatălui, ajunge să se sinucidă.

Filmul a primit în 1989 Premiile Asociaţiei Cineaştilor din România pentru regie-Şerban Marinescu, muzică-Dan Ştefănică, interpretare feminină-Maia Morgenstern, interpretare masculină-Ştefan Iordache, interpretare feminină… citeşte

2 0
Cretzulynne pe 08 Iunie 2019 11:58
A 11-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea României.
Nu a fost nominalizat.

2 0
ioanionutz pe 18 octombrie 2022 18:48
AVETI F MARE DREPTATE DAR,,,CATE NEDREPTATI S-AU FACUT DE-A LUNGUL ISTORIEI CU FILMELE LOR ...CE SA MAI SPUNEM DE CELE SOSITE IN SUA DIN ALTE TARI ? TOTAL OBIECTIV , ACEST FILM MERITA CU PRISOSINTA MACAR O NOMINALIZARE.CE SA MAI SPUN DE VALOAREA ACTORILOR NOSTRI...SIC TRANZIT,GLORIA MUNDI !...PS SUNT IN TOTAL DEZACORD CU CINEVA CARE SE INDOIA DE VALOAREA REGIZORULUI SI SCENARISTULUI SERBAN MARINESCU...FILMUL IL CONSIDER O CAPODOPERA...
Vegetarian pe 27 Ianuarie 2011 21:59
Romania Dezavantaje Solutii = Romanii nu au noroc . Cum au un rege , merg lucrurile bine 20 de ani , toti cred ca va merge tot asa , vin comunistii si se ia totul de la inceput . Un tipograf interpretat de Valentin Uritescu merge pe jos la tipografie din Bucuresti prin 1941 !? economisand parca 1 leu / sapt !? Este motivat de faptul ca in 1955 fica lui va avea 1500 lei si isi intreaba seful daca stie cate lucruri isi poate cumpara ea de banii astia . Seful lui , din partidu comunist parca !? , ii zice ca nu va cumpara nici macar o bicicleta . Avea dreptate - dupa razboi a urmat nationalizarea .
. . . . Totusi in perioada interbelica legea se aplica cam dur impotriva demonstrantilor .

Romanii au cea mai mica speranta de viata din Europa .. In spatele barbatilor cu cea mai mica speranta de viata din Europa se afla femei ca in acest film ..
Mama unui barbat… citeşte

3 5
marian antonescu pe 20 Februarie 2009 20:47
Am revãzut filmul asearã, la peste douã decenii de la premierã - a fost un regal cinematografic, o bucurie rarã,ce pãcat cã se fac atât de puține filme bune în ultima vreme!
3 4
blacksea_rider pe 09 Iunie 2021 13:53
Cei care plătesc cu viața este din 1989,nu 1991...in fine,filmul este bun datorita marelui actor Stefan Iordache,nu serban marinescu!
3 0
Mihai Ionescu pe 17 August 2006 17:59
Un film excelent din orice punct de critica ai pleca: dialoguri inteligente, actori desavarsiti, desfasurarea actiunii extrem de actuala.
Pacat ca sunetul este pur romanesc - adica de o calitate scazuta(dialoguri soptite, lovite brusc de ambianta pe alaturi prea zgomotoasa).
Altfel trebuie vazut neaparat.

5 5
cezarika21 pe 19 Septembrie 2016 15:56
Idealul utopic al dreptății absolute
Inspirat în mare parte din piesa de teatru ”Jocul ielelor”, filmul ”Cei care plătesc cu viața” este până în prezent cea mai reușită ecranizare a unei scrieri camilpetresciene. Scenariul lui Șerban Marinescu pătrunde inspirat în esența operei marelui scriitor, dezvăluind frământările și frustrările acestuia cu privire la neputința realizării dreptății absolute. Jurnalistul Gelu Ruscanu (interpretat strălucit aici de Adrian Pintea) este vârful de lance al luptei pentru o societate mai dreaptă și mai bună, iar eșecul său simbolizează eșecul reformării întregii societăți. Lipsa de onoare a clasei politice și compromisurile asumate de oamenii cinstiți amână schimbarea morală a societății, perpetuând moravurile rele. Dreptatea absolută devine astfel o utopie.

Filmul are însă, din păcate, o structură inegală, deoarece… citeşte

6 3